De povestit nepoților! CSM București a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin după 25-25 și lovituri de la 7 metri cu Gyor!

Redactor:
Marius Hutu
De povestit nepoților! CSM București a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin după 25-25 și lovituri de la 7 metri cu Gyor!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Campionii, campionii! CSM București a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Gyor, 29-26 după executarea aruncărilor de la 7 metri.

Combinația de jucătoare nordice, sud-americane și din România a adus în sfârșit rezultate. De aproximativ o lună, echipa a găsit „cheița” unui joc deschizător de rezultate extraordinare, astfel că CSM București a ajuns în punctul pentru care a fost gândit acest proiect în urmă cu 2 ani, finala Ligii Campionilor.

La intrarea în Arena Papp Laszlo,”tigroaicele” au aceeași mină degajată cu care au sosit în Budapesta. Parcă ar veni de pe plajă, ar spune unii. Dar nu! Această stare este provocată de faptul că fetele lui Rasmussen nu simt nicio apăsare, nu joacă sub presiune. Rămân impasibile, chiar dacă mii de suporterin ai gazdelor le întâmpină cu fluierături!

Adrenalina crește cu fiecare minut de antrenament care trece. La startul partidei, pulsul este deja crescut. Sala vibrează, la atmosferă contribuind și cei peste 500 de suporteri veniți din țară. „România! România!”, se aude din sectorul fanilor. CSM București este de fapt ambasadorul întregului sport românesc, care zâmbește tot mai rar în ultima vreme, având în vedere numărul performanțelor majore într-o scădere continuă.

Partida începe cu un blocaj făcut de Brădeanu. Apărarea este și cheia finalei cu Gyor. Gazdele răspund cu Grimsbo. Poarta este inaccesibilă celor două formații până în minutul 4, când Loke se înșurubează pe semircercul CSM și sparge gheața. Replica vine repede de la Gullden, care face primul pas către titlul de golgheter al întrecerii. Mai are nevoie de 3 goluri pentru a intra în posesia acestui premiu special.

Începe o bătălie directă între Loke și Gullden, cele două handbaliste reușind să înscrie cu regularitate. Intervin din când în când Grubisic și Grimsbo, care sunt în zi mare. După numai 13 minute, Gullden devine gogheterul Ligii Campionilor. Primul „caz” a fost rezolvat! Dar gazdele au inițiativa, iar după primul contraatac finalizat în minutul 18 se desprinde pentru prima dată la 2 goluri, 8-6

Kim Rasmussen cere time-out pentru a limpezi echipa, dar faza meciului o face tot Gyor. Amorim pasează pe la spate pentru Loke, iar sala erupe, 9-7, minutul 20. Pivotul maghiar pare singura problemă nerezolvată de CSM.

Dar nimic nu este jucat. Se bagă „materiale” pe cele două semicercuri, apar și eliminările, dar campioana României rămâne în picioare și egalează în minutul 24, 10-10. Ana Paula Rodrigues și-a reglat ritmul cardiac și este de neoprit după un debut ezitant, cu câteva forțări în atac. Tensiunea este în continuă creștere, dar CSMB are nervii tari și preia avantajul chiar înainte de pauză prin aceeași Gullden, care ajunge la cota 8! După 30 de minute, campioana României este în avantaj cu 13-12, spre uluiala fanilor gazdă.

Partea a doua începe cu alte bătălii crunte între cele două echipe. Grubisic ajunge la 8 parade, iar Gullden realizează desprinderea după un meci fabulos, 14-12. Bătălia pentru MVP-ul partidei în tabăra CSM este totuși mare cu Jelena Grubisic. Cristina Vărzaru are în mână un gol pentru o desprindere la 3 goluri, dar cum se întâmplă frecvent în sport, ocaziile se răzbună, iar Gyor trece în avantaj parcă la o simplă bătaie din palme, 15-14 (minutul 37). 

Apărarea echipei gazde este tot mai sufocantă, Broch „mătură” tot în fața propriului semicerc. Oana Manea este tigroaică în adevăratul sens al cuvântului și se infiltrează totuși spre poartă, restabilind egalitate după câteva minute dificile: 15-15 (min. 39). Semnalul de siguranță vine tot din poartă, de la Jenela Grubisic, care mai adaugă două save-uri.

Dar atacul se poticnește iar. Line Jorgensen are o perioadă de rătăcire și pierde trei mingi consecutive. Kim Rasmussen solicită time-out la 15-16 în minutul 42 și solicită o nouă reorganizare.

Oana Manea iese din nou la lumina reflectoarelor și se remarcă atât în apărare, cât și în atac. După ce îi oferă suedezei Gullden șansa să înscrie de la 7 metri golul cu numărul 10, scoate o minge și din apărare și pune din nou CSM pe trasa ideală. Atacul nu merge totuși de câteva minute, iar Gyor rămâne în avantaj cu un gol înscris de Amorim de la distanță, care o fixează pe Grubisic, 17-16, min. 45.

Lucrurile se schimbă cu o ritmicitate ieșită din comun, grație portarului Jelena Grubisic, transformată din nou în gladiator. Infernul creat de gazde nu o deranjează, din contră le răspunde cu parade incredibile. „Culege” minge după minge, dar CSM încă nu poate să desfacă apărarea lui Gyor și ratează încă o ocazie să se desprindă: 18-18, min. 49. Avantajul fusese adus de Martin.

Răsturnările de situație continuă. Greșelile din atac ale CSMB încep să fie taxate de Gyor, care se urcă pe un val purtat de public și revine în avantaj, 20-19, mini. 22. Atmosfera este irespirabilă din tribună, se tremură din toate încheieturile. Oare cum sunt picioarele jucătoarelor? Ale croatei Grubisic rezistă admirabil, care mai face o minune din situație de unu la unu și ajunge la 15 parade. Echipa pare tot mai sleită de forțe, iar campioana Ungariei „mută” perciculos: 21-19, min. 55.

Grubisic transmite din poartă că situația e încă sub control, iar de această dată Martin și Gullden îi dau satisfacție: 21-21 (min. 57). Surprinzător, Grubisic trece pe bancă, intră Pessoa. Brazilianca este totuși în ritmul meciului nebun din final și intervine în două rânduri. Gyor se apără foarte avansat, iar în ultimul minut se intră la egalitate: 21-21. Arbitrele din Norvegia pun mingea pe 7 metri cu 21 de secunde înainte de final, deși este o forțare în atac. Gorbicz înscrie, Rasmussen solicită time-out, iar golul vine!!!!!!!! Torstensson plutește și egalează cu 3 secunde înainte de final, 22-22. Liderul a apărut la momentul oportun. Intrăm în prelungiri! Războiul inimilor tari continuă pentru cel puțin 10 minute. Echipa fuge pentru un răgaz de 5 minute la vestiare.

Primele 5 minute diin prelungiri debutează cu un gol înscris repede de Amorim. Presiunea rezultatul începe să apese pe CSMB, care vede și o eliminare de 2 minute – Aurelia Brădeanu. Gyor se desprinde la 24-22, iar ultimele 5 minute se anunță a fi cele mai grele din tot sezonul. Torstensson ține echipa în joc, dar sclipește Groot, care face 25-23 (min. 68). Manea este în linia întâi și reduce din diferență, apărarea scoate o minge esențială, Rasmussen riscă tot și pleacă cu 7 jucătoare în atac! 

Martin scoate 7 metri cu 10 secunde înainte de final, Gullden înscrie cu sânge rece: 25-25. Avem o seară lungă. Se anunță că se trece la aruncări de la 7 metri! Grubisic, Pessoa vs Grimsbo, Kiss vor decide partida.

Mayssa Pessoa apără a doua și a treia aruncare. Brădeanu înscrie golul decisiv, iar CSM București câștigă Liga Campionilor. De necrezut la un moment dat, dar adevăart azi, 8 mai!

CSM București – Gyor 29-26 (25-25, 22-22, 13-12) după executarea aruncărilor de la 7 metri

Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 15, Curea, Rodrigues 2, Jorgensen, Vărzaru 1, Bazaliu, Brădeanu 1, Torstensson 3, Nan, Vetkova, Martin 4, Manea 3, Fisker. Antrenor: Kim Rasmussen

Grimsbo, Kiss – portari; Knedlikova 1, Alstad, Loke 8, Hudak, Harsfalvi, Gorbicz 1, Kovacsics 3, Sulland 3, Lakatos, Amorim 5, Orban, Groot 4, Broch 1, Toth. Antrenor: Ambros Martin

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz