CULISE DIN ARBITRAJ | Trei meciuri cu "scântei" în weekend şi motivul pentru care anumite cluburi nu "înghit" observatorii: "Se vrea eliminarea observatorilor pentru a fi înlesnit accesul la arbitri"

18 feb 2015 1138 afişări Handbal
CULISE DIN ARBITRAJ | Trei meciuri cu "scântei" în weekend şi motivul pentru care anumite cluburi nu "înghit" observatorii: "Se vrea eliminarea observatorilor pentru a fi înlesnit accesul la arbitri"

Arbitrajul este subiect de "interes" în handbalul românesc pe măsură ce Ligile Naţionale se îndreaptă spre cea mai fierbinte perioadă, sfârşitul sezonului regulat şi jocurile din play-off şi play-out. Într-un articol publicat de ProSport, un personaj care a dorit să-şi păstreze anonimatul a susţinut că "arbitrajul a scăpat de sub control, iar meciurile se mai joacă pe teren în proporţie de 50-60%".

În weekend, în Liga Naţională masculină, se desfăşoară trei meciuri fierbinţi: Potaissa Turda - CSM Bucureşti, HC Vaslui - Ştiinţa Bacău şi Dunărea Călăraşi - Dinamo. Jocuri cu "încărcătură" în privinţa ierarhiei. Nici nu s-a formulat bine una din acuzaţiile făcute la adresa Comisiei Centrale de Arbitri şi deja avem o primă confirmare.

"Sunt foarte multe cazuri în care arbitrii sunt la cerere. Urmăriţi site-ul FRH să vedeţi cât de des se schimbă cuplurile de arbitri. O Comisie care se respectă nu ar mai schimba niciun arbitru după ce s-au anunţat oficial delegările", era acuzaţia lansată. Confirmarea a venit la partida Potaissa Turda - CSM Bucureşti, unde au fost delegaţi, iniţial, arbitrii internaţionali Bogdan Stark şi Romeo Ştefan. Miercuri, pe site-ul FRH a apărut un alt cuplu: Claudiu Belean - Valentin Călina.  

Ca răspuns la o altă acuzaţie formulată, "Cuvântul observatorilor contează foarte mult. De multe ori ei dau direcţia arbitrilor", o sursă din arbitrajul românesc a făcut o declaraţie şoc: "Echipele de club au o reticenţă faţă de corpul de observatori. Prezenţa unui observator, chiar dacă lotul este heterogen în primul an de la înfiinţarea Comisiei, este un plus de linişte pentru arbitri, pentru siguranţa lor. Cluburile şi-ar dori eliminarea observatorilor, astfel încât să le fie înlesnit accesul la arbitri. Acum, prin apariţia observatorilor există reticenţa în a aranja cu arbitrii anumite lucruri".

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.