CSM București a pierdut la cinci goluri diferență manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor cu Metz. Arbitraj jenant al brigăzii austriece în sala Dinamo

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
CSM București a pierdut la cinci goluri diferență manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor cu Metz. Arbitraj jenant al brigăzii austriece în sala Dinamo
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM București a pierdut la diferență de cinci goluri manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, 26-31 în fața campioanei Franței, Metz. Cu o prestație jenantă a brigăzii austriece, depășite de nivelul partidei, „tigroaicele” au suferit în startul ambelor reprize, iar Metz a accelerat din nou chiar înainte de finiș, reușind să își asigure o diferență confortabilă pentru meciul de pe teren propriu, după ce româncele reușiseră să se mențină în ultimul sfert de oră la două sau trei goluri.

CSM București: Radicevic (10), Lekic (9), Lazovic (3), Omoregie (1), Manea (1), Curea (1), Mehmedovic (1)
Metz: Smits (6), Edwige (5), Kanor (4), Zaadi (4), Niombla (3), Houette (3), Flippes (2), Nocandy (2), Maubon (1), N’Gouan (1)

 

FLUIER FINAL: Zaadi profită de pasa greșită care nu o găsește pe Radicevic și înscrie ultimul gol al partidei. 26-31

Minutul 58: CSM-ul are de recuperat 4 goluri, după o nouă execuție a lui Kanor. 26-30

Minutul 57: Kanor o trece pe Paula Ungureanu cu boltă, de la 7 m. 26-29

Minutul 56: Grubisic ține CSM-ul în viață cu parada, Lekic cu două goluri. 26-28

Minutul 53: N’Gouan și-a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor lui Metz, Radicevic răspunde cu al 10-lea său gol. 24-26

Minutul 52: Lekic și Lazovic colaborează bine și CSM-ul revine la două goluri diferență. 23-25

Minutul 51: Kanor își pune la lucru detenta impresionantă și înscrie 22-25.

Minutul 50: Edwige o execută pe Grubisic după o pasă pe tot terenul.

Minutul 49: Lazovic irosește o minge, după o paradă excelentă a lui Grubisic în fața lui Flippes.

Minutul 48: Diferența scade, din nou, la două goluri, după un 7 m transformat de Lekic. 21-23

Minutul 47: Tigroaicele înscriu prin Lekic de la 7 m și după o nouă super-fază a Jovankăi Radicevic. 20-23

Minutul 45: Metz înscrie prin trei jucătoare, fără ca CSM-ul să aibă replică. Niombla, Zaadi și Houette duc scorul la 18-23.

Minutul 42: Campioana României înscrie de două ori la rând. prin Lokic și Radicevic. 18-20

Minutul 40: Flippes a înscris golul 20 al Metz-ului, Lekic a dat replica imediat, pentru 16-20

Minutul 38: În superioritate numerică (după eliminarea lui Smits), CSM-ul înscrie de pe extremă prin Iulia Curea. 15-19.

Minutul 36: Este time-out pentru CSM, cerut de Djukic, în momentul în care Metz duce diferența pe tabelă la 6 goluri, după o dublă a lui Houette.

Minutul 34: Metz se desprinde la 4 goluri, după o execuție a lui Zaadi, de la 7 m, la care Paula Ungureanu nu poate reacționa. 13-17

Minutul 32: Niombla înscrie în poarta fostei sale echipe, pentru 15-12, dar Lazovic strânge rapid scorul.

Minutul 31: Lekic înscrie imediat la reluarea partidei.

PAUZĂ‚: 11-14 Grubisic are o paradă în fața lui Kanor și ține CSM-ul la trei goluri distanță de Metz.

Radicevic a înscris 7 dintre golurile CSM-ului, fiind cea mai eficientă jucătoare în atac (87% reușită la aruncări pe poartă, 7 din  8). Lazovic, Omoregie, Mehmedovic și Manea au înscris și ele câte un gol.

Metz a punctat de 5 ori prin Smits, prin Edwige (3), Nocandy (2), Niombla (1), Flippes (1), Zaadi (1) și Kanor (1).

Minutul 29: Zaadi o învinge pe Grubisic. 11-14

Minutul 28: Smits înscrie de două ori, pentru 13-10, Radicevic mai scutură o dată poarta – 11-13

Minutul 25: Oana Manea trimite în bară la finele uneik acțiuni superbe, Bianca Bazaliu, abia introdusă pe teren, este eliminată eronat de arbitre, 2 minute.

Minutul 24: Radicevic a înscris de la 7 m, pentru 9-10, Kanor reface diferența de două goluri, 9-11.

Minutul 22: Edwige înscrie al zecelea gol al echipei oaspete. 8-10

MInutul 21: Oana Manea reduce diferența 8-9

Minutul 20: Smits înscrie și ea la faze consecutive pentru Metz, duce scorul la 9-7 pentru echipa sa,

Minutul 18: Metz a înscris prin Flippes, oprind seria perfectă a CSM-ului, însă campioana României răspunde prin Radicevic.

Minutul 16:  Tigroaicele egalează la 6, de la 1-6 și antrenorul celor de la Metz cere time-out! Radicevic a înscris de două ori.

Minutul 14: CSM București înscrie al patrulea gol consecutiv. 5-6!

Minutul 11: Mehmedovic duce scorul la 4-6!

Minutul 9: Radicevic înscrie de la șapte metri și reduce din diferență. Câteva secunde mai târziu, aceasta a fost eliminată două minute pentru proteste.

Minutul 7: Lazovic înscrie pentru CSM București, dar Nocandy transforă o nouă lovitură de la șapte metri câteva secunde mai târziu.

Minutul 6: „Tigroaicele” sunt dominate autoritar în sala Dinamo! Edwige înscrie și scorul este 4-0 pentru Metz.

Minutul 2: Paradă senzațională a lui Grubisic în fața lui Maubon.

Minutul 1: Nocandy punctează de la șapte metri și Metz este în avantaj.

Minutul 1: Start de meci în sala Dinamo!


18:40 Cu 20 de minute înainte de începerea partidei, în Sala Dinamo sunt aproximativ 1.700 de spectatori. Sala din Ștefan cel Mare are o capacitate de 2.500 de locuri. 


18:30 Cu 30 de minute înainte de începerea partidei și-a făcut apariția în sală suedeza Isabelle Gulden, una dintre cele mai iubite foste jucătoare ale CSM-ului. Aflată în concediu de maternitate, nordica de la Brest a venit să-și încurajeze fostele colege. De altfel, în tribunele sălii Dinamo s-a refăcut tridentul letal din sezonul trecut. Neagu, Kurtovic, Gulden, cele mai bune marcatoare ale CSM-ului, anul trecut, tot din manșa tur, în sferturi, vor avea ce discuta în această seară. 


CSM București și Metz se vor afla față în față vineri, de la ora 19:00, în manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Echipa franceză are prima șansă pe hârtie și la casele de pariuri, dar și campioana României propune multe jucătoare importante, care au disputat finale și au câștigat trofee de-a lungul timpului. Confruntarea este un veritabil derby în sferturile de finală ale competiției.

Cele două formații se reîntâlnesc la un an distanță, în aceeași fază a competiției. CSM București s-a calificat în 2018 în Final Four, după 54-48 la „general”, cu o victorie fabuloasă în partida tur, 34-21.

Metz a venit la București cu opt campioane europene: Laura Glauser (portar), Astride Ngouan (pivot), Grace Zaadi (centru), Manon Houette (extremă stânga), Laura Flippes (extremă dreapta), Orlane Kanor (inter stânga), Beatrice Edwige (pivot), Gnonsiane Niombla (inter stânga). Practic, campioana Franței ar putea alinia un prim „7″ din aceste handbaliste, chiar dacă nu ar avea interul dreapta de meserie. În sezoanele trecute, spre exemplu, Niombla a jucat oriunde la linia de 9 metri, inclusiv inter dreapta.

CSM nu se poate baza pe cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, dar are la dispoziție alte jucătoare care știu cum „se mănâncă” și se trăiesc astfel de meciuri. Andrea Lekic, Jovanka Radicevic, Dragana Cvijic și Barbara Lazovic au jucat finala Ligii Campionilor în sezonul trecut, în partida Gyor – Vardar, jocul fiind decis după prelungiri. Primele trei au în palmares și trofeul. Oana Manea, Jelena Grubisic, Majda Mehmedovic, Iulia Curea și chiar Bianca Bazaliu au câștigat la rândul lor  trofeul. Așadar, CSM București poate alinia la rândul ei un prim „7″ top-level.

Într-o emisiune la CSMB TV de joi seara, antrenorul secund Adrian Vasile a situat Liga Campionilor, din punct de vedere al dificultății competițiilor, după Jocurile Olimpice. Întrecerea supremă reprezintă „Everestul”, iar Liga Campionilor ar devansa Campionatul European și Campionatul Mondial, cel puțin la nivelul fazelor finale, având în vedere faptul că aici sunt concentrate mai multe valori.

În cursul acestei săptămâni, Jovanka Radicevic a anunțat că echipa bucureșteană va lupta pânâ la capăt: „Sunt cele mai importante meciuri ale sezonului pentru noi. Contează că am luptat de fiecare dată, indiferent de situație. Știm că Metz a jucat foarte bine tot sezonul, dar eu am încredere în mine, în colege și în suporteri că vom reuși împreună. Trebuie să fim deștepte, să încerăm să nu ne enervăm, să gândim lucid, să ne apărăm bine și să fim disciplinate în atac… Ele au un contraatac foarte puternic. Chiar dacă ne lipsesc multe jucătoare importante, avem calitate și promit că vom lupta până la capăt”.

Din punct de vedere statistic, anumite lucruri stau în felul următor:

  • Metz are al doilea atac din Liga Campionilor – 299 goluri și a doua apărare – 242 goluri în Main Round
  • CSM București are cea mai experimentată echipă dintre cele opt calificate în sferturile de finală: medie de 28,9 ani; Metz are al doilea cel mai tânăr lot: 22,7 ani
  • Campioana României nu a ratat niciodată Final Four, de când a ajuns la acest nivel. Metz încă nu a ajuns acolo. În ultimele două sezoane s-a oprit în sferturile de finală.
  • În ultimii ani, nicio echipă franceză nu a reușit să câștige într-o dublă manșă în fața unei reprezentante a României în Liga Campionilor, fie că s-a numit CSM București, HCM Baia Mare sau Oltchim. În sezonul 2011-2012, când Metz a introdus moda „fustițelor”, Vâlcea a terminat 26-26 în Franța, iar pe teren propriu a câștigat cu 30-21 în Main Round.

Cuplul de arbitri

Partida CSM București – Metz va fi condusă în Sala „Dinamo” de un cuplu din Austria format din Ana Vranes și Marlis Wenninger. În acest sezon, cele două fete au mai condus alte șase partide în Liga Campionilor, printre care și Metz – Copenhaga 36-24. Anul trecut, austriecele au fost la București la jocul CSM – Gdynia 34-22. De asemenea, au arbitrat și în turneul Final Four din 2017, chiar partida CSM București – Buducnost 26-20.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat acea bucată de intestin'
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele