„CS Dinamo Bucureşti NU a solicitat soluţionarea unui recurs extraordinar, aşa cum tendenţios a reţinut FRH pe ordinea de zi, cu scopul vădit...”

21 mar 2019 1064 afişări Handbal
„CS Dinamo Bucureşti NU a solicitat soluţionarea unui recurs extraordinar, aşa cum tendenţios a reţinut FRH pe ordinea de zi, cu scopul vădit...”

Dinamo Bucureşti a emis un comunicat de presă după ce a fost invitată azi la Consiliul de Administraţie al FR de Handbal, pentru a-şi susţine punctul de vedere într-un Recurs Extraordinar, iar la faţa locului i s-a spus că punctul a fost exclus pe ordinea de zi.

„CS Dinamo doreşte să aducă la cunoştinţa opiniei publice abuzurile comise de FRH faţă de cluburile afiliate, prin luarea unor decizii nestatutare.

Astfel, Federaţia Română de Handbal a invitat Clubul Sportiv DINAMO Bucureşti şi AHC Dunărea Călăraşi pentru a participa la şedinţa Consiliului de Administraţie din data 21 martie a.c, ca urmare a solicitărilor formulate de acestea în vederea reanalizării unor decizii pronunţate anterior de comisiile FRH.

RELEVANT: CS DINAMO Bucureşti NU a solicitat soluţionarea unui recurs extraordinar, aşa cum tendenţios a reţinut FRH pe ordinea de zi, cu scopul vădit de a respinge motivat cererea (ceea ce s-a şi întâmplat). CS DINAMO a solicitat corectarea unei decizii pronunţate de Comisia de Competiţii, ţinând cont de hotărârile luate de comisiile jurisdicţionale în ”Cazul Turda vs Călăraşi”, dar şi pe baza unor probe clare care dovedesc încălcarea unor decizii ale Consiliului de Administraţie (între acestea, şi înregistrarea unor contracte pentru jucători fără criterii).

În acest context, reprezentanţii CS DINAMO Bucureşti şi AHC Dunărea Călăraşi au dat curs invitaţiei, cu atât mai mult cu cât prin adresa sus-menţionată se precizează în mod expres faptul că au dreptul să participe. La ora 11:00 reprezentanţii entităţilor sportive s-au prezentat la sediul FRH, fiind invitaţi în sală abia la 11:35, oră la care preşedintele FRH, Alexandru DEDU, le-a adus acestora la cunoştinţă că punctele de pe ordinea de zi ce priveau cele două cluburi au fost excluse, culmea tupeului, la propunerea unui membru direct interesat, aspect votat cu majoritate.

Facem precizarea că propunerea de excludere de pe ordinea de zi a CA a venit de la preşedintele AHC Potaissa Turda, persoană interesată în nesoluţionarea ambelor cereri, fiind susţinut de alţi membri interesaţi în menţinerea actualului clasament al Ligii Naţionale.

Totodată, arătăm opiniei publice faptul că prin decizia Consiliului de Administraţie, CS DINAMO Bucureşti şi AHC Dunărea Călăraşi au fost private de exercitarea dreptului la apărare, demonstrându-se în acelaşi timp lipsa de transparenţă şi corectitudine din partea FRH.

În final, CS Dinamo îşi exprimă îngrijorarea faţă de apariţia, tot mai des, a unor situaţii controversate în campionatul masculin de handbal, care alimentează zvonurile că anul acesta titlul de campioană se decide în altă parte, nu în teren”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.