Doi sau trei jucători străini fără criterii de valoare în handbalul românesc în sezonul 2019-2020? Răspuns final...

18 iul 2019 1811 afişări Handbal
Doi sau trei jucători străini fără criterii de valoare în handbalul românesc în sezonul 2019-2020? Răspuns final...

Consiliul de Administraţie al FR de Handbal se întruneşte vineri, la Bucureşti, iar una dintre cele mai interesante teme este legată de numărul jucătorilor străini fără criterii de valoare acceptaţi prin regulamentul FRH pentru sezonul 2019-2020. Câteva cluburi au solicitat ca numărul să crească de la doi la trei, după ce au întâmpinat dificultăţi în alcătuirea loturiloe, astfel că aşteaptă un răspuns final în această privinţă.

Subiectul s-a născut la sfârşitul lunii iunie, la o şedinţă informală pe care preşedinţii de cluburi din Liga Naţională de handbal feminin au avut-o cu preşedintele FRH, Alexandru Dedu. Mai exact, oficialii au ridicat problema jucătorilor străini fără criterii de valoare şi toată lumea a fost de acord ca echipele să poată să aibă trei jucători fără criterii în lot, dar să joace doar doi într-un meci.

Tema de discuţie s-a mutat şi în handbal masculin, unde transferurile s-au efectuat cu mai mare dificultate din două motive: fond redus de jucători români şi handbalişti în criterii de valoare mult mai scumpi şi mai greu de adus în România decât la feminin. Sportivii clasaţi în Top 10 mondial cu naţionala la Europene sau Mondiale sau participanţi în Final Four de Liga Campionilor şi Cupa EHF sunt inaccesibili azi, cu mici excepţii, handbalului masculin.

Şi totuşi, în urma părerilor exprimate de cluburi prin corespondenţă, la masculin s-a votat cu 9-4 împotriva unei schimbări a regulamentului „în timpul jocului”. Au votat pentru regula cu trei străini în afara criteriilor de valoare cluburile HC Dobrogea Sud Constanţa, Steaua, CSM Bacău şi HC CS Buzău. Singura care nu şi-a exprimat o opinie a fost CSM Bucureşti.

În general, cluburile de la masculin au dat un aviz negativ pentru că o schimbare a acestei reguli ar fi tardivă în acest moment, regulamentul nu se poate schimba după ce toată lumea a fost nevoită să se alinieze la decizia anunţată de federaţie încă din mai 2018.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Administraţie de vineri a fost introdus acest subiect, mai exact o informare privind părerea preşedinţilor în privinţa creşterii jucătorilor străini de la doi la trei. Răspunsul final?

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.