Finala masculină se joacă așa cum s-a stabilit în teren: CSM București – Minaur Baia Mare. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo nu a fost soluționat favorabil bucureștenilor

Autor: Marius Hutu Publicat: 21 May. 2015, 13:37 Actualizat: 22 May. 2015, 11:55 Handbal

UPDATE 21 MAI Finala Ligii Naționale de handbal masculin se joacă după programul stabilit, CSM București – Minaur Baia Mare, vineri ora 20:30, meciul 1. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo a fost analizat de membrii Consiliului de Administrație în ultimele 24 de ore și numai două persoane s-au pronunțat pentru rejucarea partidei Minaur – Dinamo.

Faptul că Dinamo a plătit taxa de contestație marți, 19 mai, la peste 48 de ore așa cum prevede regulamentul FRH a cântărit decisiv în luarea deciziei pentru menținerea rezultatului consemnat la sfârșitul partidei de sâmbătă.


Handbalul românesc se află în fața unei premiere, ca un meci să se rejoace după ce a fost încheiat. Minaur Baia Mare a câștigat în fața echipei Dinamo cu 27-24 în meciul decisiv din semifinalele Ligii Naționale de handbal masculin, dar finalul nu s-a desfășurat conform regulamentelor, a atacat formația bucureșteană.

Jocul respectiv a fost decis la aruncările de la 7 metri după executarea a două serii (8 execuții de fiecare echipă în total), Minaur impunându-se cu 6-3. La sfârșitul primei serii, scorul a fost egal 3-3, iar Dinamo a reclamat faptul că din acel moment totul a fost în afara regulamentului. Adică a doua serie ar fi trebui să înceapă cu Dinamo (tot Minaur a aruncat prima), iar execuții ar fi trebuit să fie 1-1, până când o formație rata!

Formația bucureșteană a făcut sâmbătă o contestație pentru a se rejuca partida. Aceasta a fost analizată marți de Comisia de Competiții. Surse ProSport susțin că s-a decis să rămână rezultatul de la sfârșitul jocului, iar observatorul Remus Cojocaru și arbitrii Gorina și Melencu să fie judecați de comisiile abilitate. Dinamo a mers mai departe și a făcut Recurs Extraordinar la Consiliul de Administrație al FRH, care ar urma joi să se pronunțe electronic în acest caz.

Mai mulți membri ai CA ar fi fost anunțați că n-ar putea vota în acest caz din motive de incompatibilitate: Daniel Kotecz (conducător HCM), Jean Mateescu (președinte Comisie Competiții), Flaviu Sâsâeac (Potaissa Turda, club implicat în finala mică), Doru Manea (președinte Comisie Observatori), Alin Cârligeanu (președinte Comisie Arbitri).

Interesant este faptul că Minaur ajunge joi în București, cu avionul, pentru meciul cu CSM din finala mare a Ligii Naționale. Jocul este programat vineri de la ora 20:30.

UPDATE 15:50 Înaintea seriei a doua de aruncări de la 7 metri, s-a dat din nou cu banul, care echipă va executa prima. Ionuț Irimuș a câștigat tragerea și a ales în primă fază să schimbe porțile! Arbitrii nu au fost de acord, iar portarul a preferat să apere primul.

Apoi, după prima execuție din seria a doua în care Sadoveac a înscris iar Mironescu a ratat, gazdele au sărbătorit victoria! Atunci a fost al doilea moment în care s-a încălcat regulamentul. Baia Mare era la rândul ei îndreptățită să conteste rezultatul final dacă Dinamo ar fi întors rezultatul la 7 metri, după formula adoptată de arbitri și observator.

UPDATE 15:58 Surse ProSport susțin că Dinamo are o șansă să câștige Recursul Extraordinar dacă dovedește că procedural a acționat în termenii regulamentari. Contestația trebuia făcută la 10 minute după terminarea partidei, dar acest lucru nu s-a întâmplat, lucru pe care l-au susținut ambele tabere. Oficialii dinamoviști au spus sâmbătă că au trimis contestația direct la FRH, pentru că după joc observatorului i s-a făcut rău.

UPDATE 16:18 „Ar fi o mare eroare să se rejoace partida din punct de vedere al regulamentului”, susțin surse federale. Întâmpinarea făcută de Dinamo nu poate fi interpretată ca și contestație, iar „faptele nu constituie nici motive pentru protest”, a mai spus sursa ProSport. Vinovații după jocul Minaur – Dinamo, observatorul și arbitrii, au fost înaintați către Comisia de Disciplină.

UPDATE 16:36 Juriștii clubului Dinamo au trimis un material către Federația Română de Handbal și Ministerul Tineretului și Sportului în care reclamă faptul că se vând bilete pentru finala CSM București – Minaur și s-a programat jocul în condițiile în care pe rol este încă un litigiu nesoluționat! „Înseamnă că s-au antepronunțat?”, este întrebarea retorică a oficialilor dinamoviști.

UPDATE 16:48 Membrii Consiliului de Administrație trebuie să se exprime în acest caz până joi – ora 10:00!

UPDATE 17:08 Clubul băimărean a fost primit un avertisment din partea Jandarmeriei! Motivul? La meciul cu Dinamo au fost prea mulți spectatori în sală! De altfel, la toate jocurile importante din ultima vreme, atât la feminin, cât și la masculin, inclusiv pentru Liga Campionilor, Baia Mare a avut și spectatori în picioare.

UPDATE 17:15 Acesta este al treilea caz major înregistrat în acest sezon în Ligile Naționale, după Cazul „Ecusoanele” și Cazul „Pârâianu”. În primul caz, CSM București a câștigat clar partida în teren cu SCM Craiova, dar rezultatul s-a decis în afara terenului pentru că antrenorii n-au avut ecusoanele și au fost trimiși în tribună. În al doilea caz, Steaua a învins pe teren Energia Tg Jiu, dar a rezultatul a fost schimbat la Comisii din cauză că nu s-a plătit o amendă de 500 de lei. Pârâianu, în schimb, își ispășise etapa de suspendare.

UPDATE 17:22 Surse din Baia Mare susțin că Minaur nu se va prezenta la un nou joc cu Dinamo, în cazul în care FRH ar lua o astfel de măsură, pentru că ar fi împotriva regulamentelor.

UPDATE 17:30 Caz petrecut la Campionatul Mondial din 1995. În partida Rusia – Germania un oficial al primei reprezentative a fost descalificat, astfel că echipa a rămas cu un jucător mai puțin pe teren timp de 2 minute. La aproximativ 5 minute distanță a fost descalificat un oficial și din naționala Germaniei. Doar că în acest caz nu s-a diminuat efectiful cu un handbalist pe teren pentru două minute! După joc, Rusia a făcut protest. Rezultatul din teren a rămas, dar arbitrii au fost judecați de Comisia de specialitate a Campionatul Mondial.

UPDATE 17:37 FRH l-a delegat ca observator la ultimul meci Minaur – Dinamo pe Remus Cojocaru, observator care a asistat și la meciul din sezonul regulat, desfășurat în Capitală. Și atunci a fost meci cu probleme. Bucureștenii au reclamat faptul că Petru Pop, antrenorul secund, nu a avut ecusonul la dispoziție, dar a stat pe bancă. Observatorul a fost suspendat 4 etape!

UPDATE 17:49 Membri din Consiliul de Aadministrație susțin că Daniel Georgescu, vicepreședinte FRH, și Ioan Băban, antrenor din Baia Mare, nu ar trebui să se pronunțe în acest caz pentru că nu au cum să fie altfel decât … subiectivi!

UPDATE 18:25 Președintele FRH, Alexandru Dedu susține decizia luată de Comisia de Competiții: „Contestația clubului Dinamo nu a fost depusă în condițiile regulamentare. Nu au fost respectate prevederile Art 29.2 din Regulamentul de organizare și desfășurare al FRH”

Șeful handbalului românesc a precizat că Dinamo nici nu a făcut contestația în raportul de joc, deși arbitrii au stat o oră la sală, nici nu a achitat taxa în termen de 48 de ore: „Din punctul meu de vedere nu a fost respectat articolul din regulament și ca atare se menține rezultatul”.

UPDATE 18:42 Oficialii dinamoviști reacționează cu privire la faptul că n-au scris contestația în raportul de joc: „Faxul, mailul nu sunt tot în scris?”. Totodată, susțin că au plătit taxa de contestație în termenii legali: „Sâmbătă și duminică nu se lucrează cu băncile, cred că cele 48 de ore sunt începând de luni. Dacă meciul e vineri seara, înseamnă că un club nu mai poate face contestație că expiră cele 48 de ore până luni când s-ar putea plăti?„. Dinamo a virat marți banii în contul FRH.

UPDATE 21:55 Contravaloarea taxei de contestație a fost plătită de vicepreședintele FRH, Daniel Georgescu!

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Autor: Marius Hutu Publicat: 21 May. 2015, 13:37 Actualizat: 22 May. 2015, 11:55 Handbal
Pe aceeași temă
Fetița de 13 ani însărcinată cu un băiețel de 10 ani povestește cum s-a întâmplat totul
Fetița de 13 ani însărcinată cu un băiețel de 10 ani povestește cum s-a întâmplat totul
Cum arată femeia pe care soţul ei, chirurg estetician, a operat-o timp de 15 ani pentru „a fi aproape de perfecţiune“
Cum arată femeia pe care soţul ei, chirurg estetician, a operat-o timp de 15 ani pentru „a fi aproape de perfecţiune“
NEWS ALERT! Atac TERORIST in urma cu putin timp! Zeci de MORTI si raniti...
NEWS ALERT! Atac TERORIST in urma cu putin timp! Zeci de MORTI si raniti...
Cum arată pieţele ilegale de unde s-a răspândit virusul din Wuhan. Decizia luată de guvernul chinez
Cum arată pieţele ilegale de unde s-a răspândit virusul din Wuhan. Decizia luată de guvernul chinez
GENIAL! Dan Petrescu a gasit FORMULA CASTIGATOARE pentru meciul cu Sevilla! Cum va juca CFR Cluj :)
GENIAL! Dan Petrescu a gasit FORMULA CASTIGATOARE pentru meciul cu Sevilla! Cum va juca CFR Cluj :)
Imagini +18 cu cea mai ÎNFOCATĂ iubită de fotbalist! Katerina are forme ”jucăușe”
Imagini +18 cu cea mai ÎNFOCATĂ iubită de fotbalist! Katerina are forme ”jucăușe”
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Direcția ANTIDROG a vândut un SUV confiscat, însă cu el a vândut și un „pachet surpriză”
Direcția ANTIDROG a vândut un SUV confiscat, însă cu el a vândut și un „pachet surpriză”
Mesajul lui Dincă din puşcărie: „Este un dosar cu probe beton“. Scrisoarea halucinantă trimisă părinţilor Alexandrei Măceşanu
Mesajul lui Dincă din puşcărie: „Este un dosar cu probe beton“. Scrisoarea halucinantă trimisă părinţilor Alexandrei ...
Matematicianul care a ”spart codul” îmbogăţirii rapide: A câştigat un miliard de dolari folosind un algoritm genial pentru pariuri
Matematicianul care a ”spart codul” îmbogăţirii rapide: A câştigat un miliard de dolari folosind un algoritm genial ...
Ce a făcut acest BĂRBAT pentru a-şi creşte POTENŢA este incredibil şi a avut mare efect
Ce a făcut acest BĂRBAT pentru a-şi creşte POTENŢA este incredibil şi a avut mare efect
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
FOTO! S-a dezbrăcat de tot pe stadion. Ce au văzut fanii într-o lojă VIP: ”A fost al naibii de tare!”
FOTO! S-a dezbrăcat de tot pe stadion. Ce au văzut fanii într-o lojă VIP: ”A fost al naibii de tare!”
Simona Halep, fără antrenor?! Anunţul-şoc făcut de Darren Cahill: Cel mai bun lucru este să te dai la o parte
Simona Halep, fără antrenor?! Anunţul-şoc făcut de Darren Cahill: Cel mai bun lucru este să te dai la o parte
Cum a fost surprinsă Simona Halep alături de iubit, înainte de meciul din sferturile de la Australian Open FOTO
Cum a fost surprinsă Simona Halep alături de iubit, înainte de meciul din sferturile de la Australian Open FOTO
Gabriela Szabo, in doliu! A MURIT pe un pat de spital...
Gabriela Szabo, in doliu! A MURIT pe un pat de spital...
A fost identificat angajatul Glovo fără mâini care a impresionat o țară întreagă! Florin Buricea are o poveste de viață terifiantă
A fost identificat angajatul Glovo fără mâini care a impresionat o țară întreagă! Florin Buricea are o poveste de ...
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne pică SERVERELE!”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne ...
Rezultate loto 26 ianuarie 6 din 49, extragerile pentru toate jocurile AVEM NUMERELE
Rezultate loto 26 ianuarie 6 din 49, extragerile pentru toate jocurile AVEM NUMERELE
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
Nunta mare in showbiz! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare tv s-a maritat in secret cu tatal fiului sau
Nunta mare in showbiz! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare tv s-a maritat in secret cu tatal fiului sau
Prima imagine cu Pamela Anderson și cel de-al cincilea soţ, Jon Peters! Fostul model a dat lovitura. Cine este noul ei partener
Prima imagine cu Pamela Anderson și cel de-al cincilea soţ, Jon Peters! Fostul model a dat lovitura. Cine este noul ei ...
BREAKING. Se inchid scolile! Lista unitatilor care nu primesc elevii LUNI și MARȚI. Decizie de ultima ora venita de la Minister
BREAKING. Se inchid scolile! Lista unitatilor care nu primesc elevii LUNI și MARȚI. Decizie de ultima ora venita de la ...
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la pocnitori'
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la ...
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV