Cutremur cu demisii pe bandă rulantă la Federaţia Română de Handbal! „Noi am venit de acasă până şi cu colile de scris”

21 iul 2019 9378 afişări Handbal
Cutremur cu demisii pe bandă rulantă la Federaţia Română de Handbal! „Noi am venit de acasă până şi cu colile de scris”

Toţi cei trei membri ai Comisiei de Apel din cadrul Federaţiei Române de Handbal şi-au anunţat demisiile. Preşedintele Florin Ichim a fost ales chiar de Adunarea Generală. Decizia reprezintă un adevărat cutremur, având în vedere rolul extrem de important al acestei Comisii de Apel, care şi-a câştigat o reputaţie în lumea handbalului prin faptul că nu poate fi influenţată.

Consiliul de Administraţie s-a reunit vineri, însă decizile luate în cadrul acestui for de decizie al FR de Handbal nu au fost atât de spectaculoase. Gheorghe Bejinariu a fost votat noul preşedinte al Comisiei Centrale de Observatori, numărul străinilor acceptaţi fără criterii de valoare a rămas la doi / echipă, acestea fiind printre cele mai importante veşti. Informaţia momentului a venit din afara şedinţei. Toţi cei trei membri ai Comisiei de Apel, ultima instanţă de judecată sportivă la handbal, au demisionat în bloc! Motivul principal a fost faptul că Florin Ichim & echipa nu au fost plătiţi deloc de când judecă litigiile din handbal, spre deosebire de membrii Comisiei de Memorii şi preşedintele Comisiei de Disciplină, care sunt remuneraţi.

Florin Ichim a confirmat informaţiile ProSport: „Da, mi-a dat demisia, nu mai puteam să lucrez aşa, timp de 3 ani am fost neplătiţi. Cu timpul meu, cu banii mei, nu mai merge aşa. Acum un an, preşedintele (n.r. Alexandru Dedu) ne-a promis că ne plăteşte şi au fost doar vorbe. Iar acolo este de făcut treabă serioasă, uitaţi-vă pe hotărârile pe care le-am dat. Nu aveam cum să mergem la infinit aşa. Au început să scape de noi în toate variantele, într-un final au reuşit”.

Florin Ichim a câştigat alegerile în cadrul Adunării Generale împotriva candidatului susţinut de preşedintele FRH. „Dacă la început am fost propus să candidez din partea unui om considerat ca un inamic (n.r. Gheorghe Tadici), probabil că a crezut că şi eu sunt un inamic. Sau că nu fac eu ce zice dânsul, nu-mi dau seama. Probabil de aici provine şi adversiunea pe care a avut-o faţă de mine de la început, a căutat să mă schimbe din prima zi. Eu am venit însă aici în ideea să ajut sportul. OK, n-au avut bani să ne plătească timp de 3 ani, dar nu am primit nici măcar o invitaţie din partea FRH la un meci al echipei naţionale. Am un regret mare, nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu atât de batjocorit. Am făcut o treabă serioasă, dar nu am mai putut continua aşa. Noi am venit de acasă până şi cu colile de scris pentru redactarea hotătrârilor. Eu am cheltuit bani ca să fac treaba asta la federaţie. Mi-am înaintat demisia şi le-am urat succes”, ne-a declarat Florin Ichim.

Din sursele ProSport, preşedintele Alexandru Dedu le-ar fi oferit membrilor Comisiei de Apel suma de 500 de lei brut per şedinţă (suma pentru toţi cei trei membri), dar cu condiţia semnării unui contract de asistenţă juridică. Tot din informaţiile ProSport, FRH a încasat din taxe de la comisii suma de 80.000 de lei în ultimul an.

Un alt detaliu oarecum deranjant, dar despre care Florin Ichim nu a amintit şi nici nu a discutat a fost propunerea FRH pentru Comisia de Apel, de a-l numi pe Daniel Mitriţă în funcţia de secretar, acesta fiind şi membru la Comisia de Memorii. Membrii Comisiei de Apel nu prea au avut de ales, pentru că aveau nevoie de cineva care să le ţină secretariatul, corespondenţa cu părţile. Doar că nu ar fi normal ca judecătorul de la Tribunal să fie grefier la Curtea de Apel, cam aşa a devenit şi situaţia cu Daniel Mitriţîă la Comisia de Memorii, respectiv Comisia de Apel.

Rămasă fără Comisie de Apel, situaţia se complică, mai ales că handbalul românesc nu duce lipsă de litigii. Conform Statutului, preşedintele Comisiei de Apel este ales de Adunarea Generală a FRH!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.