CSM București a trecut testul cu Midjylland: victorie la cinci goluri diferență în Liga Campionilor, după 20 de minute de suferință în startul reprizei a doua. ‘MVP’ Cristina Neagu a înscris 10 goluri

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 04 Feb. 2018, 18:08 Actualizat: 04 Feb. 2018, 18:45 Handbal
CSM București a trecut testul cu Midjylland: victorie la cinci goluri diferență în Liga Campionilor, după 20 de minute de suferință în startul reprizei a doua. ‘MVP’ Cristina Neagu a înscris 10 goluri

CSM București a câștigat, duminică, în Danemarca, un meci foarte important pentru calificarea în Final-Four-ul Ligii Campionilor: 31-26 cu Midjylland, la nouă zile după victoria entuziasmantă contra deținătoarei trofeului, ETO GyÅ‘r.

  • CSM București ia o opțiune importantă pentru câștigarea Grupei Principale a Ligii Campionilor.
  • Campioana României a avut nevoie de șase minute pentru a prelua controlul partidei și conducerea pe tabelă, după un prim atac în meci nefructificat.
  • Scorul primei reprize a fost stabilit de Cristina Neagu, 16-13: s-a remarcat jocul pe pivot al tigroaicelor, poziție din care au marcat spectaculos Frafjord, Manea și Neagu.
  • Repriza a doua a adus o scădere în nivelul de joc al CSM-ului: defensiva a fost șubredă, eliminările s-au înlănțuit iar Midjylland a reușit, după 36 de minute de la momentul în care predase conducerea în start de meci, să egaleze, apoi, la alte 4 minute distanță. să treacă în față pe tabelă.
  • Finalul de meci le-a aparținut însă tigroaicelor, care au reușit o serie de șase goluri fără a primi vreunul care a liniștit echipa daneză.
  • Cristina Neagu a fost principala marcatoare a CSM-ului, cu 10 goluri.

Partida a început cu atacul campioanelor României. Fondul sonor: un „Ro-mâ-ni-a!, Ro-mâ-ni-a!” clar și tare, ca și cum meciul s-ar fi jucat la Polivalenta din București, nu în inima Danemarcei. Elevele Hellei Thomsen au ratat poziționalul, iar primul gol a venit abia după două minute, de pe extrema stângă, prin Augustensen. Midjylland a valorificat inspirat jocul pe extreme în start de meci, conducând cu 1-0, 2-1 și 3-2.

CSM București a preluat conducerea în minutul șase, la prima acțiune a Cristinei Neagu, care a întors balanța tabelei, la 4-3. Norvegianca Frafjord a dublat avantajul, ducând în premieră CSM-ul la două goluri avantaj: 5-3. Iar de aici, cursul jocului avea să rămână favorabil tigroaicelor până la pauză.

După primele zece minute, campioana României conducea la două goluri avantaj. Cristina Neagu tocmai irosise șansa unei desprinderi la trei goluri, din poziție centrală, iar ratarea Isabellei Gullden, de la șapte metri, care continua o serie nu tocmai inspirată a suedezei de la linia de pedeapsă, a dat emoții băncii tehnice a CSM-ului. Midjylland a avut atac pentru 6-6, însă tabela nu s-a modificat, iar Cristina Neagu, cu o nouă angajare pe pivot, a determinat-o pe antrenoarea Helle Thomsen să strângă pumnul pe bancă.

 CSM a profitat de greșeala din minutul 14 comisă de echipa-gazdă: Neagu a transformat cu siguranță o aruncare de la 7 m prin care a determinat desprinderea la 3 goluri (8-5), iar apoi Frafjord a dus scorul la 9-6, cu o torpilă din apropierea buturilor Paulei Ungureanu care a zguduit plasa porții lui Midjylland, lăsată goală.

Angajarea pivotului a funcționat și în momentul intrării pe teren a Oanei Manea, concretizată pe tabelă cu golul zece pentru CSM (10-7), motiv pentru fostul secund al lui Helle Thomsen pentru a cere time-out, după 18 minute de joc.

Paula Ungureanu, cu o paradă uimitoare, a facilitat desprinderea CSM-ului la patru goluri, 11-7, la capătul primelor 20 de minute de joc.

Helle Thomsen a forțat imediat după aceea: a luat decizia de a scoate portarul, pentru a crea superioritate și a forța o desprindere și mai netă. Nu a ieșit, atacul fiind ratat. CSM s-a regrupat, Neagu a apărut inspirat și pe poziția de pivot, conservând avantajul de patru goluri, cu a patra sa reușită (12-8).

Time-out-ul CSM-ului a venit după un gol norocos al lui Loeseth, care a trecut mingea printre picioarele Paulei Ungureanu, în minutul 25, la scorul de 12-9.

Jorgensen a lăsat CSM-ul în inferioritate în finalul primei reprize: Midjylland a înscris de două ori, pe fondul unei neglijențe a defensivei tigroaicelor, diferența s-a redus la două goluri, însă în ultimele secunde ale reprizei, Cristina Neagu a stabilit scorul pauzei – 16-13.

Pedersen a reușit primul gol al reprizei a doua – pentru gazde și astfel a început perioada fastă a danezelor. Kurtovic a luat la țintă portarul, iar gazdele au profitat: au redus ecartul CSM-ului la un singur gol, pedepsind defensiva visătoare a bucureștencelor (16-17).

Din nou, semnalul războinic a venit de la Cristina Neagu, care a impulsionat atacul, mutând pe tabelă, pentru 18-16. Parada Paulei Ungureanu, din minutul patru al reprizei a doua, a smuls multe aplauze din partea fanilor români prezenți în tribune. Însă defensiva nu o mai ajuta pe fosta portăriță a naționalei României, care s-a trezit lăsată singură cu pivotul, vulnerabilă.

CSM a rămas în inferioritate în minutul 37, după o eroare a Isabellei Gullden. Grubisic a fost trimisă pentru prima dată între buturi de Helle Thomsen, inspirat, aceasta apărând un 7 m. CSM a scăpat, într-o primă fază, de egalitate, iar Cristina Neagu a fost imediat faultată, astfel încât și Midjylland a pierdut, la rândul ei, o jucătoare. CSM a profitat de 40 de secunde de superioritate numerică și a trecut de 20 de goluri înscrise (21-19).

Dar, a doua eliminare în cinci minute a complicat situația CSM-ului: Isabelle Gullden a fost trimisă de arbitri pe bancă, dar Grubisic a evitat golul egalizator, cu o paradă frumoasă venită la atacul de pe extremă.

Totuși, Midjylland a egalat în minutul 42, 21-21, în condițiile în care eficiența în poarta României a scăzut în repriza a doua, până la 30%. Midjylland a fost, din nou, prima echipă care a cerut time-out, în minutul 44, ocazie cu care secundul CSM-ului a cerut mai multă atenție în apărare. Time-out-ul însă nu a avut efectul dorit: Loeseth a înscris fără prea mare efort, declanșând o criză de nervi a lui Helle Thomsen.

Midjylland a trecut în față pe tabelă, la 40 de minute după ce pierduse conducerea în start de meci – 23-22. Frafjord  a readus CSM-ul în avantaj, iar imediat, arbitrele au dictat dublă eliminare pentru daneze! Cum a răspuns CSM-ul? Cu o a patra eliminare în această repriză, care a anulat dubla superioritate a gazdelor, după greșeala lui Jacobsen. Grubisic însă s-a încălzit, a început să închidă poarta, iar CSM-ul a revenit la conducere, la finalul primelor 50 de minute de joc – 25-23.

Hagman, din poziție de extremă dreapta, a deschis ultimele zece minute ale partidei cu un gol, pentru scorul de 26-23. Eliminarea lui Mehmedovic a adus noi emoții în tabăra tigroaicelor, însă principala marcatoare a meciului, Cristina Neagu a mai deranjat o dată poarta, pentru a noua oară în partidă (27-23). Cu șase minute înainte de final, CSM-ul s-a desprins la cinci goluri diferență (28-23), pentru prima dată în partidă, punând totodată pe tabelă o serie de șase goluri consecutive care au înnăbușit orice rezistență a codașei Grupei Principale din Liga Campionilor.

După un start de repriză avântat, Midjylland a cedat complet în ultimele cinci minute: Neagu a înscris și al zecelea gol, iar Bianca Bazaliu a primit și ea câteva minute pe teren. Diferența maximă de scor – 6 goluri, înregistrată în ultimele două minute (31-25) și un scor final de 31-26 care consemneză pragul de zece puncte făcute de CSM București în această fază a competiției.

CSM București – Midjylland 31-26 (16-13)

Marcatoare pentru CSM București: Neagu (10), Frafjord (8), Kurtovic (4), Gullden (2), Manea (2), Udriștoiu (1), Niombla (1), Hagman (1), Mehmedovic (1), Grubisic (1)

Marcatoare pentru Midjylland: Pedersen (6), Burgaard (5), Fauske (5), Loeseth (4), Kristiansen (3), Augustensen (2), Sans Serra (1)

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 04 Feb. 2018, 18:08 Actualizat: 04 Feb. 2018, 18:45 Handbal
Pe aceeași temă
Un ieșean a închiriat un apartament, dar a avut parte de șocul vieții sale. Incredibil ce a găsit tânărul atunci când s-a mutat: ”Erau peste tot…”
Un ieșean a închiriat un apartament, dar a avut parte de șocul vieții sale. Incredibil ce a găsit tânărul atunci când ...
Cele mai frecvente metode de înşelăciune cărora le cad victime românii: „străinul“, „deratizarea“ sau „detergentul“
Cele mai frecvente metode de înşelăciune cărora le cad victime românii: „străinul“, „deratizarea“ sau „detergentul“
DEZASTRU in Romania provocat de CORONAVIRUS! Un medic face dezvaluiri SOCANTE
DEZASTRU in Romania provocat de CORONAVIRUS! Un medic face dezvaluiri SOCANTE
Unul dintre cele mai mari fluvii din lume este în pericol de a seca. Zeci de milioane de oameni ar putea rămâne fără sursă de apă
Unul dintre cele mai mari fluvii din lume este în pericol de a seca. Zeci de milioane de oameni ar putea rămâne fără ...
Romanul care a semnat AZI cu AS Roma! A primit numarul 9 si clubul are asteptari uriase de la el
Romanul care a semnat AZI cu AS Roma! A primit numarul 9 si clubul are asteptari uriase de la el
Ce păţeşti dacă spargi un furuncul
Ce păţeşti dacă spargi un furuncul
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Poze INTIME cu amanta lui Dan Bittman! Cum arată dezbrăcată femeia care i-a furat mințile
Poze INTIME cu amanta lui Dan Bittman! Cum arată dezbrăcată femeia care i-a furat mințile
VIDEO A murit în direct! Imaginile crunte văzute de telespectatori
VIDEO A murit în direct! Imaginile crunte văzute de telespectatori
BREAKING! Panica provocată de Coronavirus ajunge la Bucureşti
BREAKING! Panica provocată de Coronavirus ajunge la Bucureşti
PEDEAPSA sexuală pe care PUTERNICUL Ginghis Han le-o aplica femeilor care îl enervau
PEDEAPSA sexuală pe care PUTERNICUL Ginghis Han le-o aplica femeilor care îl enervau
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Este oficial! Jucătorul român care a semnat cu AS Roma. Surpriză de proporţii
Este oficial! Jucătorul român care a semnat cu AS Roma. Surpriză de proporţii
Orban și-a ieșit din minți! A dat de pământ cu CCR: Legături dubioase cu cei de la PSD
Orban și-a ieșit din minți! A dat de pământ cu CCR: Legături dubioase cu cei de la PSD
Ce spun medicii despre simptomele coronavirus care distruge Europa. Cum se manifestă, de fapt
Ce spun medicii despre simptomele coronavirus care distruge Europa. Cum se manifestă, de fapt
ANUNT de ULTIMA ORA in Romania! E vorba despre CORONAVIRUS
ANUNT de ULTIMA ORA in Romania! E vorba despre CORONAVIRUS
Situaţia ciudată după explozia de îmbolnăviri din Italia. Ce îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Situaţia ciudată după explozia de îmbolnăviri din Italia. Ce îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă de la Organizaţia ...
George Burcea, mesaj TRANSANT pentru Andreea Balan:
George Burcea, mesaj TRANSANT pentru Andreea Balan: "Vezi-ţi de..."😳
Această tânără a mers cu un bărbat pe o stâncă înaltă pentru o şedinţă foto. Ce a ieşit după aceea este INCREDIBIL [FOTO]
Această tânără a mers cu un bărbat pe o stâncă înaltă pentru o şedinţă foto. Ce a ieşit după aceea este INCREDIBIL ...
Mama a trei copii care a transformat meseria de menajeră într-o afacere cu senzaţii tari şi reguli stricte
Mama a trei copii care a transformat meseria de menajeră într-o afacere cu senzaţii tari şi reguli stricte
Stare de alertă! Un pacient bolnav cu Coronavirus a fugit dintr-un spital din BUCUREȘTI
Stare de alertă! Un pacient bolnav cu Coronavirus a fugit dintr-un spital din BUCUREȘTI
Ce se întâmplă cu corpul uman după ce este infectat cu coronavirus
Ce se întâmplă cu corpul uman după ce este infectat cu coronavirus
Mai SEXY ca niciodată! Kim Kardashian a cucerit mințile bărbaților
Mai SEXY ca niciodată! Kim Kardashian a cucerit mințile bărbaților
DECIZIE RADICALĂ pentru Lora! Artista a renunțat la peruci și meșe false!  Cum arată acum părul artistei
DECIZIE RADICALĂ pentru Lora! Artista a renunțat la peruci și meșe false! Cum arată acum părul artistei
Horoscop Camelia Pătrășcanu 24 februarie – 1 martie 2020, emoții mari pentru 3 zodii
Horoscop Camelia Pătrășcanu 24 februarie – 1 martie 2020, emoții mari pentru 3 zodii
Care sunt piesele care pică cel mai des la o MAȘINĂ ELECTRICĂ? N-are nicio legătură cu mașinile normale
Care sunt piesele care pică cel mai des la o MAȘINĂ ELECTRICĂ? N-are nicio legătură cu mașinile normale
Daniela Crudu, UMILITĂ GRAV, după ce s-a întors la iubitul care a călcat-o în picioare: "Aşa trebuie, bătute!"
Daniela Crudu, UMILITĂ GRAV, după ce s-a întors la iubitul care a călcat-o în picioare: "Aşa trebuie, bătute!"
Carmen Brumă, FOTOGRAFIATĂ DEZBRĂCATĂ la munte. Vedeta a recunoscut că nu Mircea Badea a pozat-o așa: 'El mi-a făcut multe altele'
Carmen Brumă, FOTOGRAFIATĂ DEZBRĂCATĂ la munte. Vedeta a recunoscut că nu Mircea Badea a pozat-o așa: 'El mi-a făcut ...
Nutriţionistul Wasim Nazer: ”Bărbaţii trebuie să bea mai multă apă decât femeile”
Nutriţionistul Wasim Nazer: ”Bărbaţii trebuie să bea mai multă apă decât femeile”