CSM București are nevoie de aproximativ 25 de semnături pentru a convoca Adunarea Generală Extraordinară. Punctul 1 pe ordinea de zi: revocarea președintelui din funcție. Dedu: „Acțiunea CSM București este puerilă. N-am nici cea mai mică temere”

Redactor:
Marius Hutu
CSM București are nevoie de aproximativ 25 de semnături pentru a convoca Adunarea Generală Extraordinară. Punctul 1 pe ordinea de zi: revocarea președintelui din funcție. Dedu:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Războiul dintre CSM București și conducerea Federației Română de Handbal se intensifică după ultima ședință a Consiliului de Administrație, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, la Mioveni. Faptul că majoritatea simplă s-a abținut de la vot în Cazul „Ecusoanele” și astfel nu s-a putut lua o decizie i-a determinat pe oficialii clubului la o acțiune de forță: convocarea unei Adunări Generale Extraordinare pentru data de 16 februarie, în care se va încerca revocarea din funcție a președintelui Alexandru Dedu, dar și a unor membri din Consiliul de Administrație.

La prima vedere, convocarea unei Adunări Generale Extraordinare nu este tocmai simplă, în condițiile în care în handbal se vorbesc mai multe „limbi”. Și mai ales că Alexandru Dedu a câștigat în 2014 alegerile într-o manieră clară, chiar din primul tur de scrutin.

Conform Statutului, Adunarea Generală Extraordinară poate fi convocată de către:

  • președinte
  • majoritatea simplă a membrilor Consiliului de Administrație, adică jumătate plus unu
  • Ministerul Tineretului și Sportului în cazul unor abateri grave
  • printr-o moțiune de neîncredere în activitatea Consiliului de Administrație, semnată de cel puțin jumătate din delegații cu drept de vot care au participat la ultima Adunare Generală

CSM București a invocat chiar această ultimă prevedere, iar șansele să avem o Adunare Generale Extraordinară sunt mari în condițiile în care la ultima ședință, în august 2014, au fost prezent aproximativ 50 de delegați. Practic, gruparea bucureșteană ar avea nevoie de vreo 25 de semnături pentru a-i reuși prima parte a acestui demers.

„Astăzi (n.r. miercuri) trimitem 300 de faxuri către toții membrii afiliați ai Federației Române de Handbal”, a anunțat Constantin Căliman, directorul general al CSM București, cel care i-a cerut demisia președintelui FRH, Alexandru Dedu, încă de la sfârșitul anului trecut, în timpul Campionatului European feminin din Ungaria și Croația. De altfel, primul punct din cele șase propuse membrilor Adunării Generale pe ordinea de zi este revocarea din funcție a președintelui FRH și desemnarea unui vicepreședinte care să preia atribuțiile până la ședința Adunării Generale de Alegeri.

De ce sunt șanse mici, azi, ca Adunarea Generală Extraordinară să fie statutară

A doua parte a acestui demers are însă șanse foarte mici de reușită. Acțiunea seamănă, dacă vreți, cu un Referendum de demitere a lui Traian Băsescu. Fostul președinte al statului a rezistat în funcție, deși s-a dus o campanie susținută în acest sens la vremurile respective. Alexandru Dedu se bucură încă de încrederea multor membri afiliați ai FRH. Apoi, de-a lungul timpului, s-a dovedit faptul că Adunările Generale nu au reușit să întrunească  cvorumul necesar, de 50 plus 1 din numărul delegaților cu drept de vot. Mai mult, pentru o Adunare Generală Extraordinară este nevoie de două treimi din numărul delegaților cu drept de vot, adică 66%, o cifră foarte greu de atins. Ce-i drept, Adunarea Generală de Alegeri din 2014 a avut o prezență de peste 90% pe fondul unei mobilizări generale, spun foarte mulți oameni și prin implicarea politicului. Este greu de presupus că și un 70% va mai fi atins în următorii ani, indiferent de natura Adunării Generale: de Alegeri, Ordinară sau Extraordinară.

Alexandru Dedu nu se teme că ar putea fi revocat din funcție. „Ce am avut de spus ca jucător, nu-mi poate lua nimeni rezultatele. Ira ca președinte, poate că nu a fost totul perfect până acum, dar intențiile mele au fost mai mult decât civilizate. Nu toate lucrurile sunt așa cum mi le-am imaginat eu, dar pas cu pas vor fi”, a declarat președintele FRH pentru ProSport.

Motivele pentru care CSM București convoacă Adunarea Generală Extraordinară

Pe lângă Alexandru Dedu, CSM București mai cere revocarea unor membri din Consiliul de Administrație, a președintelui Comisiei de Apel și membrilor acesteia. În faxul trimis către structurile sportive, CSM București și-a explicat și motivele pentru care a decis să convoace Adunarea Generală Extraordinară. Printre cele mai interesante lucru semnalate sunt următoarele:

  • Președintele și FRH au condus federația după noul Statut, care nu a fost aprobat însă în instanță. „MTS s-a sesizat urmare a memmoriului depus de CSM București în data de 20 noiembrie 2014. Noul statut neaprobat a fost inițial postat pe site-ul FRH, după care retras și postat vechiul statut”.
  • Președintele Comisiei de Apel, Mihai Cherecheanu, a fost ales nestatutar. La Adunarea Generală, șeful Comisiei a fost supus alegerii deși nu era prezent în sală, așa cum prevede Statutul.
  • Comisia de Cenzori funcționează nestatutar: a fost alesd oar președintele, nu și ceilalți doi membri. „Este evident faptul că Raportul Comisiei de Cenzori pentru anul bugetar 2014 nu poate fi valid, încălcând prevedrile legislației din România și ale Statutului FRH”.
  • Numărul mare de litigii și contestații la nivel de comsii, urmare a neconcordanței între Statut și Regulamente, care trebuie revizuite și corelate. „Soluționarea memoriilor și apelurilor este amânată cu rea credință, cu întârziere de peste 60 de zile în ultimele cazuri”. CSM București susține că Laslo („U” Cluj) are un memoriu nesoluționat încă din august 2014!
  • Penalizarea cluburilor pentru lipsa de talie a jucătorilor.
  • Regulamentele FRH au fost modificate în timpul sezonului competițional.
  • Retragerea celor doi membri din Consiliul de Administrație, Mariana Târcă și Gheorghe Tadici, arată „respectul și prețuirea pe care actuala conducere FRH o acordă antrenorilor și profesorilor care trudesc pentru handbal”. Gheorghe Tadici și-a motivat retragerea „ca să-și poată exercita dreptul constituțional de a munci”, ca antrenor.

Target propus de CSM București până în 2017: 150.000 de legitimați la handbal, aproape de 20 de ori mai mulți decât în prezent

Constantin Căliman susține că, prin această acțiune, va demara și o campanie „Handbalul românesc merită mai mult! Implică-te și TU!”. Prin această campanie, oficialul FRH urmărește alegerea unui nou președinte și a unui Consiliu de Administrație lucrativ. „Împreună cu președintele CA-ul să asigure climatul necesar dezvoltării și nu regresului handbalului românesc”, a precizat Căliman.

Atingerea unui număr de 150.000 de legitimați până în 2017 (!) – în prezent sunt în jur de 7.000 -, revizuirea Statutului și Regulamentelor FRH, înființarea a minimum patru Centre Regionale, dezvoltarea infrastructurii și accesarea de fonduri financiare sunt alte ținte ale oficialului CSM București în această campanie.

Dedu: „2014 a fost un an cu mai multe plusuri decât minusuri”

Alexandru Dedu a calificat puerilă toată această acțiune demarată de CSM București. „Este o totală lipsă de respect pentru handbal. Nu putem ca la fiecare nemulțumire a unui membru afiliat să propunem schimbarea președintelui, a tuturor. Nu comentez această acțiune, cum nu voi comenta nici acuzele. Până la urmă, 2014 a fost un an cu mai multe plusuri decât minusuri. Și financiar a fost puțin neașteptat, în sensul pozitiv. Există un început de reorganizare a handbalului românesc, dar lucrurile nu se pot schimba de pe o zi pe alta. Există și un impact pozitiv pe plan internațional, am primit aprecieri și de la IHF, și de la EHF. Lucrurile se înscriu într-o linie a normalității. După acest prim an de președinte pot să spun că lucrurile sunt ireversibile în sensul bun, cu sau fără Dedu în continuare la Federație”.

 

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele