Decizia fermă a lui Paulo Pereira înaintea partidei CSM Bucureşti - Potaissa Turda, prima desfăşurată în finala mică a Ligii Naţionale. Ardelenii au luat avans, „tigrii” au aruncat în luptă patru campioni

15 mai 2019 1162 afişări Handbal
Decizia fermă a lui Paulo Pereira înaintea partidei CSM Bucureşti - Potaissa Turda, prima desfăşurată în finala mică a Ligii Naţionale. Ardelenii au luat avans, „tigrii” au aruncat în luptă patru campioni

Potaissa Turda a învins CSM Bucureşti cu 29-24, în primul meci al finalei mici în Liga Naţională de handbal masculin. Ardelenii au luat astfel o opţiune importantă pentru câştigarea medaliei de bronz. Jocul 2 va avea loc peste o săptămână, la Turda.

CSM Bucureşti s-a ţinut de planul iniţial şi a înscris pe foaia de joc o echipă secundă la acest meci. Echipa a sosit de la Madeira abia aseară, după jocul tur din finala Cupei Challenge (scor 22-22), iar antrenorul Paulo Pereira a fost cât se poate de categoric, nu va pune în pericol sănătatea handbaliştilor. Mai ales că sâmbătă, de la ora 15:00, echipa din Capitală va disputa manşa retur cu Madeira Andebol ori câştigarea trofeului ar însemna destul de mult pentru club, după un sezon mai degrabă al dezamăgirilor.

Conducerea CSM Bucureşti a votat afirmativ pentru ca Paulo Pereira să introducă o echipă secundă, cu mulţi jucători de la echipa secundă şi de la echipa juniori 1, prospătă campionaă naţională. Astfel, cu această ocazie şi-au făcut debutul şi jucători precum Aron Dedu (fiul preşedintelui FRH), Liviu Caba (fiul cunoscutului antrenor Vlad Caba), Mihai Nica şi Claudiu Mazilescu, toţi copiii cu un viitor frumos în faţă. Toţi patru au făcut parte din echipa care a câştigat titlul în urmă cu 4 zile la juniori 1. De la prima echipă au fost pe foaia de joc Maggaiz, Şomlea, Mănescu, Bera şi Ramba, dar ultimul a rămas pe banca de rezerve.

Potaissa Turda a controlat jocul în cea mai mare parte, ajungând la un avans de şapte goluri la începutul reprizei a doua, 19-12, dar puştii de la CSM Bucureşti au ţinut bine ritmul. Au reuşit chiar să revină la 22-24 (min. 51), asigurând şi suspans pe final de joc. Ardelenii s-au impus logic la final, cu 29-24, dar cu siguranţă că în jocul doi vor avea mai mult de tras pentru a obţine medalia de bronz. Deocamdată, toate privirile echipei CSM Bucureşti se îndreaptă către Cupa Challenge, trofeu deţinut în momentul de faţă chiar de Potaissa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.