Dragan Djukic schimbă foaia la CSM Bucureşti după ultimul eşec! ”Dacă cineva îşi doreşte să fie în teren şi vrea să deţină un rol important, atunci trebuie să arate mai întâi la antrenamente”

5 nov 2018 3611 afişări Handbal
Dragan Djukic schimbă foaia la CSM Bucureşti după ultimul eşec! ”Dacă cineva îşi doreşte să fie în teren şi vrea să deţină un rol important, atunci trebuie să arate mai întâi la antrenamente” GEORGE FILIP / MEDIAFAX FOTO
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

CSM Bucureşti a suferit, duminică seara, prima înfrângere cu Dragan Djukic pe banca tehnică, 26-31 cu Vipers Kristiansand, într-un meci din Grupa D a Ligii Campionilor. Campioana României a ajuns însă la patru înfrângeri în acest sezon, în numai două luni, iar proiectul gândit pentru acest sezon ridică tot mai multe semne de întrebare.

După înfrângerea cu reprezentanta Norvegiei, antrenorul sârb a rămas calm şi chiar dacă şi-a apărat echipa, asumându-şi responsabilitatea eşecului, a lăsat să se înţeleagă că stilul de lucru ar trebui schimbat. Şi a identificat anumite probleme.

”Prima concluzie după ultimul rezultat este faptul că atunci când câştigi, o faci ca echipă, iar când suferi un eşec, pierzi ca echipă. Antrenorul trebuie să stea în fruntea echipei şi să-şi asume responsabilitatea pentru înfrângere. Mă simt responsabil pentru acest rezultat, pentru că am acceptat să jucăm acest meci aşa cum şi-a dorit Vipers. Nu ne-am făcut jocul nostru. Dacă vrei să alergi precum Vipers, dacă vrei să joci acest handbal, atunci trebuie să fii mai bun. Din nefericire, în defensivă nu am jucat suficient de bine, au fost multe spaţii deschise şi trebuie să analizăm cum putem juca mai bine în acest compartiment. În Norvegia, dar şi în 2-3 meciuri din Liga Naţională ne-am mişcat mai bine în apărare decât acum”, a susţinut Dragan Djukic.

  • ”Este un drum destul de lung pentru a deveni o echipă, iar pentru mine acest lucru este cel mai important. Fiecare pas, fiecare antrenament pe care îl facem, este îndreptat în acest sens. Sunt de două săptămâni aici, nu am avut foarte mult timp pentru a face antrenamente şi pentru a continua să construiesc echipa. Pentru că a construi echipă, înseamnă ceva în apărare şi în atac”, Dragan Djukic, antrenor CSM Bucureşti

Tehnicianul campioanei României nu a fost mulţumit cum au funcţionat lucrurile în apărare, dar nici în atac: ”Nu am jucat precum o echipă, am fost nervoşi de la început, am încercat să marcăm după 1-2 pase. Am jucat cu inima, fetele s-au luptat, dar această bătălie a fost într-o direcţie greşită”. Dragan Djukic a susţinut că problemele din apărare se pot rezolva „doar cu ajutorul fetelor şi, eventual, cu mai multe jucătoare, cu mai multe schimbări atac - apărare! ”Trebuie să înţelegem ce a fost greşit cu această ocazie, să încercăm să folosim mai multe jucătoare să facem o defensivă mai bună. Acesta este singura cale. Dacă voi avea timp, voi încerca să joc şi o altă apărare. Am încercat şi în timpul acestui meci câteva combinaţii, cinci plus unu, ceva presiune pe extreme, patru - doi în final, dar aceste lucruri trebuie stabilite când echipa se simte bine”, a afirmat Dragan Djukic.

Antrenorul a explicat şi de ce nu a dus meciul cu Vipers cu 9-10 jucătoarea, aşa cum s-a întâmplat şi în mandatul lui Magnus Johansson: ”Am <<sărit>> în echipă şi am găsit anumite situaţii. Apoi, dacă cineva îşi doreşte să fie în teren şi vrea să aibă un rol important, atunci trebuie să arate mai întâi la antrenamente. Dacă cineva mă impresionează, îi ofer şanse. Dar să spui că cineva trebuia să joace mai mult, sunt doar cuvinte. Cred în lucrurile care se fac la antrenamente”.

Dragan Djukic este convins că reprezentanta României în Liga Campionilor rămâne una din echipele cu mari pretenţii în acest sezon, dar stilul de lucru trebuie să se schimbe. Adică, mai multă muncă! ”Este un drum lung, dar CSM Bucureşti încă este una din cele mai bune echipe în Liga Campionilor. Trebuie să ne găsim propriul drum, trebuie să descoperim cine suntem, trebuie să vorbim mai mult între noi, trebuie să lucrăm diferit la antrenamente, trebuie să jucăm diferit în timpul jocului. Nu există lucruri secrete pentru mine, ci există un singur aspect: muncă”, a precizat tehnicianul sârb. În discuţia cu reporterul ProSport, Dragan Djukic a susţinut că în cele două săptămâni, de când se află la Bucureşti, a încercat să stabilească un nou sistem, ”dar nu merge ca şi cum cineva îţi spune o poveste şi o pui în practică într-o întâlnire şi două antrenamente, iar apoi spui: Asta este!”. Dragan Djukic a continuat ideea: ”Am găsit însă fete motivate, fete care îşi doresc să realizeaze lucruri importante în acest sezon. Treaba mea este să le susţin şi să le ofer tot sprijinul pentru a ajunge acolo unde îşi doresc. Cred în această echipă, cred în aceste jucătoare, voi sta în fruntea lor şi le voi susţine oriunde vom juca”.

CSM Bucureşti va disputa următorul meci duminică, de la ora 15:30, pe terenul echipei FTC Rail Cargo, liderul Grupei D. ”Următorul meci va fi un adevărat război, pentru că situaţia noastră s-a complicat, am pierdut deja patru puncte. Trebuie să jucăm să supravieţuim în acest meci, Ferecvaros a câştigat cu Bietigheim, este pe locul 1 în grupă, este puternică acasă, vom avea un meci foarte dificil. Destinul nostru este în mâinile noastre, voi pregăti acest joc să-l câştig, aşa cum cred că o va face şi colegul meu de la FTC. Va fi o luptă deschisă”, a încheiat Dragan Djukic.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.