Cum arată acum piciorul Cristinei Neagu, după accidentarea groaznică suferită la Campionatul European | FOTO

14 dec 2018 10418 afişări Handbal
Cum arată acum piciorul Cristinei Neagu, după accidentarea groaznică suferită la Campionatul European | FOTO

Căpitanul naţionalei feminine Cristina Neagu a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior şi va sta departe de teren timp de şase luni. Ea nu va mai evolua la Campionatul European din Franţa, fiind  înlocuită de Bianca Bazaliu ,colega sa de la CSM Bucureşti.

Neagu s-a accidentat în minutul 51 al meciului cu Ungaria, pierdut de fetele lui Martin Ambros cu 31-29. La acea fază, Szimonetta Planeta a incomodat-o pe sportiva noastră, iar aceasta s-a accidentat la genunchiul drept, fiind scoasă pe targă, în lacrimi şi urlete de durere.

Pompiliu Popescu, fostul medic al naţionalei, a explicat pas cu pas cum va decurge operaţia Cristinei şi în ce constă recuperarea. "Am văzut şi am reţinut accidentarea. E una dificilă, una dintre cele mai grave ale unui sportiv, fie că e handbal, fotbal, rugby...îl scoate din competiţie timp de şase luni. Aceste ligamente încrucişate anterioare trebuiesc înlocuite. Se face o ligamentoplastie, adică se prelevă o porţiune dintr-un tendon patelar sau semitendinos de la acelaşi picior şi se fixează în două şuruburi, trecându-se printr-un canal osos, adică traversând tibia şi femurul. Acele şuruburi sunt bio resorbabile, adică ele vor fi resorbite de ţesutul osos în timp, între doi şi cinci ani dispar. Nu se mai scot ca înainte, când erau de titan", a explicat Pompiliu Popescu la ProSport LIVE.

"Dragilor, vă mulţumesc pentru mesaje şi susţinere! Din păcate, veştile nu sunt deloc bune. De ce mă temeam, nu am scăpat: ruptură de ligament încrucişat anterior. Mă încearcă multe gânduri şi sentimente, dar tot ce pot să fac e să merg înainte. Rămân alături de fete până la final şi visul meu continuă prin ele", a anunţat Neagu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.