Finala masculină se joacă așa cum s-a stabilit în teren: CSM București – Minaur Baia Mare. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo nu a fost soluționat favorabil bucureștenilor

Autor: Marius Hutu Publicat: 21 May. 2015, 13:37 Actualizat: 22 May. 2015, 11:55 Handbal

UPDATE 21 MAI Finala Ligii Naționale de handbal masculin se joacă după programul stabilit, CSM București – Minaur Baia Mare, vineri ora 20:30, meciul 1. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo a fost analizat de membrii Consiliului de Administrație în ultimele 24 de ore și numai două persoane s-au pronunțat pentru rejucarea partidei Minaur – Dinamo.

Faptul că Dinamo a plătit taxa de contestație marți, 19 mai, la peste 48 de ore așa cum prevede regulamentul FRH a cântărit decisiv în luarea deciziei pentru menținerea rezultatului consemnat la sfârșitul partidei de sâmbătă.


Handbalul românesc se află în fața unei premiere, ca un meci să se rejoace după ce a fost încheiat. Minaur Baia Mare a câștigat în fața echipei Dinamo cu 27-24 în meciul decisiv din semifinalele Ligii Naționale de handbal masculin, dar finalul nu s-a desfășurat conform regulamentelor, a atacat formația bucureșteană.

Jocul respectiv a fost decis la aruncările de la 7 metri după executarea a două serii (8 execuții de fiecare echipă în total), Minaur impunându-se cu 6-3. La sfârșitul primei serii, scorul a fost egal 3-3, iar Dinamo a reclamat faptul că din acel moment totul a fost în afara regulamentului. Adică a doua serie ar fi trebui să înceapă cu Dinamo (tot Minaur a aruncat prima), iar execuții ar fi trebuit să fie 1-1, până când o formație rata!

Formația bucureșteană a făcut sâmbătă o contestație pentru a se rejuca partida. Aceasta a fost analizată marți de Comisia de Competiții. Surse ProSport susțin că s-a decis să rămână rezultatul de la sfârșitul jocului, iar observatorul Remus Cojocaru și arbitrii Gorina și Melencu să fie judecați de comisiile abilitate. Dinamo a mers mai departe și a făcut Recurs Extraordinar la Consiliul de Administrație al FRH, care ar urma joi să se pronunțe electronic în acest caz.

Mai mulți membri ai CA ar fi fost anunțați că n-ar putea vota în acest caz din motive de incompatibilitate: Daniel Kotecz (conducător HCM), Jean Mateescu (președinte Comisie Competiții), Flaviu Sâsâeac (Potaissa Turda, club implicat în finala mică), Doru Manea (președinte Comisie Observatori), Alin Cârligeanu (președinte Comisie Arbitri).

Interesant este faptul că Minaur ajunge joi în București, cu avionul, pentru meciul cu CSM din finala mare a Ligii Naționale. Jocul este programat vineri de la ora 20:30.

UPDATE 15:50 Înaintea seriei a doua de aruncări de la 7 metri, s-a dat din nou cu banul, care echipă va executa prima. Ionuț Irimuș a câștigat tragerea și a ales în primă fază să schimbe porțile! Arbitrii nu au fost de acord, iar portarul a preferat să apere primul.

Apoi, după prima execuție din seria a doua în care Sadoveac a înscris iar Mironescu a ratat, gazdele au sărbătorit victoria! Atunci a fost al doilea moment în care s-a încălcat regulamentul. Baia Mare era la rândul ei îndreptățită să conteste rezultatul final dacă Dinamo ar fi întors rezultatul la 7 metri, după formula adoptată de arbitri și observator.

UPDATE 15:58 Surse ProSport susțin că Dinamo are o șansă să câștige Recursul Extraordinar dacă dovedește că procedural a acționat în termenii regulamentari. Contestația trebuia făcută la 10 minute după terminarea partidei, dar acest lucru nu s-a întâmplat, lucru pe care l-au susținut ambele tabere. Oficialii dinamoviști au spus sâmbătă că au trimis contestația direct la FRH, pentru că după joc observatorului i s-a făcut rău.

UPDATE 16:18 „Ar fi o mare eroare să se rejoace partida din punct de vedere al regulamentului”, susțin surse federale. Întâmpinarea făcută de Dinamo nu poate fi interpretată ca și contestație, iar „faptele nu constituie nici motive pentru protest”, a mai spus sursa ProSport. Vinovații după jocul Minaur – Dinamo, observatorul și arbitrii, au fost înaintați către Comisia de Disciplină.

UPDATE 16:36 Juriștii clubului Dinamo au trimis un material către Federația Română de Handbal și Ministerul Tineretului și Sportului în care reclamă faptul că se vând bilete pentru finala CSM București – Minaur și s-a programat jocul în condițiile în care pe rol este încă un litigiu nesoluționat! „Înseamnă că s-au antepronunțat?”, este întrebarea retorică a oficialilor dinamoviști.

UPDATE 16:48 Membrii Consiliului de Administrație trebuie să se exprime în acest caz până joi – ora 10:00!

UPDATE 17:08 Clubul băimărean a fost primit un avertisment din partea Jandarmeriei! Motivul? La meciul cu Dinamo au fost prea mulți spectatori în sală! De altfel, la toate jocurile importante din ultima vreme, atât la feminin, cât și la masculin, inclusiv pentru Liga Campionilor, Baia Mare a avut și spectatori în picioare.

UPDATE 17:15 Acesta este al treilea caz major înregistrat în acest sezon în Ligile Naționale, după Cazul „Ecusoanele” și Cazul „Pârâianu”. În primul caz, CSM București a câștigat clar partida în teren cu SCM Craiova, dar rezultatul s-a decis în afara terenului pentru că antrenorii n-au avut ecusoanele și au fost trimiși în tribună. În al doilea caz, Steaua a învins pe teren Energia Tg Jiu, dar a rezultatul a fost schimbat la Comisii din cauză că nu s-a plătit o amendă de 500 de lei. Pârâianu, în schimb, își ispășise etapa de suspendare.

UPDATE 17:22 Surse din Baia Mare susțin că Minaur nu se va prezenta la un nou joc cu Dinamo, în cazul în care FRH ar lua o astfel de măsură, pentru că ar fi împotriva regulamentelor.

UPDATE 17:30 Caz petrecut la Campionatul Mondial din 1995. În partida Rusia – Germania un oficial al primei reprezentative a fost descalificat, astfel că echipa a rămas cu un jucător mai puțin pe teren timp de 2 minute. La aproximativ 5 minute distanță a fost descalificat un oficial și din naționala Germaniei. Doar că în acest caz nu s-a diminuat efectiful cu un handbalist pe teren pentru două minute! După joc, Rusia a făcut protest. Rezultatul din teren a rămas, dar arbitrii au fost judecați de Comisia de specialitate a Campionatul Mondial.

UPDATE 17:37 FRH l-a delegat ca observator la ultimul meci Minaur – Dinamo pe Remus Cojocaru, observator care a asistat și la meciul din sezonul regulat, desfășurat în Capitală. Și atunci a fost meci cu probleme. Bucureștenii au reclamat faptul că Petru Pop, antrenorul secund, nu a avut ecusonul la dispoziție, dar a stat pe bancă. Observatorul a fost suspendat 4 etape!

UPDATE 17:49 Membri din Consiliul de Aadministrație susțin că Daniel Georgescu, vicepreședinte FRH, și Ioan Băban, antrenor din Baia Mare, nu ar trebui să se pronunțe în acest caz pentru că nu au cum să fie altfel decât … subiectivi!

UPDATE 18:25 Președintele FRH, Alexandru Dedu susține decizia luată de Comisia de Competiții: „Contestația clubului Dinamo nu a fost depusă în condițiile regulamentare. Nu au fost respectate prevederile Art 29.2 din Regulamentul de organizare și desfășurare al FRH”

Șeful handbalului românesc a precizat că Dinamo nici nu a făcut contestația în raportul de joc, deși arbitrii au stat o oră la sală, nici nu a achitat taxa în termen de 48 de ore: „Din punctul meu de vedere nu a fost respectat articolul din regulament și ca atare se menține rezultatul”.

UPDATE 18:42 Oficialii dinamoviști reacționează cu privire la faptul că n-au scris contestația în raportul de joc: „Faxul, mailul nu sunt tot în scris?”. Totodată, susțin că au plătit taxa de contestație în termenii legali: „Sâmbătă și duminică nu se lucrează cu băncile, cred că cele 48 de ore sunt începând de luni. Dacă meciul e vineri seara, înseamnă că un club nu mai poate face contestație că expiră cele 48 de ore până luni când s-ar putea plăti?„. Dinamo a virat marți banii în contul FRH.

UPDATE 21:55 Contravaloarea taxei de contestație a fost plătită de vicepreședintele FRH, Daniel Georgescu!

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Autor: Marius Hutu Publicat: 21 May. 2015, 13:37 Actualizat: 22 May. 2015, 11:55 Handbal
Pe aceeași temă
Autopsia finală a lui George Floyd răstoarnă totul! Avea CORONAVIRUS. Ce i-au găsit medicii în organism. Poliţistul, posibil infectat
Autopsia finală a lui George Floyd răstoarnă totul! Avea CORONAVIRUS. Ce i-au găsit medicii în organism. Poliţistul, ...
Detaliile teribile ale unei crime pasionale: şi-a ucis soţia în timp ce făcea baie, i-a aprins o lumânare şi apoi a băut vişinată
Detaliile teribile ale unei crime pasionale: şi-a ucis soţia în timp ce făcea baie, i-a aprins o lumânare şi apoi a ...
MULTIMEDIA Mediafax.ro: COVID-19, prădătorul întregului organism. Cum deturnează coronavirusul corpul uman
MULTIMEDIA Mediafax.ro: COVID-19, prădătorul întregului organism. Cum deturnează coronavirusul corpul uman
Reactie FURIOASA dupa condamnarea in cazul mortii lui Ekeng! „Prefer sa fiu ridicola si scarbita! Asta nu e dreptate!” Impresara care l-a adus la Dinamo RUPE TACEREA
Reactie FURIOASA dupa condamnarea in cazul mortii lui Ekeng! „Prefer sa fiu ridicola si scarbita! Asta nu e dreptate!” ...
Bărbatul care trebuie să bea 20 de litri de apă pe zi pentru a rămâne în viaţă
Bărbatul care trebuie să bea 20 de litri de apă pe zi pentru a rămâne în viaţă
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
100 de ani de la Trianon. Argumentul rasist cu care maghiarii au pierdut Ardealul
100 de ani de la Trianon. Argumentul rasist cu care maghiarii au pierdut Ardealul
Cât câștigă un polițist local care păzește un parc! Suma e fabuloasă!
Cât câștigă un polițist local care păzește un parc! Suma e fabuloasă!
De ce bărbaţii se trezesc cu ERECŢIE în fiecare diminineţă? Răspunsul la mare întrebare pe care şi-o pun mulţi
De ce bărbaţii se trezesc cu ERECŢIE în fiecare diminineţă? Răspunsul la mare întrebare pe care şi-o pun mulţi
O recunosti? Socul zilei! Internata de urgenta! Imaginile momentului in showbiz
O recunosti? Socul zilei! Internata de urgenta! Imaginile momentului in showbiz
A apărut un nou medicament! Toți pacienții pot beneficia de el
A apărut un nou medicament! Toți pacienții pot beneficia de el
Lovitură grea pentru Mihai Neșu. Judecătorii i-au dat cea mai tristă veste
Lovitură grea pentru Mihai Neșu. Judecătorii i-au dat cea mai tristă veste
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
De ce boală suferea Nicolae Ceauşescu. Puţini ştiau adevăratul diagnostic
De ce boală suferea Nicolae Ceauşescu. Puţini ştiau adevăratul diagnostic
Nu le mai vrea nimeni? Zeci de mașini electrice au fost aruncate la gunoi!
Nu le mai vrea nimeni? Zeci de mașini electrice au fost aruncate la gunoi!
O senatoare a făcut ceva șocant pe Zoom. Credea că a oprit camera
O senatoare a făcut ceva șocant pe Zoom. Credea că a oprit camera
Video înspăimântător! Un student din Iaşi ameninţă cu moartea un profesor
Video înspăimântător! Un student din Iaşi ameninţă cu moartea un profesor
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
OMS şi mai mulţi specialişti avertizează: Nu există dovezi care să demonstreze că virusul îşi pierde din putere
OMS şi mai mulţi specialişti avertizează: Nu există dovezi care să demonstreze că virusul îşi pierde din putere
„Cancer!” Dinu și Deea Maxer au făcut anunțul șocant în direct
„Cancer!” Dinu și Deea Maxer au făcut anunțul șocant în direct
Viorica de la Clejani, strigăt disperat: “Nu vreau să se omoare“
Viorica de la Clejani, strigăt disperat: “Nu vreau să se omoare“
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
E posibil așa ceva? Un șofer a filmat cum pistolul pompei de benzină scoate aburi în loc de combustibil
E posibil așa ceva? Un șofer a filmat cum pistolul pompei de benzină scoate aburi în loc de combustibil
Actrița a devenit mamă la 55 de ani! Iubita ei, o celebră scriitoare, a născut un băiețel. Prima imagine cu micuțul
Actrița a devenit mamă la 55 de ani! Iubita ei, o celebră scriitoare, a născut un băiețel. Prima imagine cu micuțul
Viorica de la Clejani, mesaj disperat despre Margherita! Se teme să nu se sinucidă: 'Dacă face ca Mădălina Manole? Dacă îmi moare fata eu ce fac?"
Viorica de la Clejani, mesaj disperat despre Margherita! Se teme să nu se sinucidă: 'Dacă face ca Mădălina Manole? Dacă ...