EXCLUSIV | ”Domnul Dedu este un dictator şi eu nu mai vreau dictatori”. Doru Manea a dezvăluit motivul pentru care a fost revocat din fruntea ”Observatorilor”!

18 oct 2018 2059 afişări Handbal
EXCLUSIV | ”Domnul Dedu este un dictator şi eu nu mai vreau dictatori”. Doru Manea a dezvăluit motivul pentru care a fost revocat din fruntea ”Observatorilor”!

Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal, a decis să-l revoce din funcţie pe Doru Manea din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale de Observatori şi Delegări, iar de aici a fost declanşat un adevărat război între doi dintre cei mai influenţi oameni ai handbalului românesc. Şeful observatorilor a confirmat informaţia pentru ProSport şi a trecut la contraatac.

Doru Manea susţine că în spatele acestei decizii luate de şeful handbalului românesc este vorba despre o răzbunare personală: „Între Adunările Generale, Consiliul de Administraţie este cel care dirigue bine, sperăm noi, destinele handbalului. Şi dacă acest Consiliu va hotărî mâine, ce va hotărî, pe cine va pune la Comisia de Observatori şi Delegaţi, mă voi subordona deciziei fără echivoc. Nu vreau să mă subordonez deciziei domnului preşedinte care este una subiectivă şi vizează direct persoana mea. Nu mă agrează de la un Consiliu de Administraţie din vară de la Constanţa, în care a supus la vot de cinci ori o problemă ca să iasă cum vrea dânsul şi bineînţeles că eu nu am fost de acord”.

Alexandru Dedu, omul nr. 1 în handbalul românesc, şi Doru Manea, aflat poate în Top 3 ca influenţă, au fost în aceeaşi barcă la alegerile in februarie 2018. Preşedintele observatorilor spune că l-a ajutat pe actualul preşedinte să câştige bătălia cu Narcisa Lecuşanu: „Domnul Dedu a fost susţinut de mine şi de către preşedintele de la arbitri prin voturi. Nu mă feresc să vă spun, eu am adus multe voturi, iar dânsul a câştigat la un vot diferenţă de Narcisa Lecuşanu. Nu regret acest fapt, mă bucur că a reuşit această performanţă după cea politică din primul mandat”

  • „Eu nu trăiesc din handbal, ci am introdus bani în handbal. Am job-ul meu, am afacerile mele şi am considerat că e corect să ajut handbalul, care mi-a dat calitatea de arbitru, după care calitatea de observator”, Doru Manea, membru în Consiliul de Administraţie

Cu această ocazie, Doru Manea a confirmat un alt subiect prezentat de ProSport în urmă cu ceva timp, faptul că arbitrii nu au fost plătiţi pentru munca prestată la acţiunile organizate de FR de Handbal: ”Nu accept mitocănii, nu accept ca, de 2 ani de zile, observatorii şi arbitrii care participă la competiţii strict organizate de Federaţia Română de Handbal să nu-şi primească baremurile. Aceste baremuri dacă erau plătite, însemna cotă parte, nişte impozite şi taxe la stat. Neducându-se aceste taxe şi impozite la stat, avem de-a face cu o evaziune fiscală. Motivează că nu au forma legală să plătească, este o stupizenie generală. Echipela care în majoritate sunt susţinute de Primării, sunt departamentale, pot deconta baremurile de arbitraj şi observatori, dar Federaţia Română de Handbal, nu. Am început cu ce este mai puţin, fără să acuz de de drept penal abuzul în serviciu al domnul preşedinte Dedu. Vreau să mă credeţi că am o paletă vastă – largă pe care o voi pune în acţiune dacă asta s-a dorit. O voi pune în acţiune în urma unei plăngeri penale, căci despre aşa ceva este vorba. Eu nu vreau să mă fac părtaş la nişte încălcări”.

Aliaţi în urmă cu câteva luni, Doru Manea nu s-a ferit să-l atace acum pe preşedintele FR de Handbal şi a dezvăluit cu dercurg şedinţele în cadrul forului decizional. ”La Consiliul de Administraţie, problemele de esenţă sunt băgate printre, ca să se voteze la general. Iar cu influenţă mare asupra Consiliului, să se voteze ce se doreşte de o persoană. Dictatura a apus din 1989 din decembrie. Nu mai vreau să mai fim sub o dictatură şi nici nu vreau să mai fiu pe această plantaţie a domnului Dedu. Noi nu suntem sclavii dânsului şi nici nu vreau să-i fac pantofii, am demnitatea şi onoarea să pot să mă descurc şi fără handbal. Domnul Dedu este un dictator şi eu nu mai vreau dictatori”.

În concluzie, Doru Manea a declarat că, vineri, la Consiliul de Administraţie, se va supune deciziei majorităţii. ”Dacă acest Consiliu de Administraţie spune îl vrem pe Manea, rămân şi îmi duc munca mai departe. Dar dacă va spune nu-l mai vrem pe Manea, m-am ridicat, mi-am luat bagajul şi am plecat”.

ProSport l-a contactat şi pe Alexandru Dedu. Şeful handbalului românesc a susţinut că nu poate intra întru-un dialog cu Doru Manea prin intermediul presei. 

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.