CSM București a fost resuscitată! Andrea Lekic a adus o victorie mare în Liga Campionilor, într-un final cu emoții în Norvegia

Autor: Marius Hutu Publicat: 20 Oct. 2018, 21:11 Actualizat: 21 Oct. 2018, 15:31 Handbal

CSM București respiră! „Tigroaicele” au obținut a doua victorie în Liga Campionilor, după un succes cu 29-27 pe terenul echipei Vipers Kristiansand. Campioana României nu a avut deloc un meci simplu, ba chiar a trăit periculos până în ultimul minut. Andrea Lekic a decis meciul cu o acțiune personală. Dragan Djukic a debutat, așadar, cu dreptul pe banca tehnică.

Antrenorul sârb nu a avut timp să schimbe foarte multe lucruri la CSM București, el sosind doar de 2 zile la echipă. A reușit însă să trimită în teren o echipă mult mai determinată, cu atitudine, iar succesul obținut la sfârșitul celor 60 de minute a venit și ca urmare a modului cum echipa s-a bătut în fața unui adversar extrem de iute, care a adus ca stil de joc cu naționala Norvegiei. Dragan Djukic și-a făcut o idee în regim de meci oficial după primele 10 minute. Echipa a început la fel de slab ca și în Germania, cu Bietigheim, în urmă cu o săptămână, Vipers având 4-1 și 5-2. Astfel, a solicitat devreme un time-out și a tras primele concluzii.

CSM București a avut răspuns imediat și a restabilit egalitatea la 5-5, având două guri de goc, Cristina Neagu și Andrea Lekic, care au pus permanent presiune pe apărarea adversă. Grubisic a adus mai multă siguranță din poartă, raportat la ultimele evoluții ale CSM, dar apărarea a continuat să rămână marea problemă. Șansa campioanei României a fost că amers atacul, astfel că s-a merg la egalitate până la pauză, 14-14.

În partea secundă, Djukic a început cu Lazovic în locul norvegiencei Kurtovic, iar mutarea s-a dovedit a fi una câștigătoare. Slovena a marcat patru goluri, a stat mai bine și în apărare, iar CSM București a avut câteva minute în care s-a apropiat de ceea ce așteaptă toată lumea. Profitând și de niște eliminări în tabăra gazdelor, „tigroaicele” s-au desprins la 21-16 în minutul 40. Fără a avea ce pierde, nordicele au mărit și mai mult viteza de joc. Au profitat și de câteva parade de excepție ale portarului Katrine Lunde și au aprins din nou „fitilul” în ultimele minute ale jocului. Vipers s-a apropiat la un gol și a sperat să dea marea lovitură, dar CSM București a fost cerebrală în minutele de foc din final. A ieșit în evidență Andrea Lekic (9 goluri în meci), care a luat niște acțiuni pe cont propriu și a rezolvat meciul. Ultima acțiune a venit cu vreo 30 de secunde înainte de final, când CSM era în inferioritate, coordonatorul de joc stabilind rezultatul final, 29-27.

Meciul din Norvegia ne-a arătat că formația bucureșteană mai are mult de lucru, în special în faza de apărare, dar a reușit prin acest succes să iasă dintr-o pasă neagră. CSM București a redevit lider în Grupa D, cu 4 puncte, cel puțin până la partida de mâine dintre Bietigheim și FTC Rail Cargo.

Vipers – CSM București 27-29 (14-14)

  • Fagerheim, Lunde – portari; Olsen 1, Arntzen 3, Refsnes, Aune 5, Kristensen, Jonassen 1, Waade, Sulland 8, Kristiansen, Tomac 4, Yttereng 1, Reistad 4, Naes Andersen
  • Ungureanu, Grubisic, Ion – portari; Udriștioiu, Radicevic 2, Curea 1, Lekic 9, Neagu 7, Bazaliu, Lazovic 4, Omoregie, Manea, Kurtovic 1, Hagman, Cvijic 2, Mehmedovic 3

Cum a decurs întâlnirea Vipers Kristiansand – CSM București, pas cu pas:

20:43 Andrea Lekic rezolvă meciul cu o acțiune personală excepțională, 29-27. Grubisic încheie meciul cu o paradă, CSM București obține prima victorie în deplasare în acest sezon al Ligii Campionilor.

20:39 Grubisic apără o minge importantă, Radicevic face eforturi să țină mingea în teren pentru CSM. Lekic face o depășire și înscrie pentru 28-26. Kurtovic este eliminată pentru 2 minute. Aune nu așteaptă foarte mult, pătrunde și înscrie pentru 27-28. Lekic pătrunde, Lunde este din nou genială. Cu un minut înainte de final, Djukic a cerut time-out.

20:36 Tomac este lăsată să tragă și nu iartă. Mehmedovic aduce însă imediat puțină liniște, 26-24. Kurtovic se trezește cu mingea în mână pe contraatac, dar ratează incredibil. Vipers o „pedepsește” pe CSM, 26-25. Lunde apără din nou eroic în fața Cristinei Neagu

20:33 Cristina Neagu revine la 7 metri și înscrie cu mult sânge rece, Sunt iar două goluri avantaj, 26-24. Intervine oportun și Jelena Grubisic cu o altă paradă.

20:31 Și totuși apărarea cedează. CSM București a pierdut o minge în atac, iar Vipers a revenit la două goluri distanță, 23-25. Meciul a devenit dintr-o dată complicat. Arntzen a înscris pentru 24-25, iar CSM are serios de tras pentru a câștiga ambele puncte.

20:28 Campioana României începe să fie mai agresivă în apărare și să închidă culoarele. Astfel, recuoerează mai des mingea. Radicevic a refăcut un avans de patru goluri, 25-21 (min. 49). Gzadele au luat ultimul time-out.

20:26 Andrea Lekic marchează cu mult noroc, iar CSM are din nou trei goluri în față. A revenit Grubisic în poartă.

20:24 Lekic face un fault în atac. Vipers este foarte iute în atac, iar Arntzen aprinde din nou meciul, după ce scorul a devenit 23-21 pentru CSM. Djukic solicită time-out

20:21 Lazovic face cea mai bună repriză de când a venit la București și marchează pentru 23-18. Mai este de lucrat însă la apărare. Reistad a înscris două goluri la rând.

20:20 CSM București joacă tot mai precis în atac, iar Neagu înscrie cu siguranță, cu un șut plasat. Rămân totuși patru goluri diferență, pentru că Sulland a înscris din nou de la 7 metri.

20:18 Lazovic are o evoluție convingătoare în repriza a doua și marchează al treilea gol personal, CSM conduce cu 21-16. Sulland reduce din diferență dintr-o aruncare de la 7 metri

20:15 Mehmedovic duce CSM București la 20-16. Este și cea mai mare diferență de scor înregistrată în acest meci. Kristiansand a luat al doilea time-out în acest meci.

20:12 Mingea ajunge în extremă, iar Mehmedovic sparge gheața, după ce și-a deschis unghiul. Paula Ungureanu are o primă intervenție. Radicevic face o intercepție și înscrie în poarta goală. Campioana României se desprinde la 19-16 (min. 39). Mai mult, Vipers face schimbare greșită și joacă pentru vreo 35 de secunde în patru jucătoare de câmp.

20:11 Lekic se revașează cu un gol de iner veritabil. CSM s-a desprins pentru prima dată la 2 goluri, 17-15. Vipers reduce din diferență prin Olsen. Aune vede prima liminară din tabăra gazdelor.

20:08 Andrea Lekic ratează o aruncare de la 7 metri. Dar la faza imediat următoare în atac, Lazovic înscrie și al doilea gol, iar CSM conduce cu 16-15.

20:06 Dragan Djukic începe repriza secundă cu Barbara Lazovic, iar slovena se remarcă imediat. După o intercepție în apărare, reușește să marcheze primul gol al reprize. A egalat cu șansă Tomac.

19:48 Andrea Lekic a înscris de la 7 metri, dar CSM nu-și poate trage sufletul. Omoregie este din nou eliminată. Arntzen are ultimul cuvânt al reprizei și stabilește rezultatul primei reprize, 14-14.

19:46 Cristina Neagu o surprinde pe Lunde cu un șut de la distanță. CSM a înscris în inferioritate, dar Vipers a repus rapid mingea, iar Aune a restabilit egalitatea, 13-13

19:44 Mingea ajunge pe 6 metri la Dragana Cvijic, care trage fără speranță pentru Lunde. Andrea Lekic este eliminată pentru 2 minute. Sulland a egalat, 12-12, de la 7 metri.

19:42 După aproape 24 de minute, campioana României preia conducerea. A dus bine faza a doua a jocului, mingea a ajuns la Iulia Curea, care a înscris cu boltă. Reistatd a egalat la 11-11 cu ceva șansă, pe sub piciorul croatei Grubisic.

19.40 Ultimul minut le-a aparținut portarilor. Grubisic, apoi Lunde au apărat din situație de unu la unu. A ratat Oana Manea. Gjekstad a solicitat time-out la 10-10 (min. 23)

19:39 Vilde Jonassen o pune pe picior greșit pe Lekic și face 10-9. Lekic a egalat la 10-10, după ce tot ea a ratat un 7 metri în fața bravului portar Lunde.

19:37 Campioana Norvegiei profită de superioritate și înscrie prin Sulland, care a ajuns la 5 goluri. Cristina Neagu și-a calibrat aruncările și egalează la 9-9

19:34 CSM București are o acțiune de toată frumusețea, în urma căreia a reușit să creeze o breșă în zona centrală. Andrea Lekic a avut o simplă formalitate, 8-8. Elizabeth Omoregie, recent intrată, a fost eliminată pentru 2 minute.

19:32 Jelena Grubisic începe să adune parade și să ofere ceva mai multă siguranță echipei. Amanda Kurtovic a egalat la 7-7, după o acțiune în zona centrală. Sulland menține Vipers în avantaj, cu al doilea gol marcat din 7 metri, 8-7 (min. 17) 

19:30 Lekic egalează la 6-6, dintr-o aruncare de la 7 metri. Campioana României a avut chiar șansa de a prelua conducerea, dar Neagu nu a recepționat bine o minge. Gazdele au plecat pe contraatac și au marcat prin aceeași Aune.

19:29 CSM București a restabilit egalitatea, după ce a marcat din nou Cristina Neagu. Gazdele rămân însă la conducere pentru moment, după ce Aune a înscris la colțul scurt

19:26 Jocul se reia cu gol pentru CSM București. La finalizare a apărut Dragana Cvijic. Jocul „tigroaicelor” începe să se lege. Vipers lovește bara, iar Cristina Neagu nu mai iartă și aduce campioana României la un gol în spatele adversarei, 5-4

19:24 După două acțiuni irosite de Neagu, Marta Tomac duce tabela la 5-2 (min. 10). Dragan Djukic este nevoit să solicite time-out

19:21 Sulland este de neoprit în debutul acestui meci. Ea este din nou scăpată de sub observație și face 4-1. Cristina Neagu reduce din diferență, 4-2 (min. 7).

19:20 Sulland reface diferența de două goluri, 3-1, după ce transformă o aruncare de la 7 metri. Lunde are o nouă paradă la o torpilă expediată de Neagu.

19:19 Andrea Lekic înscrie primul gol pentru CSMB. Tot coordonatorul de joc îi oferă o pasă foarte bună muntenegrencei Mehmedovic, dar extrema trimite în bară

19:18 Lunde are o nouă paradă în fața extremei Majda Mehmedovic, Vipers profită și se desprinde după un gol marca Tomac

19:16 Sulland deschide scorul cu o aruncare de la distanță. CSM răspunde imediat cu o aruncare de la 7 metri obținută de Amanda Kurtovic. Katrine Lunde o ghicește însă pe Cristina Neagu.


CSM București va susține sâmbătă, de la ora 19:15, meciul trei din grupa D a Ligii Campionilor, în compania echipei Vipres Kristiansand. Jocul va avea loc în Norvegia și va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport, Dolce Sport și în format livetext, livescore pe www.prosport.ro

  • Înaintea acestei partide, clasamentul grupei D se prezintă astfel: 1. Bietigheim – 3p, 2. CSM București – 2p, 3. Ferencvaros – 2p, 4. Vipers – 1p.

Partida va însemna debutul lui Dragan Djukic pe banca tehnică a campioanei României. El este primul sârb care antrenează echipa feminină CSM, după ce în ultimii ani clubul a mers preponderent pe stilul nordic, mizând pe tehnicieni din Danemarca și Suedia.

Sabina Jacobsen nu va evolua în Norvegia, ea nici nu figurează în lotul înregistrat pe foaia de joc. Astfel, în echipă apare Mădălina Ion, al treilea portar din lot. CSM București prezintă următoarea formație:

Ungureanu, Grubisic, Ion – portari; Udriștioiu, Radicevic, Curea, Lekic, Neagu, Bazaliu, Lazovic, Omoregie, Manea, Kurtovic, Hagman, Cvijic, Mehmedovic

Vipers Kristiansand intră în luptă cu legendara Katrine Lunde, dar și cu alte foste și actuale jucătoare al naționalei Norvegiei, precum Arntzen, Aune, Sulland, Tomac și Waade. Echipa norvegiană va avea următoarea distribuție:

Fagerheim, Lunde – portari; Olsen, Arntzen, Refsnes, Aune, Kristensen, Jonassen, Waade, Sulland, Kristiansen, Tomac, Yttereng, Reistad, Naes Andersen

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Autor: Marius Hutu Publicat: 20 Oct. 2018, 21:11 Actualizat: 21 Oct. 2018, 15:31 Handbal
Pe aceeași temă
Scene halucinante la iUmor! Violeta Niculae a renunțat la lenjerie, și-a introdus o trompetă în zona intimă și a cântat. Jurații au fost uimiți: “Nu există așa ceva pe Pământ!”
Scene halucinante la iUmor! Violeta Niculae a renunțat la lenjerie, și-a introdus o trompetă în zona intimă și a cântat. ...
A murit încercând să demonstreze că Pământul este plat: momentul în care s-a prăbuşit cu racheta VIDEO
A murit încercând să demonstreze că Pământul este plat: momentul în care s-a prăbuşit cu racheta VIDEO
GATA! S-a terminat! Andreea Balan, DEMASCATA! Tatal vedetei confirma scenariul momentului?! Avem probele!
GATA! S-a terminat! Andreea Balan, DEMASCATA! Tatal vedetei confirma scenariul momentului?! Avem probele!
Mama a trei copii care a transformat meseria de menajeră într-o afacere cu senzaţii tari şi reguli stricte
Mama a trei copii care a transformat meseria de menajeră într-o afacere cu senzaţii tari şi reguli stricte
„E vina lui Gerrard! Cum sa-l scoata pe Ianis Hagi!?” Fanii lui Rangers il critica DUR pe Gerrard dupa egalul cu St Johnstone. Ce spun despre Ianis
„E vina lui Gerrard! Cum sa-l scoata pe Ianis Hagi!?” Fanii lui Rangers il critica DUR pe Gerrard dupa egalul cu St Johnstone. ...
Cum să faci sex în 2020. Cele mai căutate poziţii sexuale
Cum să faci sex în 2020. Cele mai căutate poziţii sexuale
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Anamaria Prodan, momente CUMPLITE! Cum a reactionat cand a aflat ca fiica sa a avut un accident
Anamaria Prodan, momente CUMPLITE! Cum a reactionat cand a aflat ca fiica sa a avut un accident
VIDEO Momentul în care un BMW se dezintegrează după o depăşire fatală. Doi verişori au murit pe loc
VIDEO Momentul în care un BMW se dezintegrează după o depăşire fatală. Doi verişori au murit pe loc
Situaţia ciudată după explozia de îmbolnăviri din Italia. Ce îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Situaţia ciudată după explozia de îmbolnăviri din Italia. Ce îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă de la Organizaţia ...
PEDEAPSA sexuală pe care PUTERNICUL Ginghis Han le-o aplica femeilor care îl enervau
PEDEAPSA sexuală pe care PUTERNICUL Ginghis Han le-o aplica femeilor care îl enervau
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
O partidă de AMOR i-a RUINAT viaţa! Vedeta DISPĂRUTĂ după ce s-a culcat cu EL:
O partidă de AMOR i-a RUINAT viaţa! Vedeta DISPĂRUTĂ după ce s-a culcat cu EL: "A fost sălbatic, tortură..."
Adelina Pestrițu va avea un nou job! Despre ce proiect este vorba
Adelina Pestrițu va avea un nou job! Despre ce proiect este vorba
”Nu port niciodată sutien!” Ce a făcut această dată când a dat nas în nas cu Cheloo și a văzut-o așa
”Nu port niciodată sutien!” Ce a făcut această dată când a dat nas în nas cu Cheloo și a văzut-o așa
Carmen Iohannis a aparut asa, FARA NICIO JENA, la biserica. Sibienii si-au dat coate cand s-au uitat in partea de jos
Carmen Iohannis a aparut asa, FARA NICIO JENA, la biserica. Sibienii si-au dat coate cand s-au uitat in partea de jos
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ...
Filmările +18 care au bulversat-o pe Ruby. Reacția exclusivă a vedetei: ”Nu-mi vine să cred…”
Filmările +18 care au bulversat-o pe Ruby. Reacția exclusivă a vedetei: ”Nu-mi vine să cred…”
Această tânără a mers cu un bărbat pe o stâncă înaltă pentru o şedinţă foto. Ce a ieşit după aceea este INCREDIBIL [FOTO]
Această tânără a mers cu un bărbat pe o stâncă înaltă pentru o şedinţă foto. Ce a ieşit după aceea este INCREDIBIL ...
Infern pe autostradă: Un camion cisternă care transporta 15.000 de litri de kerosen a explodat - VIDEO
Infern pe autostradă: Un camion cisternă care transporta 15.000 de litri de kerosen a explodat - VIDEO
E oficial! Se întorc ninsorile! Cod galben valabil pentru ziua de mâine
E oficial! Se întorc ninsorile! Cod galben valabil pentru ziua de mâine
APARIȚIE BOMBĂ! La 48 de ani arată ca la 20! Cine este DIVA LATINO care a cucerit o lume întreagă
APARIȚIE BOMBĂ! La 48 de ani arată ca la 20! Cine este DIVA LATINO care a cucerit o lume întreagă
Serialul Friends REVINE! Actorii au pregătit un episod special pentru toți iubitorii serialului! Fanii sunt în extaz
Serialul Friends REVINE! Actorii au pregătit un episod special pentru toți iubitorii serialului! Fanii sunt în extaz
Care sunt piesele care pică cel mai des la o MAȘINĂ ELECTRICĂ? N-are nicio legătură cu mașinile normale
Care sunt piesele care pică cel mai des la o MAȘINĂ ELECTRICĂ? N-are nicio legătură cu mașinile normale
Carmen Brumă, FOTOGRAFIATĂ DEZBRĂCATĂ la munte. Vedeta a recunoscut că nu Mircea Badea a pozat-o așa: 'El mi-a făcut multe altele'
Carmen Brumă, FOTOGRAFIATĂ DEZBRĂCATĂ la munte. Vedeta a recunoscut că nu Mircea Badea a pozat-o așa: 'El mi-a făcut ...
FOTO. Cum arată Larisa Iordache! Fosta gimnastă nu se mai ferește: și-a găsit fericirea în brațele unui tânăr musculos
FOTO. Cum arată Larisa Iordache! Fosta gimnastă nu se mai ferește: și-a găsit fericirea în brațele unui tânăr musculos
Nutriţionistul Wasim Nazer: ”Bărbaţii trebuie să bea mai multă apă decât femeile”
Nutriţionistul Wasim Nazer: ”Bărbaţii trebuie să bea mai multă apă decât femeile”