CSM București a trecut testul cu Midjylland: victorie la cinci goluri diferență în Liga Campionilor, după 20 de minute de suferință în startul reprizei a doua. ‘MVP’ Cristina Neagu a înscris 10 goluri

CSM București a trecut testul cu Midjylland: victorie la cinci goluri diferență în Liga Campionilor, după 20 de minute de suferință în startul reprizei a doua. 'MVP' Cristina Neagu a înscris 10 goluri
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM București a câștigat, duminică, în Danemarca, un meci foarte important pentru calificarea în Final-Four-ul Ligii Campionilor: 31-26 cu Midjylland, la nouă zile după victoria entuziasmantă contra deținătoarei trofeului, ETO GyÅ‘r.

  • CSM București ia o opțiune importantă pentru câștigarea Grupei Principale a Ligii Campionilor.
  • Campioana României a avut nevoie de șase minute pentru a prelua controlul partidei și conducerea pe tabelă, după un prim atac în meci nefructificat.
  • Scorul primei reprize a fost stabilit de Cristina Neagu, 16-13: s-a remarcat jocul pe pivot al tigroaicelor, poziție din care au marcat spectaculos Frafjord, Manea și Neagu.
  • Repriza a doua a adus o scădere în nivelul de joc al CSM-ului: defensiva a fost șubredă, eliminările s-au înlănțuit iar Midjylland a reușit, după 36 de minute de la momentul în care predase conducerea în start de meci, să egaleze, apoi, la alte 4 minute distanță. să treacă în față pe tabelă.
  • Finalul de meci le-a aparținut însă tigroaicelor, care au reușit o serie de șase goluri fără a primi vreunul care a liniștit echipa daneză.
  • Cristina Neagu a fost principala marcatoare a CSM-ului, cu 10 goluri.

Partida a început cu atacul campioanelor României. Fondul sonor: un „Ro-mâ-ni-a!, Ro-mâ-ni-a!” clar și tare, ca și cum meciul s-ar fi jucat la Polivalenta din București, nu în inima Danemarcei. Elevele Hellei Thomsen au ratat poziționalul, iar primul gol a venit abia după două minute, de pe extrema stângă, prin Augustensen. Midjylland a valorificat inspirat jocul pe extreme în start de meci, conducând cu 1-0, 2-1 și 3-2.

CSM București a preluat conducerea în minutul șase, la prima acțiune a Cristinei Neagu, care a întors balanța tabelei, la 4-3. Norvegianca Frafjord a dublat avantajul, ducând în premieră CSM-ul la două goluri avantaj: 5-3. Iar de aici, cursul jocului avea să rămână favorabil tigroaicelor până la pauză.

După primele zece minute, campioana României conducea la două goluri avantaj. Cristina Neagu tocmai irosise șansa unei desprinderi la trei goluri, din poziție centrală, iar ratarea Isabellei Gullden, de la șapte metri, care continua o serie nu tocmai inspirată a suedezei de la linia de pedeapsă, a dat emoții băncii tehnice a CSM-ului. Midjylland a avut atac pentru 6-6, însă tabela nu s-a modificat, iar Cristina Neagu, cu o nouă angajare pe pivot, a determinat-o pe antrenoarea Helle Thomsen să strângă pumnul pe bancă.

 CSM a profitat de greșeala din minutul 14 comisă de echipa-gazdă: Neagu a transformat cu siguranță o aruncare de la 7 m prin care a determinat desprinderea la 3 goluri (8-5), iar apoi Frafjord a dus scorul la 9-6, cu o torpilă din apropierea buturilor Paulei Ungureanu care a zguduit plasa porții lui Midjylland, lăsată goală.

Angajarea pivotului a funcționat și în momentul intrării pe teren a Oanei Manea, concretizată pe tabelă cu golul zece pentru CSM (10-7), motiv pentru fostul secund al lui Helle Thomsen pentru a cere time-out, după 18 minute de joc.

Paula Ungureanu, cu o paradă uimitoare, a facilitat desprinderea CSM-ului la patru goluri, 11-7, la capătul primelor 20 de minute de joc.

Helle Thomsen a forțat imediat după aceea: a luat decizia de a scoate portarul, pentru a crea superioritate și a forța o desprindere și mai netă. Nu a ieșit, atacul fiind ratat. CSM s-a regrupat, Neagu a apărut inspirat și pe poziția de pivot, conservând avantajul de patru goluri, cu a patra sa reușită (12-8).

Time-out-ul CSM-ului a venit după un gol norocos al lui Loeseth, care a trecut mingea printre picioarele Paulei Ungureanu, în minutul 25, la scorul de 12-9.

Jorgensen a lăsat CSM-ul în inferioritate în finalul primei reprize: Midjylland a înscris de două ori, pe fondul unei neglijențe a defensivei tigroaicelor, diferența s-a redus la două goluri, însă în ultimele secunde ale reprizei, Cristina Neagu a stabilit scorul pauzei – 16-13.

Pedersen a reușit primul gol al reprizei a doua – pentru gazde și astfel a început perioada fastă a danezelor. Kurtovic a luat la țintă portarul, iar gazdele au profitat: au redus ecartul CSM-ului la un singur gol, pedepsind defensiva visătoare a bucureștencelor (16-17).

Din nou, semnalul războinic a venit de la Cristina Neagu, care a impulsionat atacul, mutând pe tabelă, pentru 18-16. Parada Paulei Ungureanu, din minutul patru al reprizei a doua, a smuls multe aplauze din partea fanilor români prezenți în tribune. Însă defensiva nu o mai ajuta pe fosta portăriță a naționalei României, care s-a trezit lăsată singură cu pivotul, vulnerabilă.

CSM a rămas în inferioritate în minutul 37, după o eroare a Isabellei Gullden. Grubisic a fost trimisă pentru prima dată între buturi de Helle Thomsen, inspirat, aceasta apărând un 7 m. CSM a scăpat, într-o primă fază, de egalitate, iar Cristina Neagu a fost imediat faultată, astfel încât și Midjylland a pierdut, la rândul ei, o jucătoare. CSM a profitat de 40 de secunde de superioritate numerică și a trecut de 20 de goluri înscrise (21-19).

Dar, a doua eliminare în cinci minute a complicat situația CSM-ului: Isabelle Gullden a fost trimisă de arbitri pe bancă, dar Grubisic a evitat golul egalizator, cu o paradă frumoasă venită la atacul de pe extremă.

Totuși, Midjylland a egalat în minutul 42, 21-21, în condițiile în care eficiența în poarta României a scăzut în repriza a doua, până la 30%. Midjylland a fost, din nou, prima echipă care a cerut time-out, în minutul 44, ocazie cu care secundul CSM-ului a cerut mai multă atenție în apărare. Time-out-ul însă nu a avut efectul dorit: Loeseth a înscris fără prea mare efort, declanșând o criză de nervi a lui Helle Thomsen.

Midjylland a trecut în față pe tabelă, la 40 de minute după ce pierduse conducerea în start de meci – 23-22. Frafjord  a readus CSM-ul în avantaj, iar imediat, arbitrele au dictat dublă eliminare pentru daneze! Cum a răspuns CSM-ul? Cu o a patra eliminare în această repriză, care a anulat dubla superioritate a gazdelor, după greșeala lui Jacobsen. Grubisic însă s-a încălzit, a început să închidă poarta, iar CSM-ul a revenit la conducere, la finalul primelor 50 de minute de joc – 25-23.

Hagman, din poziție de extremă dreapta, a deschis ultimele zece minute ale partidei cu un gol, pentru scorul de 26-23. Eliminarea lui Mehmedovic a adus noi emoții în tabăra tigroaicelor, însă principala marcatoare a meciului, Cristina Neagu a mai deranjat o dată poarta, pentru a noua oară în partidă (27-23). Cu șase minute înainte de final, CSM-ul s-a desprins la cinci goluri diferență (28-23), pentru prima dată în partidă, punând totodată pe tabelă o serie de șase goluri consecutive care au înnăbușit orice rezistență a codașei Grupei Principale din Liga Campionilor.

După un start de repriză avântat, Midjylland a cedat complet în ultimele cinci minute: Neagu a înscris și al zecelea gol, iar Bianca Bazaliu a primit și ea câteva minute pe teren. Diferența maximă de scor – 6 goluri, înregistrată în ultimele două minute (31-25) și un scor final de 31-26 care consemneză pragul de zece puncte făcute de CSM București în această fază a competiției.

CSM București – Midjylland 31-26 (16-13)

Marcatoare pentru CSM București: Neagu (10), Frafjord (8), Kurtovic (4), Gullden (2), Manea (2), Udriștoiu (1), Niombla (1), Hagman (1), Mehmedovic (1), Grubisic (1)

Marcatoare pentru Midjylland: Pedersen (6), Burgaard (5), Fauske (5), Loeseth (4), Kristiansen (3), Augustensen (2), Sans Serra (1)

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele