CSM Bucureşti a fost resuscitată! Andrea Lekic a adus o victorie mare în Liga Campionilor, într-un final cu emoţii în Norvegia

20 oct 2018 18960 afişări Handbal
CSM Bucureşti a fost resuscitată! Andrea Lekic a adus o victorie mare în Liga Campionilor, într-un final cu emoţii în Norvegia

CSM Bucureşti respiră! „Tigroaicele” au obţinut a doua victorie în Liga Campionilor, după un succes cu 29-27 pe terenul echipei Vipers Kristiansand. Campioana României nu a avut deloc un meci simplu, ba chiar a trăit periculos până în ultimul minut. Andrea Lekic a decis meciul cu o acţiune personală. Dragan Djukic a debutat, aşadar, cu dreptul pe banca tehnică.

Antrenorul sârb nu a avut timp să schimbe foarte multe lucruri la CSM Bucureşti, el sosind doar de 2 zile la echipă. A reuşit însă să trimită în teren o echipă mult mai determinată, cu atitudine, iar succesul obţinut la sfârşitul celor 60 de minute a venit şi ca urmare a modului cum echipa s-a bătut în faţa unui adversar extrem de iute, care a adus ca stil de joc cu naţionala Norvegiei. Dragan Djukic şi-a făcut o idee în regim de meci oficial după primele 10 minute. Echipa a început la fel de slab ca şi în Germania, cu Bietigheim, în urmă cu o săptămână, Vipers având 4-1 şi 5-2. Astfel, a solicitat devreme un time-out şi a tras primele concluzii.

CSM Bucureşti a avut răspuns imediat şi a restabilit egalitatea la 5-5, având două guri de goc, Cristina Neagu şi Andrea Lekic, care au pus permanent presiune pe apărarea adversă. Grubisic a adus mai multă siguranţă din poartă, raportat la ultimele evoluţii ale CSM, dar apărarea a continuat să rămână marea problemă. Şansa campioanei României a fost că amers atacul, astfel că s-a merg la egalitate până la pauză, 14-14.

În partea secundă, Djukic a început cu Lazovic în locul norvegiencei Kurtovic, iar mutarea s-a dovedit a fi una câştigătoare. Slovena a marcat patru goluri, a stat mai bine şi în apărare, iar CSM Bucureşti a avut câteva minute în care s-a apropiat de ceea ce aşteaptă toată lumea. Profitând şi de nişte eliminări în tabăra gazdelor, „tigroaicele” s-au desprins la 21-16 în minutul 40. Fără a avea ce pierde, nordicele au mărit şi mai mult viteza de joc. Au profitat şi de câteva parade de excepţie ale portarului Katrine Lunde şi au aprins din nou „fitilul” în ultimele minute ale jocului. Vipers s-a apropiat la un gol şi a sperat să dea marea lovitură, dar CSM Bucureşti a fost cerebrală în minutele de foc din final. A ieşit în evidenţă Andrea Lekic (9 goluri în meci), care a luat nişte acţiuni pe cont propriu şi a rezolvat meciul. Ultima acţiune a venit cu vreo 30 de secunde înainte de final, când CSM era în inferioritate, coordonatorul de joc stabilind rezultatul final, 29-27.

Meciul din Norvegia ne-a arătat că formaţia bucureşteană mai are mult de lucru, în special în faza de apărare, dar a reuşit prin acest succes să iasă dintr-o pasă neagră. CSM Bucureşti a redevit lider în Grupa D, cu 4 puncte, cel puţin până la partida de mâine dintre Bietigheim şi FTC Rail Cargo.

Vipers - CSM Bucureşti 27-29 (14-14)

  • Fagerheim, Lunde – portari; Olsen 1, Arntzen 3, Refsnes, Aune 5, Kristensen, Jonassen 1, Waade, Sulland 8, Kristiansen, Tomac 4, Yttereng 1, Reistad 4, Naes Andersen
  • Ungureanu, Grubisic, Ion – portari; Udriştioiu, Radicevic 2, Curea 1, Lekic 9, Neagu 7, Bazaliu, Lazovic 4, Omoregie, Manea, Kurtovic 1, Hagman, Cvijic 2, Mehmedovic 3

Cum a decurs întâlnirea Vipers Kristiansand - CSM Bucureşti, pas cu pas:

20:43 Andrea Lekic rezolvă meciul cu o acţiune personală excepţională, 29-27. Grubisic încheie meciul cu o paradă, CSM Bucureşti obţine prima victorie în deplasare în acest sezon al Ligii Campionilor.

20:39 Grubisic apără o minge importantă, Radicevic face eforturi să ţină mingea în teren pentru CSM. Lekic face o depăşire şi înscrie pentru 28-26. Kurtovic este eliminată pentru 2 minute. Aune nu aşteaptă foarte mult, pătrunde şi înscrie pentru 27-28. Lekic pătrunde, Lunde este din nou genială. Cu un minut înainte de final, Djukic a cerut time-out.

20:36 Tomac este lăsată să tragă şi nu iartă. Mehmedovic aduce însă imediat puţină linişte, 26-24. Kurtovic se trezeşte cu mingea în mână pe contraatac, dar ratează incredibil. Vipers o „pedepseşte” pe CSM, 26-25. Lunde apără din nou eroic în faţa Cristinei Neagu

20:33 Cristina Neagu revine la 7 metri şi înscrie cu mult sânge rece, Sunt iar două goluri avantaj, 26-24. Intervine oportun şi Jelena Grubisic cu o altă paradă.

20:31 Şi totuşi apărarea cedează. CSM Bucureşti a pierdut o minge în atac, iar Vipers a revenit la două goluri distanţă, 23-25. Meciul a devenit dintr-o dată complicat. Arntzen a înscris pentru 24-25, iar CSM are serios de tras pentru a câştiga ambele puncte.

20:28 Campioana României începe să fie mai agresivă în apărare şi să închidă culoarele. Astfel, recuoerează mai des mingea. Radicevic a refăcut un avans de patru goluri, 25-21 (min. 49). Gzadele au luat ultimul time-out.

20:26 Andrea Lekic marchează cu mult noroc, iar CSM are din nou trei goluri în faţă. A revenit Grubisic în poartă.

20:24 Lekic face un fault în atac. Vipers este foarte iute în atac, iar Arntzen aprinde din nou meciul, după ce scorul a devenit 23-21 pentru CSM. Djukic solicită time-out

20:21 Lazovic face cea mai bună repriză de când a venit la Bucureşti şi marchează pentru 23-18. Mai este de lucrat însă la apărare. Reistad a înscris două goluri la rând.

20:20 CSM Bucureşti joacă tot mai precis în atac, iar Neagu înscrie cu siguranţă, cu un şut plasat. Rămân totuşi patru goluri diferenţă, pentru că Sulland a înscris din nou de la 7 metri.

20:18 Lazovic are o evoluţie convingătoare în repriza a doua şi marchează al treilea gol personal, CSM conduce cu 21-16. Sulland reduce din diferenţă dintr-o aruncare de la 7 metri

20:15 Mehmedovic duce CSM Bucureşti la 20-16. Este şi cea mai mare diferenţă de scor înregistrată în acest meci. Kristiansand a luat al doilea time-out în acest meci.

20:12 Mingea ajunge în extremă, iar Mehmedovic sparge gheaţa, după ce şi-a deschis unghiul. Paula Ungureanu are o primă intervenţie. Radicevic face o intercepţie şi înscrie în poarta goală. Campioana României se desprinde la 19-16 (min. 39). Mai mult, Vipers face schimbare greşită şi joacă pentru vreo 35 de secunde în patru jucătoare de câmp.

20:11 Lekic se revaşează cu un gol de iner veritabil. CSM s-a desprins pentru prima dată la 2 goluri, 17-15. Vipers reduce din diferenţă prin Olsen. Aune vede prima liminară din tabăra gazdelor.

20:08 Andrea Lekic ratează o aruncare de la 7 metri. Dar la faza imediat următoare în atac, Lazovic înscrie şi al doilea gol, iar CSM conduce cu 16-15.

20:06 Dragan Djukic începe repriza secundă cu Barbara Lazovic, iar slovena se remarcă imediat. După o intercepţie în apărare, reuşeşte să marcheze primul gol al reprize. A egalat cu şansă Tomac.

19:48 Andrea Lekic a înscris de la 7 metri, dar CSM nu-şi poate trage sufletul. Omoregie este din nou eliminată. Arntzen are ultimul cuvânt al reprizei şi stabileşte rezultatul primei reprize, 14-14.

19:46 Cristina Neagu o surprinde pe Lunde cu un şut de la distanţă. CSM a înscris în inferioritate, dar Vipers a repus rapid mingea, iar Aune a restabilit egalitatea, 13-13

19:44 Mingea ajunge pe 6 metri la Dragana Cvijic, care trage fără speranţă pentru Lunde. Andrea Lekic este eliminată pentru 2 minute. Sulland a egalat, 12-12, de la 7 metri.

19:42 După aproape 24 de minute, campioana României preia conducerea. A dus bine faza a doua a jocului, mingea a ajuns la Iulia Curea, care a înscris cu boltă. Reistatd a egalat la 11-11 cu ceva şansă, pe sub piciorul croatei Grubisic.

19.40 Ultimul minut le-a aparţinut portarilor. Grubisic, apoi Lunde au apărat din situaţie de unu la unu. A ratat Oana Manea. Gjekstad a solicitat time-out la 10-10 (min. 23)

19:39 Vilde Jonassen o pune pe picior greşit pe Lekic şi face 10-9. Lekic a egalat la 10-10, după ce tot ea a ratat un 7 metri în faţa bravului portar Lunde.

19:37 Campioana Norvegiei profită de superioritate şi înscrie prin Sulland, care a ajuns la 5 goluri. Cristina Neagu şi-a calibrat aruncările şi egalează la 9-9

19:34 CSM Bucureşti are o acţiune de toată frumuseţea, în urma căreia a reuşit să creeze o breşă în zona centrală. Andrea Lekic a avut o simplă formalitate, 8-8. Elizabeth Omoregie, recent intrată, a fost eliminată pentru 2 minute.

19:32 Jelena Grubisic începe să adune parade şi să ofere ceva mai multă siguranţă echipei. Amanda Kurtovic a egalat la 7-7, după o acţiune în zona centrală. Sulland menţine Vipers în avantaj, cu al doilea gol marcat din 7 metri, 8-7 (min. 17) 

19:30 Lekic egalează la 6-6, dintr-o aruncare de la 7 metri. Campioana României a avut chiar şansa de a prelua conducerea, dar Neagu nu a recepţionat bine o minge. Gazdele au plecat pe contraatac şi au marcat prin aceeaşi Aune.

19:29 CSM Bucureşti a restabilit egalitatea, după ce a marcat din nou Cristina Neagu. Gazdele rămân însă la conducere pentru moment, după ce Aune a înscris la colţul scurt

19:26 Jocul se reia cu gol pentru CSM Bucureşti. La finalizare a apărut Dragana Cvijic. Jocul „tigroaicelor” începe să se lege. Vipers loveşte bara, iar Cristina Neagu nu mai iartă şi aduce campioana României la un gol în spatele adversarei, 5-4

19:24 După două acţiuni irosite de Neagu, Marta Tomac duce tabela la 5-2 (min. 10). Dragan Djukic este nevoit să solicite time-out

19:21 Sulland este de neoprit în debutul acestui meci. Ea este din nou scăpată de sub observaţie şi face 4-1. Cristina Neagu reduce din diferenţă, 4-2 (min. 7).

19:20 Sulland reface diferenţa de două goluri, 3-1, după ce transformă o aruncare de la 7 metri. Lunde are o nouă paradă la o torpilă expediată de Neagu.

19:19 Andrea Lekic înscrie primul gol pentru CSMB. Tot coordonatorul de joc îi oferă o pasă foarte bună muntenegrencei Mehmedovic, dar extrema trimite în bară

19:18 Lunde are o nouă paradă în faţa extremei Majda Mehmedovic, Vipers profită şi se desprinde după un gol marca Tomac

19:16 Sulland deschide scorul cu o aruncare de la distanţă. CSM răspunde imediat cu o aruncare de la 7 metri obţinută de Amanda Kurtovic. Katrine Lunde o ghiceşte însă pe Cristina Neagu.


CSM Bucureşti va susţine sâmbătă, de la ora 19:15, meciul trei din grupa D a Ligii Campionilor, în compania echipei Vipres Kristiansand. Jocul va avea loc în Norvegia şi va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport, Dolce Sport şi în format livetext, livescore pe www.prosport.ro

  • Înaintea acestei partide, clasamentul grupei D se prezintă astfel: 1. Bietigheim – 3p, 2. CSM Bucureşti – 2p, 3. Ferencvaros – 2p, 4. Vipers – 1p.

Partida va însemna debutul lui Dragan Djukic pe banca tehnică a campioanei României. El este primul sârb care antrenează echipa feminină CSM, după ce în ultimii ani clubul a mers preponderent pe stilul nordic, mizând pe tehnicieni din Danemarca şi Suedia.

Sabina Jacobsen nu va evolua în Norvegia, ea nici nu figurează în lotul înregistrat pe foaia de joc. Astfel, în echipă apare Mădălina Ion, al treilea portar din lot. CSM Bucureşti prezintă următoarea formaţie:

Ungureanu, Grubisic, Ion – portari; Udriştioiu, Radicevic, Curea, Lekic, Neagu, Bazaliu, Lazovic, Omoregie, Manea, Kurtovic, Hagman, Cvijic, Mehmedovic

Vipers Kristiansand intră în luptă cu legendara Katrine Lunde, dar şi cu alte foste şi actuale jucătoare al naţionalei Norvegiei, precum Arntzen, Aune, Sulland, Tomac şi Waade. Echipa norvegiană va avea următoarea distribuţie:

Fagerheim, Lunde – portari; Olsen, Arntzen, Refsnes, Aune, Kristensen, Jonassen, Waade, Sulland, Kristiansen, Tomac, Yttereng, Reistad, Naes Andersen

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.