Explicaţiile unei victorii uriaşe a echipei Dunărea Brăila. Buceschi: ”Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, e mult deocamdată să te gândeşti că poţi câştiga şi titlul”

28 sep 2016 3174 afişări Handbal
Explicaţiile unei victorii uriaşe a echipei Dunărea Brăila. Buceschi: ”Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, e mult deocamdată să te gândeşti că poţi câştiga şi titlul”

Un campionat care se anunţa la discreţia CSM Bucureşti – Liga Naţională de handbal feminin – s-a aprins instantaneu, după ce Dunărea Brăila a învins campioana Europei la începutul acestei săptămâni cu 30-27, într-un meci din cadrul etapei a 4-a.

CSM Bucureşti trebuie să tragă acum pentru a câştiga un nou titlu de campioană. Cu un bagaj mare de încredere, Dunărea Brăila ar putea să adune victorie după victorie până la partida retur. Iar în acest caz, CSMB ar trebui să câştige în retur la 4 goluri pentru a întoarce situaţia în favoarea ei.

Apoi, succesul Dunării Brăila cu siguranţă va oferi încredere şi altor echipe, în sensul că orice este posibil. SCM Craiova, CSM Roman (în special pe teren propriu), Corona Braşov au loturi cu care pot pune probleme şi nu se vor mai considera din start victime sigure.

Dar cum a fost posibilă victoria Dunării Brăila în faţa deţinătoarei trofeului Ligii Campionilor? ”Fetele au început să creadă că sunt la fel de valoroase ca şi adversarele. Şi noi avem jucătoare de echipă naţională. Mi-a fost teamă, înainte de joc, doar de diferenţa de forţă, de viteză”, a fost prima explicaţie oferită de Costică Buceschi.

Antrenorul Dunării Brăila susţine că a învăţat pentru acest joc cu CSMB din experienţa meciului direct din sezonul trecut: ”În campionatul trecut am pierdut în primele 10 minute ale reprizei a doua, când s-au distanţat la 5-6 goluri. Acum, am încercat să nu mai ratăm startul, noi am fost şi echipa care a venit din urmă după ce adversara a început cu 5-1. Chiar dacă s-au mai schimbat anumite trasee, scheletul CSM-ului este cel de anul trecut. Am intrat bine în repriza a doua, cu apărare tare, iar Bianca Tiron a fost asul din mânecă în atac”.

Succesul echipei Dunărea Brăila s-a consemnat într-o atmosferă de vis, arena fiind umplută până la refuz – 2.500 de spectatori – la partida cu CSM Bucureşti. Martori prezenţi la meci au susţinut că o asemenea atmosferă nu a mai fost întâlnită la Brăila de peste 20 de ani, de când Braiconf ajungea în fazele finale la volei ieminin în Cupa Confederaţiilor.

În acest entuziam general s-a născut şi ideea că Dunărea Brăila s-ar putea bate chiar la titlu în acest sezon. ”Nu cred că se pune problema. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, e mult deocamdată să te gândeşti că poţi câştiga şi titlul. Aceste puncte câştigate cu CSM Bucureşti ne vor ajuta în primul rând în diferenţa cu SCM Craiova, CSM Roman şi Corona Braşov. Pentru noi urmează o lună octombrie de foc, cu două deplasări la Roman şi Braşov între cele două jocuri cu Gomel din Cupa EHF”, a susţinut Costică Buceschi, care a adăugat: ”CSM Bucureşti nu poate pierde campionatul după un joc cedat. Din contră, cred că acest rezultat le va prinde bine şi înaintea abordării Champions League. Mai bine că au pierdut în Liga Naţională, decât în Liga Campionilor, unde punctele se recuperează mai greu”.

 În urma rezultatului dintre Dunărea şi CSM Bucureşti, trupa lui Costică Buceschi şi-a consolidat poziţia de lider, în timp ce formaţia lui Jakob Vestergaard a ajuns pe un loc neobişnuit, fie el şi interdemiar – locul 4.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.