Dedu salută calificarea în play-off-ul pentru CM din 2019: "Bucuriile nu vin aşa de uşor" Cum a revoluţionat Xavier Pascual naţionala României

13 ian 2018 2831 afişări Comentează şi tu Handbal
Dedu salută calificarea în play-off-ul pentru CM din 2019: "Bucuriile nu vin aşa de uşor" Cum a revoluţionat Xavier Pascual naţionala României

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a salutat marele pas făcut de naţionala masculină în drumul spre calificarea la Campionatul Mondial din 2019. România lui Xavier Pascual s-a calificat în play-off-ul de calificare la turneul final, iar preşedintele federaţiei a recunoscut că spaniolul care antrenează şi FC Barcelona a revouţionat jocul tricolorilor. 

Naţionala de handbal masculin a smuls punctul de care avea nevoie pentru a trece în următoarea fază a calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2019. România şi Ucraina au terminat 26-26, astfel că tricolorii au câştigat grupa preliminară de la Bolzano şi vor juca în play-off-ul din luna iunie.

Dedu a vorbit despre performanţa din Italia la finalul partidei care ne-a asigurat biletele pentru play-off: "Se pare că bucuriile nu vin aşa de uşor. Mereu trebuie să avem emoţii, să strângem din pumni. Ne-am îndeplinit obiectivul şi aşteptăm vara. Sunt echipe la CM cu care putem avea şanse. Poate să vină Serbia care ne-a bătut, dar cu care am fost acolo. Cu Cehia... echipe cu care te poţi bate. Nu trebuie să fim învinşi in prima cu oricare echipă vine de acolo, iar echipa naţională îi mai are pe Vali Ghionea, câţi tineri care mai pot veni... vorbesc despre cei accidentaţi. Putem spera la progres. Privim cu optimism. Avem şase luni şi putem trage speranţe", a spus Dedu la DigiSport. 

Despre Xavier Pascual: "Chiar am avut o discuţie cu el, azi, undeva la prânz, prin mesaje. Era nemulţumit de anumite aspecte. Nu o să le enumăr, sunt lucruri din bucătăria internă. Echipa naţională arată mult mai bine cu el. Din toate punctele de vedere. Mă refer la munca din spate, la logistică. Mai avem mult până să ajungem sus. Strict legat de partea tehnico-tactică el încearcă să impună un anumit stil de joc care necesită timp. Eu ştiu de unde vine el. La noi e un proces şi nu e vina nimănui şi nu am fost obişnuiţi că lucrurile nu se pot face şi aşa ceva. A fost supărat că tricolorii nu stau în avion pe locurile cu spaţii mai mari la picioare. Eu am trecut prin chestia asta. Am tercut prin spaţii mici, unui om de doi metri nu îi e uşor cân stă aşa 5-6 ore. Eu nu m-am gândit la asta, el s-a gândit".

Pe lângă motivele de mândrie, tricolorii vor avea încă un motiv pentru a se califica la CM: "Vor avea primă pentru această calificare şi sper să-mi bage adânc mâna în buzunar pentru o calificare la Campionatul Mondial", a încheiat preşedintele FRH.  

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.