Final 4-ul Ligii Campionilor se "mută" în Bucureşti. CSM Bucureşti aduce Buducnost în România şi aşteaptă o confirmare şi de la Gyor

28 mar 2014 3197 afişări Handbal
Final 4-ul Ligii Campionilor se "mută" în Bucureşti. CSM Bucureşti aduce Buducnost în România şi aşteaptă o confirmare şi de la Gyor
  • În 21-24 august, CSM Bucureşti organizează prima ediţie "Bucureşti Trophy"
  • Întrecerea se va desfăşura cu şase echipe la start, în Sala Polivalentă

CSM Bucureşti va avea din vară o echipă stelară, în condiţiile în care a transferat deja şapte jucătoare din naţionalele Braziliei, Spaniei, Suedia şi Rusiei, dar şi patru handbaliste din vechea gardă a Oltchimului: Manea, Curea, Vizitiu şi Tolnai. Tot în vară, formaţia pregătită de Mette Klit îşi va măsura pentru prima dată forţele cu câteva din cele mai bune echipe ale Europei. În perioada 21-24 august, CSM Bucureşti va organiza la Sala Polivalentă cel mai puternic turneu amical din ultimii ani în România, întrecere la care vor participa şase echipe. "Organizăm prima ediţie Bucureşti Trophy la care sunt invitate şi sper să confirme participarea echipe pe care le vedeţi acum în Final Four-ul Ligii Campionilor", ne-a declarat Constatin Căliman, preşedintele echipei CSM Bucureşti.

Buducnost Podgorica (Muntenegru), trupa Cristinei Neagu, şi Rostov (Rusia) sunt primele două formaţii care au confirmat deja prezenţa la turneul bucureştean. Ambele combatante sunt calificate în fazele finale ale cupelor europene: Buducnost în semifinalele Ligii Campionilor, iar Rostov în semifinalele Cupei Cupelor. Pentru a completa "tabloul" de şase formaţii, CSM Bucureşti aşteaptă răspunsuri de la alte cinci formaţii: Gyor, Metz, Thuringer, Vardar Skopje şi Leipzig.

CSM Bucureşti mai caută un centru şi un inter stânga

Acest turneu amical ar reprezenta o primă etapă a CSM-ului de a aduce turneul final al Ligii Campionilor la handbal feminin în Bucureşti. "Din 2017, 2018, când vom avea şi noua Sală Polivalentă de 11.750 de locuri gata, ne dorim să aduce Final 4 la Bucureşti. Acesta este unul dintre proiectele noastre", a mai spus Căliman. Oficialul CSM-ului speră că tocmai gruparea pe care o conduce să fie prezentă în fazele finale ale Ligii Campionilor începând din sezonul 2015-2016.

Altfel, formaţia bucureşteană îşi va definitiva lotul în următoarele săptămâni, în această perioadă fiind demarate negocieri cu jucătoare pentru două posturi, centru şi inter stânga. "Oftedal a fost o variantă pentru noi, dar până la urmă am obţinut semnătura braziliencei Ana Paula Rodrigues. Deocamdată, căutăm un centru din ţară", a susţinut Căliman. Viitoarea echipă a CSM-ului va avea un lot format din 18 fete. Pe lângă cele 11 jucătoare deja transferate şi alte două handbalsite care vor fi achiziţionate în perioada imediat următoare, din actualul lot vor mai rămâne la prima echipă 4-5 fete cu experienţă.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.