CSM Bucureşti a realizat tripla istorică Liga Campionilor - Liga Naţională - Cupa României

21 mai 2016 6104 afişări Handbal
CSM Bucureşti a realizat tripla istorică Liga Campionilor - Liga Naţională - Cupa României Fotografii: Dan TĂUŢAN / MEDIAFAX 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/15355281/2/thimoshenkova.jpg

CSM Bucureşti a încheiat perfect un sezon în timpul căruia nu a curs numai lapte şi miere. Echipa pregătită de Kim Rasmussen a câştigat sâmbătă la Cluj şi Cupa României, după ce a pus mâna pe Liga Campionilor în urmă cu două săptămâni şi a reuşit să-şi păstreze titlul în Liga Naţională. Formaţia din Capitală a învins HCM Roman în finală cu 32-24.

  • CSM Bucureşti a câştigat în premieră Cupa României şi la handbal feminin.
  • HCM Baia Mare s-a impus cu 34-25 în meciul pentru locul 3 cu Dunărea Brăila, din cadrul turneului Final 4

Atmosfera la ultimul meci oficial al sezonului în handbalul feminin a fost departe de pretenţiile unei finale, chiar dacă raportul de forţe a fost disproporţionat. Într-un cadru foarte liniştit, CSM Bucureşti şi-a îndeplinit şi ultimul obiectiv al sezonului, câştigarea Cupei României. HCM Roman i-a pus probleme doar în primele 30 de minute, când a condus şi cu 3 goluri diferenţă, scor 4-1. 

Campioana României a intrat mai greu în meciul cu echipa lui Florentin Pera, la fel ca şi în partida cu HCM Baia Mare în semifinale, mental fiind greu să se ridice la nivelul de acum două săptămâni, când a câştigat Liga Campionilor. Valoarea celor două loturi a început însă să-şi spună cuvântul destul de repede, iar CSM a preluat conducerea în minutul 13 (scor 7-6). Portarul ucrainean Timoshenkova a avut câteva intervenţii, astfel că HCM Roman a reuşit să rămână aproape de adversar până la pauză, 15-13.

Jocul s-a dezechilibrat imediat după pauză, când formaţia bucureşteană a marcat patru goluri consecutive (scor 19-13, min. 36). HCM Roman a avut prima reacţie cu gol în partea secundă în minutul 38, mult prea târziu pentru a mai emite pretenţii. Finala Cupei României a curs până în minutul 60 într-o singură direcţie, echipa lui Kim Rsamussen câştigând la o diferenţă conformă cu realitatea, scor 32-24. Ambele echipe jubilează însă la final. CSM Bucureşti a realizat o triplă istorică la sfârşitul acestui sezon, în timp ce HCM Roman a obţinut pentru al treilea an consecutiv dreptul de a evolua în cupele europene.

Pentru Kim Rasmussen şi jucătoarele Fisker, Pessoa şi Vetkova finala Cupei României a fost ultima în tabăra CSM Bucureşti. În ceea ce o priveşte pe Ana Paula Rodrigues, oficialii clubului încearcă să-i obţină "dezlegarea" de la Odense, clubul cu care a semnat în iarnă, pentru a rămâne în capitala României.

CSM Bucureşti - HCM Roman 32-24 (15-13)

Gullden 4, Rodrigues 5, Vărzaru 6, Brădeanu 3, Fisker 3, Vetkova 2, Torstensson 1, Jorgensen 5, Martin 2, Nicula 1

Stoleru 5, Chitacu 1, Glybko 11, Iuganu 2, Agrigoroaie 1, Vartic 2, Tomescu 1, Câlici 1

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Cine ar trebui să fie portdrapelul României la Rio?
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.