Este mai tare SCM Rm. Vâlcea de azi faţă de echipa care a câştigat titlul în luna mai? Răspunsul venit din tabăra campioanei, dar şi aşteptările pentru meciul cu CSM Bucureşti din Supercupa României

19 aug 2019 2853 afişări Handbal
Este mai tare SCM Rm. Vâlcea de azi faţă de echipa care a câştigat titlul în luna mai? Răspunsul venit din tabăra campioanei, dar şi aşteptările pentru meciul cu CSM Bucureşti din Supercupa României PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO

După o pauză destul de lungă, sezonul 2019-2020 în handbalul românesc debutează la finalul acestei săptămâni cu cele două partide în Supercupa României, Dinamo – Poli Timişoara (duminică, ora 14:30) şi SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti (duminică, ora 17:30). Ambele jocuri se desfăşoară la Braşov şi vor transmise de TVR1.

Dacă Dinamo pare favorită la prima vedere la masculin, în schimb, confruntarea Vâlcea – CSM pare plină de neprevăzut la această oră. Ambele formaţii au făcut transferuri de top, în total nu mai puţin de 19 achiziţii (opt la Vâlcea şi 11 la Bucureşti), iar în pregătiri au câştigat şi au pierdut jocuri.

Atât Vâlcea, cât şi CSM au disputat în această perioadă multe partide de pregătire, inclusiv cu adversari redutabili. Vâlcea a înfruntat trei echipe care au evoluat constant în Liga Campionilor în ultimele sezoane, toate cu pretenţii: Buducnost, Brest Bretagne şi FTC Rail Cargo.

„Am participat la două turnee foarte puternice. Ne-am dorit de la bun început să întâlnim nişte echipe de Liga Campionilor. Pe ideea asta am mers de la început, nu ne-au interesant neapărat rezultatele, ci doar să închegăm nişte relaţii de joc, iar fetele să fie sănătoase la sfârşitul acestei perioade. Au fost nişte meciuri tari, foarte bune din punctul nostru de vedere, am putut să vedem şi la ce nivel suntem. Pot să spun că au fost momente bune, altele mai puţin bune. Ştim unde este marele deficit, chiar am vorbit şi cu conducerea tehnică. Căutăm să lucrăm la antrenamente, să încercăm să remediem lucrurile mai puţin bune din meciurile de pregătire”, ne-a declarat Florin Verigeanu, preşedintele echipei SCM Rm. Vâlcea.

Formaţia din Vâlcea începe noul sezon din postura de campioană a României, după un parcurs de excepţie în ediţia trecută. Este mai tare echipa SCM de azi decât cea care a obţinut titlul în luna mai? „Eu cred că pe partea de atac suntem mult mai tari, dar încă mai suferim la această oră la faza de apărare. Dar cu multă muncă şi cu ambiţie, fetele ar putea rezolva şi această problemă în perioada următoare”, a răspuns oficialul vâlcean.

Disputa Vâlcea – CSM este capul de afiş pentru sezonul 2019-2020, pe toate fronturile, Supercupa României, Liga Naţională, Liga Campionilor, Cupa României (ordinea în care cele două cluburi vor începe să abordeze competiţiile). Florin Vergineanu spune că nu a tras cu ochii şi la ce face CSM Bucureşti în această perioadă: ”Nu i-am urmărit, nu prea ne-a interesat ce fac ei, ci doar ce facem noi. Dar nu pot să spun că nu ştim rezultatele. Chiar după meciurile de la Podgorica, unde am pierdut cu Buducnost şi Brest, am fost curios să văd ce fac aceste echipe şi cu Bucureşti. Şi uite că a pierdut şi CSM. Cred că Buducnost este o formaţie care va ajunge în Final Four. Nici Brest nu este o echipă să nu o iei în calcul. Dar mă interesează în primul rând ce facem noi. Pe mine mă interesează să câştig eu, nu să piardă altă echipă”.

Cât priveşte prima confruntare cu CSM Bucureşti, conducătorul campioanei a concluzionat: „Sper să fie un meci frumos, să placă spectatorilor, să fie la fel ca şi ultimele trei între cele două echipe. Iar la final, lumea să plece bucuroasă de la sală că a avut ocazia să vadă un meci la un nivel foarte ridicat. Că va câştiga Bucureşti, că vom câştiga noi, pentru mine are mai puţină importanţă. Sigur că ne dorim să câştigăm, dar mai important este să lăsăm o impresie bună pentru că ne aşteaptă un sezon dificil, cu meciuri foarte tari”.

În 2018, Vâlcea a învins CSM cu 33-31, după 80 de minute de joc. După timpul regulamentar au fost nevoie de două reprize de prelungingi pentru a fi făcută departajarea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.