Ferencvaros – CSM București 31-27, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal. „Tigroaicele” au rezistat 55 de minute!

Redactor:
Marius Hutu
Ferencvaros – CSM București 31-27, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal. „Tigroaicele” au rezistat 55 de minute!
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM București a primul meci în Liga Campionilor la handbal feminin din 2021, scor 27-31 cu Ferencvaros în deplasare. Echipa pregătită de Adrian Vasile a avut un lot subțire, iar acest lucru s-a văzut pe final de joc.

CSM București a rămas fără resurse pe finalul jocului cu Ferencvaros

CSM București a intrat în 2021 cu multe probleme de lot, având nu mai puțin de cinci jucătoare accidentate, Dragana Cvijic, Alexandrina Barbosa, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu și Denisa Vâlcan. Practic, reprezentanta României a avut o singură jucătoare la rotație pentru linia de 9 metri, pe Andrea Klikovac. Apoi, Crina Pintea a fost nevoită să joace aproape un meci întreg, după aproape 2 luni fără jocuri în picioare, pe parcurs fiind infectată și cu coronavirus. Probleme au fost și în apărare. Adrian Vasile a avut puține variante pentru a bloca Ferencvaros. Toate aceste detalii aveau să conteze până la final.

În debutul jocului, CSM București și-a găsit greu ritmul în fața unui adversar care a apucat să dispute deja trei meciuri în întrecerea internă după Euro 2020. Federația maghiară are altă strategie, inclusiv pentru cluburi. Ferencvaros s-a desprins la 7-3 după 11 minute de joc și părea că va defila în această partidă. „Tigroaicele” au avut însă orgoliu și pe fondul unor reușite consecutive au prins încredere și au revenit în joc. Au egalat la 11-11 în minutul 21 și au preluat și inițiativa pentru aproximativ 20 de minute. Au ieșit în evidență Barbara Lazovic, Cristina Neagu și Crina Pintea, care au fost un pericol permanent pentru apărarea adversă. Avantajul maxim a fost atins la începutul părții secunde, 17-14.

Doar că aceste jucătoare au fost nevoite să stea în teren aproape tot timpul, iar pe măsură ce jocul a devenit tot mai intens, oboseala a devenit un factor important. „Fradi” a egalat la 22-22 în minutul 45. După vreo 10 minute în care s-a jucat pe contre, gazdele au preluat controlul definitiv. Sclipirile centrului Aniko Kovacsics au ajutat Ferencvaros să se desprinsă la 28-26 (min. 55), iar de aici totul a curs în favoarea reprezentantei Ungariei.

La final, FTC s-a impus cu 31-27. CSM București nu a mai avut resuse pe final din cauza resurselor limitate.

Partida Ferencvaros – CSM București a fost în format LIVE TEXT pe prosport.ro.

Scor final: Ferencvaros – CSM București 31-27.

Klujber a plutit peste defensiva bucureșteană în minutul 58 și a marcat golul care a decis practic învingătoarea, 30-26

Nadine Schatzl a punctat pentru 29-26 în minutul 57. Situația echipei CSM s-a îngreunat.

Jelena Grubisic își menține echipa în joc cu o paradă din situașie de unu la unu. CSM București pare că a obosit pe acest final.

Aniko Kovacsics și-a ajutat echipa să se desprindă la 28-26 în minutul 55

Cuplul Pintea – Neagu a repetat pentru a patra oară acțiunea cea mai frecventă a reprizei. Pivotul a scos 7 metri, iar căpitanul a înscris, 26-26.

S-a intrat în minutul 52, jocul a devenit unul pe contre. Behnke a punctat de două ori la ultimele două atacuri ale gazdelor, iar FTC are 26-25.

În inferioritate numerică, „tigroiacele” au răsturnat din nou situație pe tabela de marcaj. Crina Pintea a scos 7 metri, Cristina Neagu a transformat pentru 25-24.

Prima eliminare în tabăra echipei CSM București a fost dictată în minutul 49. A fost trimisă pe bancă Andrea Klikovac.

Carmen Martin a pus o boltă perfectă, iar CSM a restabilit egalitatea, 23-23

După aproximativ 20 de minute de joc, reprezentanta Ungariei a revenit la conducere, printr-un gol marcat de Anett Kovacs, scor 23-22 (min. 46)

CSM București a înscris de pe toate pozițiile, pentru că și-a trecut în cont primul gol și Siraba Dembele, în minutul 41, scor 21-19.

Barbara Lazovic și-a pus din nou amprenta pe joc cu o acțiune individuală, încheiat cu un gol pentru 20-19.

Katrin Klujber a înscris un gol norocos în minutul 38, iar cele două formații au ajuns din nou la egalitate, 19-19.

Scenariul de la începutul părții secunde s-a repetat în minutul 34. Crina Pintea a obținut 7 metri și eliminare 2 minute pentru „Fradi”, iar Cristina Neagu a fructificat din nou, 18-16

Crina Pintea a scos 7 metri și eliminare de 2 minute în tabăra adversă. Cristina Neagu a înscris fără emoții, iar CSM București a făcut un avantaj de trei goluri, 17-14


Caseta tehnică după prima repriză:

CSM București a încheiat nesperat de bine prima repriză, cu 16-14, după un început în care și-a găsit cu greu ritmul.

Cristina Neagu iese din nou în evidență cu un gol marcat în amenințare de joc pasiv, iar CSM se desprinde la 16-14. Ultimul cuvânt al reprizei îi aparține Denisei Dedu, care are o nouă intervenție utilă.

Prima eliminare a jocului vine în minutul 24 și o vede Anett Kisfaludy. CSM București fructifică prima oportunitate și conduce pentru prima dată în acest joc (13-12, min. 25), după un gol realizat de Crina Pintea.

Marchează și Andrea Klikovac, singura soluție pentru rotație la 9 metri, pentru scorul de 12-12.

De la 9-5 pentru gazde, avem din nou egalitate în minutul 21, scor 11-11. Barbara Lazovic este jucătoarea momentului, ajungând la patru goluri din patru acțiuni.

ferencvaros csm bucuresti
Barabara Lazovic și-a păstrat forma sportivă foarte bună din toamnă © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

„Tigroaicele” sunt în urcare, iar Carmen Martin și Barbara Lazovic îl determină la rândul lor pe Gabor Elek să solicite time-out, scor 11-10, min. 19.

CSM București suferă în zonă centrală, absențele jucătoarelor Gabriela Perianu și Dragana Cvijic se simt. Ferencvaros a înscris deja câteva goluri bune de aici și are 11-8

Cristina Neagu sclipește în minutul 16, fixează portarul și înscrie superb pentru 7-9.

După minutul de pauză, CSM București revine în joc cu două goluri marcate de Barbara Lazovic și Cristina Neagu, scor 5-7.

Aniko Kovacsics duce scorul la 7-3 în minutul 11 și îl forțează pe Adrian Vasile să solicite time-out.

Diferența se mărește după aproape 8 minute de joc, scor 6-3. Ferencvaros are un alt tonus, este mai arțăgoasă și a ratat și o aruncare de la 7 metri.

Denisa Dedu și-a intrat în mână și a apărat trei mingi la rând, astfel că a mai potolit puțin ritmul avântat al gazdelor, aflate la conducere cu 4-3.

La primul meci oficial după aproape opt săptămâni de pauză, Crina Pintea a spart gheața pentru CSM București, la 0-2 pentru „Fradi”. Pivotul a fost pus în valoare de Cristina Neagu.

ferencvaros csm bucuresti
Crina Pintea susține primul meci oficial după partida cu Rostov de la jumătatea lunii noiembrie. © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Emily Bolk este prima marcatoare a acestui joc, reușita venind chiar după primele secunde ale întâlnirii.


CSM București și Ferencvaros se înfruntă în cadrul etapei a 10-a din Grupa A. „Tigroaicele” sunt pe locul 2, cu 11 puncte, având și un meci mai puțin disputat. De partea cealaltă, gazdele ocupă locul 4, cu 8 puncte, dar cu două partide mai puțin jucate.

Reprezentanta României a câștigat partida tur cu 25-19 și are 6-1 la „directe” cu Ferencvaros. În ultimul joc susținut în Budapesta, în urmă cu un an, „tigroaicele” au fost învinse însă cu scorul de 33-23.

Antrenorul Adrian Vasile se confruntă cu multe probleme de lot, având nu mai puțin de cinci jucătoare indisponibile: Dragana Cvijic, Alexandrina Barbosa, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu și Denisa Vâlcan. Primele trei erau jucătoare importante la rotație. Astfel, CSM București are la dispoziție doar 14 fete pentru acest joc, dintre care trei sunt under 21: Ștefania Jipa, Ștefania Stoica (17 ani) și Raluca Săndulache.

Echipa CSM pentru această partidă este următoarea:

Grubisic, Dedu, Săndulache; Neagu, Lazovic, Dembele, Martin, Klikovac, Smeets, Pintea, Omoregie, Moisă, Jipa, Stoica.

În schimb, gazdele nu au absențe notabile:

Jarunik, Biro; Szucsanszki, Kisfaludy, Kovacsics, Behnke, Malestein, Szekeres, Schatzl, Stolle, Bolk, Kovacs, Pasztor, Hafra, Klujber, Marton

Tot în Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea va juca mâine, de la ora 17:00, cu cealaltă reprezentantă a Ungariei, Gyor, în Grupa B.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen