CSM Bucureşti a trecut testul cu Midjylland: victorie la cinci goluri diferenţă în Liga Campionilor, după 20 de minute de suferinţă în startul reprizei a doua. 'MVP' Cristina Neagu a înscris 10 goluri

4 feb 2018 9118 afişări Handbal
CSM Bucureşti a trecut testul cu Midjylland: victorie la cinci goluri diferenţă în Liga Campionilor, după 20 de minute de suferinţă în startul reprizei a doua. 'MVP' Cristina Neagu a înscris 10 goluri

CSM Bucureşti a câştigat, duminică, în Danemarca, un meci foarte important pentru calificarea în Final-Four-ul Ligii Campionilor: 31-26 cu Midjylland, la nouă zile după victoria entuziasmantă contra deţinătoarei trofeului, ETO Győr.

  • CSM Bucureşti ia o opţiune importantă pentru câştigarea Grupei Principale a Ligii Campionilor.
  • Campioana României a avut nevoie de şase minute pentru a prelua controlul partidei şi conducerea pe tabelă, după un prim atac în meci nefructificat.
  • Scorul primei reprize a fost stabilit de Cristina Neagu, 16-13: s-a remarcat jocul pe pivot al tigroaicelor, poziţie din care au marcat spectaculos Frafjord, Manea şi Neagu.
  • Repriza a doua a adus o scădere în nivelul de joc al CSM-ului: defensiva a fost şubredă, eliminările s-au înlănţuit iar Midjylland a reuşit, după 36 de minute de la momentul în care predase conducerea în start de meci, să egaleze, apoi, la alte 4 minute distanţă. să treacă în faţă pe tabelă.
  • Finalul de meci le-a aparţinut însă tigroaicelor, care au reuşit o serie de şase goluri fără a primi vreunul care a liniştit echipa daneză.
  • Cristina Neagu a fost principala marcatoare a CSM-ului, cu 10 goluri.

Partida a început cu atacul campioanelor României. Fondul sonor: un “Ro-mâ-ni-a!, Ro-mâ-ni-a!” clar şi tare, ca şi cum meciul s-ar fi jucat la Polivalenta din Bucureşti, nu în inima Danemarcei. Elevele Hellei Thomsen au ratat poziţionalul, iar primul gol a venit abia după două minute, de pe extrema stângă, prin Augustensen. Midjylland a valorificat inspirat jocul pe extreme în start de meci, conducând cu 1-0, 2-1 şi 3-2.

CSM Bucureşti a preluat conducerea în minutul şase, la prima acţiune a Cristinei Neagu, care a întors balanţa tabelei, la 4-3. Norvegianca Frafjord a dublat avantajul, ducând în premieră CSM-ul la două goluri avantaj: 5-3. Iar de aici, cursul jocului avea să rămână favorabil tigroaicelor până la pauză.

După primele zece minute, campioana României conducea la două goluri avantaj. Cristina Neagu tocmai irosise şansa unei desprinderi la trei goluri, din poziţie centrală, iar ratarea Isabellei Gullden, de la şapte metri, care continua o serie nu tocmai inspirată a suedezei de la linia de pedeapsă, a dat emoţii băncii tehnice a CSM-ului. Midjylland a avut atac pentru 6-6, însă tabela nu s-a modificat, iar Cristina Neagu, cu o nouă angajare pe pivot, a determinat-o pe antrenoarea Helle Thomsen să strângă pumnul pe bancă.

 CSM a profitat de greşeala din minutul 14 comisă de echipa-gazdă: Neagu a transformat cu siguranţă o aruncare de la 7 m prin care a determinat desprinderea la 3 goluri (8-5), iar apoi Frafjord a dus scorul la 9-6, cu o torpilă din apropierea buturilor Paulei Ungureanu care a zguduit plasa porţii lui Midjylland, lăsată goală.

Angajarea pivotului a funcţionat şi în momentul intrării pe teren a Oanei Manea, concretizată pe tabelă cu golul zece pentru CSM (10-7), motiv pentru fostul secund al lui Helle Thomsen pentru a cere time-out, după 18 minute de joc.

Paula Ungureanu, cu o paradă uimitoare, a facilitat desprinderea CSM-ului la patru goluri, 11-7, la capătul primelor 20 de minute de joc.

Helle Thomsen a forţat imediat după aceea: a luat decizia de a scoate portarul, pentru a crea superioritate şi a forţa o desprindere şi mai netă. Nu a ieşit, atacul fiind ratat. CSM s-a regrupat, Neagu a apărut inspirat şi pe poziţia de pivot, conservând avantajul de patru goluri, cu a patra sa reuşită (12-8).

Time-out-ul CSM-ului a venit după un gol norocos al lui Loeseth, care a trecut mingea printre picioarele Paulei Ungureanu, în minutul 25, la scorul de 12-9.

Jorgensen a lăsat CSM-ul în inferioritate în finalul primei reprize: Midjylland a înscris de două ori, pe fondul unei neglijenţe a defensivei tigroaicelor, diferenţa s-a redus la două goluri, însă în ultimele secunde ale reprizei, Cristina Neagu a stabilit scorul pauzei – 16-13.

Pedersen a reuşit primul gol al reprizei a doua - pentru gazde şi astfel a început perioada fastă a danezelor. Kurtovic a luat la ţintă portarul, iar gazdele au profitat: au redus ecartul CSM-ului la un singur gol, pedepsind defensiva visătoare a bucureştencelor (16-17).

Din nou, semnalul războinic a venit de la Cristina Neagu, care a impulsionat atacul, mutând pe tabelă, pentru 18-16. Parada Paulei Ungureanu, din minutul patru al reprizei a doua, a smuls multe aplauze din partea fanilor români prezenţi în tribune. Însă defensiva nu o mai ajuta pe fosta portăriţă a naţionalei României, care s-a trezit lăsată singură cu pivotul, vulnerabilă.

CSM a rămas în inferioritate în minutul 37, după o eroare a Isabellei Gullden. Grubisic a fost trimisă pentru prima dată între buturi de Helle Thomsen, inspirat, aceasta apărând un 7 m. CSM a scăpat, într-o primă fază, de egalitate, iar Cristina Neagu a fost imediat faultată, astfel încât şi Midjylland a pierdut, la rândul ei, o jucătoare. CSM a profitat de 40 de secunde de superioritate numerică şi a trecut de 20 de goluri înscrise (21-19).

Dar, a doua eliminare în cinci minute a complicat situaţia CSM-ului: Isabelle Gullden a fost trimisă de arbitri pe bancă, dar Grubisic a evitat golul egalizator, cu o paradă frumoasă venită la atacul de pe extremă.

Totuşi, Midjylland a egalat în minutul 42, 21-21, în condiţiile în care eficienţa în poarta României a scăzut în repriza a doua, până la 30%. Midjylland a fost, din nou, prima echipă care a cerut time-out, în minutul 44, ocazie cu care secundul CSM-ului a cerut mai multă atenţie în apărare. Time-out-ul însă nu a avut efectul dorit: Loeseth a înscris fără prea mare efort, declanşând o criză de nervi a lui Helle Thomsen.

Midjylland a trecut în faţă pe tabelă, la 40 de minute după ce pierduse conducerea în start de meci – 23-22. Frafjord  a readus CSM-ul în avantaj, iar imediat, arbitrele au dictat dublă eliminare pentru daneze! Cum a răspuns CSM-ul? Cu o a patra eliminare în această repriză, care a anulat dubla superioritate a gazdelor, după greşeala lui Jacobsen. Grubisic însă s-a încălzit, a început să închidă poarta, iar CSM-ul a revenit la conducere, la finalul primelor 50 de minute de joc – 25-23.

Hagman, din poziţie de extremă dreapta, a deschis ultimele zece minute ale partidei cu un gol, pentru scorul de 26-23. Eliminarea lui Mehmedovic a adus noi emoţii în tabăra tigroaicelor, însă principala marcatoare a meciului, Cristina Neagu a mai deranjat o dată poarta, pentru a noua oară în partidă (27-23). Cu şase minute înainte de final, CSM-ul s-a desprins la cinci goluri diferenţă (28-23), pentru prima dată în partidă, punând totodată pe tabelă o serie de şase goluri consecutive care au înnăbuşit orice rezistenţă a codaşei Grupei Principale din Liga Campionilor.

După un start de repriză avântat, Midjylland a cedat complet în ultimele cinci minute: Neagu a înscris şi al zecelea gol, iar Bianca Bazaliu a primit şi ea câteva minute pe teren. Diferenţa maximă de scor - 6 goluri, înregistrată în ultimele două minute (31-25) şi un scor final de 31-26 care consemneză pragul de zece puncte făcute de CSM Bucureşti în această fază a competiţiei.

CSM Bucureşti – Midjylland 31-26 (16-13)

Marcatoare pentru CSM Bucureşti: Neagu (10), Frafjord (8), Kurtovic (4), Gullden (2), Manea (2), Udriştoiu (1), Niombla (1), Hagman (1), Mehmedovic (1), Grubisic (1)

Marcatoare pentru Midjylland: Pedersen (6), Burgaard (5), Fauske (5), Loeseth (4), Kristiansen (3), Augustensen (2), Sans Serra (1)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.