CSM Bucureşti face scandal înainte de meciul cu Potaissa şi n-ar fi exclus să joace cu rezervele! Motivul „răbufnirii” şi răspunsul adversarilor

15 mai 2019 1922 afişări Handbal
CSM Bucureşti face scandal înainte de meciul cu Potaissa şi n-ar fi exclus să joace cu rezervele! Motivul „răbufnirii” şi răspunsul adversarilor

Finala mare HC Dobrogea Sud Constanţa – Dinamo (miercuri, ora 18:05) este capul de afiş al zilei în handbalul masculin, dar tensiunea este mai ridicată înaintea finalei mici CSM Bucureşti – Potaissa Turda (miercuri, ora 15:00). „Tigrii” susţin că au solicitat Federaţiei Române de Handbal amânarea jocului cu o săptămână, având în vedere că sâmbătă (ora 15:00) susţin meciul decisiv cu Madeira pentru câştigarea Cupei Challenge.

Cererea de amânare a fost făcută încă de acum câteva zile şi a fost formulată ştiindu-se faptul că echipa antrenată de Paulo Pereira urma să se întoarcă de la Madeira, după jocul tur (scor 22-22), abia marţi seara, cu nici 24 de ore înaintea primei confruntări cu Potaissa.

Oficialii CSM Bucureşti au declarat că nu au primit nici măcar un răspuns la solicitările scrise pe care le-au făcut în această perioadă.

„Imediat după ce am aflat că vom juca în Madeira meciul tur al finalei Challenge Cup, după tragerea la sorţi, am solicitat Federaţiei Române de Handbal o amânare a jocului dintre cele două manşe cu Madeira. Le-am propus un program cu datele 22, 25 şi 29 mai. Am trimis o adresă în data de 3 mai, nu am primit niciun răspuns. Din discuţii telefonice cu Alexandru Jelescu ne-am gândit şi am zis să aşteptăm adversarul, pentru că la data respectivă nu ştiam cine va fi adversar, dacă vom termina pe locul 2 sau 3, se puteau întâmpla multe. A venit meciul cu Poli Timişoara din 8 mai şi, bineînţeles că Federaţia fără să ne dea niciun răspuns, a afişat programul în ziua următoare cu meciurile pentru datele de 15, 22 şi 29, incluse şi în programul TV. Noi vorbisem până atunci şi cu TVR, întrebasem dacă este posbil să amână, astfel încât să nu dăm peste cap şi socotelile lor. Televiziunea a spus că este de acord, nu erau mari probleme. Noi nu putem să cerem televiziunii nimic scris, pentru că nu suntem parteneri direcţi”, a susţinut Cristi Stamate, team-managerul echipei masculine CSM Bucureşti.

După ce FRH a anunţat programul meciurilor din cadrul finalelor, clubul bucureştean a trimis un nou e-mail către oficialii forului. „Am făcut referire şi la adresa din 3 mai, le aduceam aminte că am trimis o adresă, că nu am primit niciun răspuns, că noi jucăm cupe europene şi fiind foarte din scurt, inclusiv cu acele zile libere de Paşte şi 1 Mai, s-a lucrat abia joi (n.r. 2 mai), iar până atunci nu s-a putut face nimic oficial. În ceea ce priveşte achiziţia de bilete pentru Madeira nu a putut fi iniţiată decât în data respectivă. Am iniţiat toate procedurile şi nu am găsit bilete decât pentru datele de 10 şi 14 mai. Astfel, am revenit acasă abia aseară, după un drum de 12 ore, cu stat în picioare la Blue Air. Suntem bugetari, iar aici avem achiziţii la cel mai mic preţ”, ne-a relatat Cristi Stamate.

În tentativa de a obţine o amânare, conducătorul echipei CSM Bucureşti a precizat că a vorbit şi telefonic cu oficialii FRH şi a luat-o ierarhic, cu Alexandru Jelescu, Sorin Toacsen şi Cristina Vărzaru: „Alexandru Jelescu ne-a spus că nu poate să ia el decizia, aceasta este undeva mai sus şi ne-a pasat. Am sunat la Sorin Toacsen, am vorbit vreo 10 minute, iar la finalul discuţiei mi-a spus că tinde să îmi dea dreptate, dar nu e decizia la el. Am sunat-o pe Cristina Vărzaru, mi-a spus că nu putem muta meciul, pentru că nici anul trecut nu l-am mutat (n.r. în 2018, Potaissa Turda a fost în aceeaşi situaţie). Dar despre ce este vorba? Acum 2 ani de zile, CSM Bucureşti a stat după Potaissa Turda o lună de zile. Trebuia să jucăm în 2017 în semifinală şi am stat o lună de zile, pentru ca adversara să ajungă în finală. Ţin mine că Sundovski nu mai ştia ce să le facă la băieţi, cerea meciuri de pregătire în timpul campionatului. Anul trecut, situaţia a fost alta. Turda nici nu a solicitat să mute meciul dintre cele două manşe ale finalei Challenge Cup. A jucat primul meci acasă cu AEK Atena, au bătut la 10 goluri, bravo lor, au jucat apoi cu noi miercuri, dar tot acasă, nu în deplasare. Iar Cristina spune că este acelaşi lucru, dar eu spun că nu este. Eu spun că este interesul naţional, că la băieţi şi aşa suntem vai de capul nostru, nu ne calificăm nici de data asta (n.r. cu referire la echipa naţională), o finală de cupă europeană este interes naţional”.

Cristian Stamate a mai spus că mulţi jucători sunt puţi acum în situaţia să intre în teren la nici 24 de ore de la venirea din Madeira. Mai mut, handbalişti precum Chike, Militaru, Rotaru, Mănescu au peste 70 de meciuri în acest sezon, având în vedere că au fost convocaţi şi la echipele naţionale, inclusiv la „Universitare”.

„Avem trei jucători accidentaţi în meciurile federaţiei, meciuri puse la 2-3 zile după ce se vine de la lotul naţional. Se vine luni de la lot şi miercuri avem etapă, în ideea în care în weekend nu joacă nimeni. Cu jucători de la echipa naţiponală copţi, cu duşi prin avioane, cu avut decât un spray. Nu au nimic la lotul naţional. Mi-i trimit accidentaţi acasă şi să-i reparăm noi! Militaru evoluează cu infiltraţii din decembrie, de când a venit de la lotul naţional. Şi nu am putut să-l folosesc nici după meciurile cu Lituania, pentru că a venit din nou accidentat. Lucrurile astea nu le vede nimeni. Şi eu ce să cred, că jucăm pe bune? Hai să jucăm pe teren cu nişte sportivi care se odihensc, care au o recuperare corectă. Şi ştiţi ce face Toacsen când se termină campionatul? Ne cere jucătorii la lotul naţional! Pe ăştia omorâţi, care vin după 12 ore de drum. Care sâmbătă intră din nou în teren pentru a juca o finală de cupă europeană. Dar noi nu am primit nici măcar un răspuns oficial din partea federaţiei, nici măcar un răspuns!”, a mai precizat team-managerul echipei.

Nu este exclus ca CSM Bucureşti să trimită în teren o echipă secundă cu Potaissa Turda. O decizie va fi luată înaintea partidei, pentru acest joc fiind convocaţi şi câţiva juniori.

CE A MAI SPUS CRISTI STAMATE:

  • „Ne-au mai dat şi un cuplu de arbitri la acest meci (n.r. Harabagiu - Stănescu) cu care noi nu am câştigat niciun meci în acest sezon. Ca fapt divers, nu acuz pe nimeni de nimic. Din nou cei doi arbitri fluieră un meci foarte important al CSM Bucureşti şi jucăm la ora 15:00. Acum trageţi şi voi concluzia”.
  • „Toţi suntem cu buget de la stat, nu există privaţi. Şi ne arătăm cu degetul unul pe alţii? Ăsta este handbalul românesc. Şi vrem rezultate! Pentru cine vrem rezultate?”.
  • „Diferenţa dintre noi şi Turda este de 10 goluri. Aici batem la 10 goluri, acolo abia facem egal. La Bucureşti batem pe bune, acolo e foarte greu”.
  • „Puneţi-vă în pielea lui Pereira, pe care îl înţeleg. Ce este mai important, să joci tare cu Turda şi să rişti să-i rupi, 16 sunt de toţi, trei sunt în covalenscenţă, şi apoi să faci faţă unei echipe care la rândul ei îşi doreşte să câştige o cupă europeană?”.

Prosport a stat de vorbă şi cu Flaviu Sâsâeac, preşedintele echipei Potaissei Turda, care a declarat pe marginea acestui subiect: „Este o situaţie identică cu cea de acum 2 ani, în care rolurile erau inverse. Atunci nu i-a deranjat, acum îi deranjează? Calendarul l-au ştiu din vară. Mai mult decât atât, meciurile noastre erau suprapuse cu finala cu Sporting, de data asta cine a făcut calendarul a prevăzut etape intermediare. De asta jucăm la ora 15:00, în cursul săptămânii, tocmai ca dânşii să-şi poate desfăşura liniştiţi meciurile în cupele europene. Aşa cum nouă ni s-a spus din vară calendarul competiţional până în capăt, aşa ştiau şi ei din vara trecută. Iar în ceea ce priveşte faptul că au revenit doar în 14 februarie, asta este doar din dorinţa lor de a petrece mai mult timp pe frumoasa insulă Madeira. Faptul că au găsit bilete doar pentru ziua de marţi ţine de deficienţe de organizarea lor, nu le pot arunca în cârca Federaţiei sau în cârca clubului din Turda. Noi nu ne-am plâns că a fost închisă agenţia, că ne-am luat biletele din timp. Nu cred că nu au găsit bilete şi pentru mai devreme, ci tind să cred că şi-au dorit să petreacă mai mult timp pe frumoasa insulă Madeira”.

„CSM Bucureşti a discutat cu departamentul care face programările, a discutat apoi şi cu mine. Ideea este în felul următor: programările în Liga Naţională au fost prezentate şi sunt în regulamentele de desfăşurare de un an de zile. În al doilea rând, adresa pe care CSM Bucureşti a făcut-o la un moment dat a fost după ce departamentul nostru de competiţii a trimis adresa cu programarea meciurilor, conform partenerului TV. Îmi dau seama că este programul foarte greu pentru CSM Bucureşti în această perioadă, am jucat şi eu foarte mulţi ani. Finalele campionatului danez au fost puse tot timpul între finalele Ligii Campionilor pe care le-am jucat. Nu este uşor absolut deloc, îmi dau seama că efortul este foarte mare din partea CSM Bucureşti”, a declarat şi Cristina Vărzaru, secretatul general al FR de Handbal.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.