Dinamo București – Sporting Lisabona 25-27 în grupele European Handball League. Gruparea din Ștefan cel Mare a suferit prima înfrângere în cupele europene după 12 meciuri în care a fost invincibilă

Dinamo București - Sporting Lisabona 25-27 în grupele European Handball League. Gruparea din Ștefan cel Mare a suferit prima înfrângere în cupele europene după 12 meciuri în care a fost invincibilă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo București a fost învinsă de Sporting Lisabona cu scorul de 27-25 în primul meci din grupele European Handball League. Pentru gruparea din Ștefan cel Mare a fost și prima înfrângere după 12 jocuri consecutive în care nu a pierdut în Liga Campionilor.

Dinamo București a așteptat cu mare interes debutul în grupele European Handball League, dar în cele din urmă a plătit tribut pentru problemele din ultima vreme pe care le-a avut, dar în special pentru faptul că nu are în prezent un ritm adecvat de competiție.

Afectată de Covid-19 în ultimele zile, Dinamo a fost nevoită să „sară” peste câteva antrenamente, iar condiția fizică precară a costat-o. Trupa din Ștefan cel Mare a jucat aproape de potențialul ei 20-25 de minute, când a și reușit să se desprindă la trei goluri diferență. Ante Kuduz, liderul echipei în sezonul trecut, nu a putut însă să ducă mai mult, atacul echipei Dinamo a devenit ceva mai previzibil și în orice caz cu o viteză în minus față de cea a adversarilor, iar gazdele s-au văzut egalate de la 13-10 la 14-14 în numai trei minute de joc. De aici, Sporting a preluat controlul și a mai fost în dificultate doar la jumătatea părții secunde, când a avut o dublă inferioritate.

Imediat după pauză, lusitanii s-au desprins la trei goluri și i-au determinat pe dinamoviști să alerge după egalare. Fără Kuduz în atac, fără Mamdouh refăcut în totaliatte, oamenii de forță ai lui Dinamo au devenit tânărul Octavian Bizău și Valentin Ghionea. Cu golurile lor, echipa condusă de Sebastian Bota la acest meci (Constantin Ștefan a fost afectat și el de coronavirus) a reușit să păstreze speranțe până spre final, chiar să revină în avantaj în minutul 51.

A fost însă destul de evident că Dinamo nu are un ritm de joc potrivit pentru a obține o victorie mare. Jucătorii au vrut, dar nu au putut mai mult, nu au avut forța din sezonul trecut. Sporting nu a mai greșit nimic de la 23-24 și a revenit la conducere, în final reușind să obțină două puncte mari.

Dinamo: Heidarirad, Missaoui; Hebo, Vujic 1, Bannour 5, Ghionea 8, Savenco, Asoltanei 3, Negru, Kuduz 4, Humet, Bizău 3, Mousavi, Mamdouh 1, Szasz

Evoluția scorului:

final | Dinamo București – Sporting Lisabona 25-27 

Sporting pleacă cu două puncte din România, după ce câștigă cu scorul de 27-25.

Cu trei minute înainte de final, Sporting are din nou două goluri avans pe tabela de marcaj, 26-24.

A venit rândul echipei Dinamo să fie în dublă inferioritate în minutul 53, la scorul de 24-24.

Valentin Ghionea mai dă o lovitură, iar după mai bine de 20 de minute de suferință, Dinamo este din nou în avantaj, cu 24-23 (min. 51). Apărarea echipei a dus greul în ultimele minute, forțândui pe adversari să comită mai multe erori.

Dinamo a prins din nou aripi. Recuperează mingea în apărare, iar Stefan Vujic trimite mingea în poarta goală, 23-23 (min. 50).

Sporting Lisabona are doi oameni eliminați, iar Valentin Ghionea înscrie pentru 22-23 (min. 49).

Octavian Bizău a intrat bine în joc, a plutit peste apărarea adversă și a marcat al treilea gol personal din această repriză, din tot atâtea aruncări: 20-22 (min. 45)

Amine Bannour a adus-o pe Dinamo la un gol de Sporting în minutul 43 (scor 19-20), dar lusitanii par o echipă mai proaspătă în ultimele minute, cu un ritm mai bun de joc și ajung din nou la un avantaj de trei goluri.

Octavian Bizău reduce din diferență în minutul 40, scor 17-19.

Valentin Ghionea vede în minutul 38 prima eliminare a jocului. Sporting Lisabona are un avantaj de trei goluri, 19-16.

Primul gol al echipei Dinamo în această parte secundă vine de la Alexandru Asoltanei, care a înscris dintr-o aruncare de la 7 metri (16-18).

Manuel Gaspar este omul începutului de repriză. Portarul echipei Sporting a avut trei parade consecutive.

Dinamo ratează startul în repriza a doua, iar lusitanii se desprind la trei goluri (18-15). Nu au trecut 3 minute, iar Bota a luat time-out.

Sporting Lisabona are pentru prima dată un avantaj de două goluri, 17-15, după un gol al lui Salvador în debutul părții secunde.


Prima repriză se încheie cu un avantaj minim al echipei Sporting Lisabona, cu scorul de 16-15.

Vine și prima ratare a lui Ghionea de la 7 metri. Lusitanii profită și de acest moment și preiau conducerea în minutul 29 (scor 14-15).

Sporting Lisabona profită din plin de primele momente de slăbiciune ale echipei în atac și în 3 minute restabilește egalitatea, 14-14 (min. 27). Sebastian Bota a solicitat time-out.

Valentin Ghionea este ca un ceas elvețian la aruncările de la 7 metri, a marcat 4 goluri din patru aruncări, iar Dinamo menține un avans de 3 goluri (13-10, min. 24)

În ultimele minute au ieșit în evidență oamenii de semicerc ai lui Dinamo. Alexandru Asoltanei a înscris pe contraatac pentru 12-9 în minutul 22.

După time-out marchează tot Dinamo. Primul contraatac al jocului este transformat în gol de egipteanul Mamdouh Shebib (10-7), revenit după o perioadă în care a fost indisponibil, din cauza unor probleme medicale.

Alexandru Asoltanei marchează un gol superb din extrema stângă, scor 9-7, și îl forțează pe Ruis Silva să solicite primul time-out al jocului.

Dinamo reușește desprinderea în minutul 15, scor 8-6, după un gol al lui Valentin Ghionea dintr-o aruncare de la 7 metri.

Ante Kuduz și Amine Bannour au marcat șase din cele șapte goluri ale echipei Dinamo, reușesc să fie periculoși aproape la fiecare acțiune. Sporting a avut însă mai mereu răspuns până acum. Gazdele au în continuare un avantaj minim, 7-6 (min. 13).

Primele minute ale jocului sunt destul de echilibrate. După câte patru atacuri pentru fiecare tabără, Dinamo are un avantaj minim, cu 4-3. Diferența a fost făcută tocmai de acea paradă a portarului Heirdarirad la prima fază a jocului.

Cei doi interi ai echipei Dinamo București au început jocul foarte bine. A punctat și Amine Bannour (scor 2-1).

Ante Kuduz este primul marcator al acestui meci. Dinamo a început meciul în apărare, dar Saeid Heidarirad a avut o primă intervenție utilă.

Dinamo alininează următoarea echipă la acest joc: Heidarirad, Missaoui; Hebo, Vujic, Bannour, Ghionea, Savenco, Asoltanei, Negru, Kuduz, Humet, Bizău, Mousavi, Mamdouh, Szasz.

Foaia de joc a meciului Dinamo – Sporting:

Jocul poate fi urmărit în format Live Score pe www.prosport.ro și Live Video Online AICI.


Trupa din Ștefan cel Mare a avut mari emoții înaintea startului, având în vedere că nu mai puțin de cinci persoane din echipă au fost infectate cu virurul Covid-19, două persoane din staff-ul tehnic, în frunte cu antrenorul principal Constantin Ștefan, plus trei jucători, portarul Andrei Lazăr, extrema dreapta Răzvan Gavriloaia și interul Jakov Vrankovic. Din fericire, toți ceilalți componenți ai lotului au avut rezultate negative la cele două teste efectuate în ultima săptămână, astfel că Dinamo are o echipă aproape completă și poate disputa partida cu Sporting.

Rolul de antrenor principal îl va îndeplini la acest joc Sebastian Bota. Reprezentanta României a primit acceptul EHF de a disputa acest joc fără antrenor Master Coach pe banca tehnică, având în vedere situația creată. Coronavirusul a stricat și planurile de pregătire ale echipei pentru câteva zile, având în vedere că jucătorii au fost izolați, pentru a fi evitată o transmitere a virusului în echipă, până când au sosit toate rezultatele. Astfel, dinamoviștii au avut doar trei zile cu antrenamente complete.

Dinamo se poate baza la jocul de debut cu formația lusitană pe toți jucătorii cheie ai echipei, pe portarul Saeid Heidarirad, interii Ante Kuduz și Amine Bannour, centrul Stefan Vujic, pivotul Mamdouh Shebib ori apărărorii centrali Alireza Mousavi și Andrei Savenco. Și nu concepe că ar putea rata victoria cu Sporting Lisabona. Handbaliștii vor juca și pentru suporteri, chiar dacă aceștia nu vor putea fi în sală din cazua pandemiei. Fanii au cumpărat totuși toate cele 2.000 de bilete scoase la vânzare.

Sporting Lisabona este un adversar cu care Dinamo s-a familiarizat în ultimii ani, dar și handbalul românesc. Cele două formații au fost adversare în ultimii 2 ani în play-off-ul Ligii Campionilor, fiecare reușind câte o calificare în optimile de finală. Ultima le-a aparținut dinamoviștilor, în februarie 2020. De atunci, Sporting a mai avut o vizită în România, pentru întâlnirea cu HC Dobrogea Sud din turul 2 preliminar. După 27-27 la Constanța, lusitanii au câștigat cu 22-21 pe teren propriu și au urcat în grupele European Handball League.

Componența Grupelor European Handball League

  • Grupa A: Ademar Leon (Spania), Wisla Plock (Polonia), Chekhovskie Medvedi (Rusia), Toulouse (Franța), Fivers (Austria), Metalurg Skopje
  • Grupa B: Nimes (Franța), Dinamo București, Tatran Presov (Slovacia), Fuchse Berlin (Germania), Sporting Lisabona (Portugalia), IFK Kristianstad (Suedia)
  • Grupa C: Magdeburg (Germania), Alingsas (Suedia), Besiktas (Turcia), Montpellier (Franța), RK Nexe (Croația), CSKA Moscova (Rusia)
  • Grupa D: Tatabanya (Ungaria), Kadetten Schaffhausen (Elveția), Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord), Rhein Neckar Lowen (Germania), GOG Gudme (Danemarca), Timo Trebnje (Slovenia)

Fotografii: Alexandra PANDREA

Alexandra Pandrea / Fotograf
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să am de-a face cu el"
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată a Adinei Maria
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată…
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în faliment
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în faliment
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…