Final Four, la televizor! CSM București a pierdut la limită manșa retur cu Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor și a ratat principalul obiectiv al sezonului

Redactor:
Marius Hutu
Final Four, la televizor! CSM București a pierdut la limită manșa retur cu Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor și a ratat principalul obiectiv al sezonului
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM București a ratat prezența în turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a cedat cu 23-22 în partida retur cu Metz. Calificarea în această dublă manșă a fost pierdută la București, după scorul de 26-31 în tur. Dar rezultatul final al confruntării cu campioana Franței reflectă până la urmă tot parcursul din acest sezon, sub așteptări.

  • Rostov Don, Gyor, Vipers Kristiansand și Metz vor juca în acest an pentru trofeul Ligii Campionilor.
  • CSM București a ratat pentru prima dată accederea în Final Four, de când joacă la acest nivel. Teoretic, în sezonul în care a avut cea mai tare echipă la dispoziție.

CSM București nu a fost victimă sigură în returul din Franța, jucătoarele campioanei României au avut orgoliu, dar nu au reușit să răzbată în fața unei defensive bine organizată în apărare.

„Tigroaicele” au luat un start foarte bun, dar au ratat vreo două șanse de a se desprinde la 3 goluri. Metz nu a făcut multe cadouri și cu o defensivă care a funcționat de la un minut la altul tot mai bine nu a lăsat-o pe CSM București să joace foarte mult în atacul pozițional. După un început convingător, CSM București nu a marcat timp de 11 minute, iar Metz a revenit de la 5-7 la 9-7 în minutul 23. A fost practic momentul psihologic al jocului și al calificării în ansamblu, pentru că echipa gazdă nu a mai scăpat hățurile din mână.

După pauză, campioana Franței s-a desprins la patru goluri, 15-11. Andrea Lekic și-a dovedit încă o dată clasa și a fost prima jucătoare care nu s-a împăcat cu destinul. CSM București a revenit în economia manșei retur, dar fără a reuși să câștige.

După 60 de minute, Metz s-a impus la limită, 23-22, dar bucuria calificării a fost fără măsură. Franța își face simțită prezența și la nivel de cluburi la cel mai înalt nivel, după ce a câștigat titlul mondial și european. Nimic nu a fost întâmplător în ultimii ani, cu atât mai puțin acum în dubla Metz – CSM.

CUM A DECURS MECIUL

Metz – CSM București 23-22 

â–º Barbara Lazovic a marcat ultimul gol al meciului, dar Metz s-a impus și în manșa retur, cu 23-22. Și mai important de acest lucru, s-a calificat în premieră în Final Four.

â–º CSM București este în finalul acestei partide cu Constantinescu și Bazaliu în teren, ultima fiind reprofilată în pivot. Diferența este minimă cu 5 minute înainte de final, 22-21.

â–º Metz menține un avans de 2-3 goluri. Cu opt minute înainte de final are 20-17 și se îndreaptă către Final Four.

â–º Andrea Lekic păstrează vie speranța măcar pentru o victorie de palmares la Metz, 17-15

â–º Metz reușește o acțiune care face șah-mat apărarea CSMB. Houette aduce echipa gazdă din nou la 3 goluri avans, 17-14.

â–º CSM București rămâne în meci după alte două goluri înscrise consecutiv. Andrea Lekic aduce scorul al 15-14, după o acțiune individuală. Metz nu mai dă gol de 5 minute, iar Mayonnade solicită time-out în minutul 42.

â–º Claudia Constantinescu intră în teren și obține o aruncare de la 7 metri, transformată în gol de Andrea Lekic, 15-12.

â–º Campioana Franței ia viteză, 15-11, după o reușită marca Zaadi.

â–º Lazovic înscrie de la mare distanță, dar Metz apare la finalizare la fiecare atac și nu ratează ținta, 14-11.

â–º Partea secundă se reia cu o reușită în contul gazdelor, care se despride pentru prima dată la 3 goluri. Dar Mehmedovic răspunde imediat cu un gol din atac pozițional, 13-10 

â–º Maubon stabilește scorul primei reprize, 11-9. CSM București nu profită de superioritatea numerică. Șansele campioanei României de a merge în Final Four sunt și mai mici.

â–º Sclipire pentru Barbara Lazovic, gol și 2 minute eliminare pentru tabăra adversă, 10-9

â–º Omoregie este pusă în situație de șut și sparge gheața pentru campioana României după 11 minute fără gol, 9-8. A intrat în poartă Grubisic, care are două intervenții utile pentru echipă.

â–º Nocandy marchează pentru 9-7, CSM București nu reușește să dea gol de 9 minute.

â–º În minutul 22, Metz trece pentru prima dată la conduere, 8-7. Edwige este angajată pe pivot și întrerupe o perioadă de câteva minute fără gol. Dragan Djukic solicită time-out.

â–º CSM București nu înscrie de aproximativ 7 minute de joc. Radicevic a ratat o aruncare de la 7 metri. Metz este în inferioritate, Mehmedovic irosesște la rândul ei o situație de unu la unu. Campioana României ratează faze clare.

â–º Avem din nou egalitate în meci, 7-7, după două reușite ale centrului Zaadi, unu din 7 metri și alta pe contraatac. Fiecare minge pierdută de CSM în atac se tranformă într-o acțiune foarte periculoasă pentru Metz.

â–º CSM București ratează a doua șansă în meci de a se desprinde la trei goluri. Radicevic nu a prins poarta nici de această dată. Houette speculează spațiul rămas liber la faza imediat următoare, 5-6. Înscrie primul gol și Andrea Lekic, 5-7.

â–º Lazovic oferă o pasă la intercepție, Flippes recuperează mingea și înscrie pe contraatac, 4-5. Omoregie menține campioana României la două goluri în față.

â–º CSM București este foarte periculoasă la nivelul extremelor în debutul partidei. Mehmedovic apare din nou la finalizare, după o acțiune care a curs șnur, 3-5.

â–º Radicevic transformă cu siguranță o nouă aruncare de la 7 metri, 3-4.

â–º Metz restabilește eglitatea după 8 minute de joc, profitând de o minge pierdută în atac de CSM. Gazdele au punctat cu cele două extreme, Flippes și Houette.

â–º Oana Manea obține o aruncare de la șapte metri, transformată cu siguranță de Radicevic, 1-3 min. 5.

â–º Început perfect de meci pentru CSM București, care are parte și de șansă. Metz trimite de două ori mingea în bară. Omoregie marchează golul doi, Radicevic ratează o ocazie pentru 3-0. Reduce din handicap Niombla, 1-2.

â–º Campioana României a recuperat mingea în apărare și a declanșat o acșiune rapidă de atac finalizată de Majda Mehmedovic, 0-1

â–º Partida a început cu CSM București în atac. Dragan Djukic a început cu formula clasică. Glauser a avut o primă intrevenție.

â–º Vipers Kristiansand este a treia echipă calificată în Final Four. După 24-19 la Podgorica, campioana Norvegiei a câștigat și partida retur cu Buducnost, scor 25-18. Vipers s-a calificat în premieră pentru faza finală a Ligii Campionilor și este a doua echipă din Norvegia după Larvik care reușește această performanță.

â–º CSM București va avea de înfruntat o echipă cu opt campioane europene en-titre la nivel de naționale, care va avea în spate și aproximativ 5.500 de fani. Întreaga sală este colorată în galben.

20:08 Mai puțin de o oră până la meciul decisiv pentru sezonul CSM-ului! Între timp, Roston Don și Gyor au obținut calificarea în Final Four. Detalii AICI și AICI


CSM București are 60 de minute la dispoziție pentru a întoarce rezultatul înregistrat în partida tur cu Metz, scor 26-31, și pentru a se califica în turneul Final Four al Ligii Campionilor, obiectivul principal fixat la debutul sezonului. O misiune aproape imposibilă, având în vedere forța echipei franceze arătată pe teren propriu în ultimii 2 ani.

Partida retur va începe la ora 21:00. CSM București va alinia aceeași echipă din tur. În schimb, Metz a operat două modificări în echipa cu care a câștigat în România. Au ieșit Dos Reis și Di Ricco și au intrat Gautschi și Nooitmer.

Glauser, Kapitanovic – portari; Edwige, Gautschi, Zaadi, Flippes, N”Gouan, Nocandy, Houette, Levsha, Kanor, Zych, Smits, Nooitmer, Maubon, Niombla. Antrenor: Emmanuel Mayonnade

Ion, Ungureanu, Grubisic – portari; Udriștioiu, Radicevic, Curea, Lekic, Jacobsen, Bazaliu, Lazovic, Omoregie, Marin, Constantinescu, Manea, Hagman, Mehmedovic. Antrenor: Dragan Djukic

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen