Cristina Vărzaru: „La mine este doar cu win - win în semifinale!”. Două aspecte majore au făcut diferenţa în returul Rostov Don – CSM Bucureşti

10 apr 2016 5044 afişări Handbal
Cristina Vărzaru: „La mine este doar cu win - win în semifinale!”. Două aspecte majore au făcut diferenţa în returul Rostov Don – CSM Bucureşti
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a revenit duminică, în jurul prânzului, în Capitală, după o calificare entuziasmantă în turneul Final 4 al Ligii Campionilor. Jucătoarele au fost întâmpinate cu flori la Aeroportul Henri Coandă, toate fiind binedispuse şi bucuroase pentru performanţa realizată chiar de la primul sezon în acestă competiţie cu CSMB. Iar din dialogurile purtate cu câteva handbaliste au reieşit două aspecte foarte importante care au contribuit la această calificare: atitudinea şi experienţa.


www.csmbucuresti.ro

Spre exemplu, Aurelia Brădeanu a ajuns pentru a 6-a oară în carrieră cu Gyor, Oltchim şi acum CSM Bucureşti în Top 4 în Europa. Oana Manea are la rândul ei câteva semifinale cu Oltchim, iar Cristina Vârzaru a şi câştigat Liga Campionilor în trei rânduri cu Viborg, dacă este să le luăm pe cele mai titrate jucătoare din România de la acest club. Este adevărat, niciuna nu a ajuns până acum într-un turneu Final 4, şansă de care s-a bucurat, în schimb, interul Line Jorgensen.

Ce au declarat jucătoarele la revenirea în ţară, după 29-28 în returul cu Rostov-Don:

Aurelia Brădeanu, linia de 9 metri


Foto: Mediafax / Dragoş SAVU

 

 • „Am crezut în noi, în echipa noastră şi am demonstrat acest lucru pe teren. Ne-a ieşit totul foarte bine, am fost o echipă unită. Nu le-am dat şansă nicio secundă să treacă peste noi”.
 • „Nu am nicio preferinţă cu cine jucăm în semifinale, vrem să ne bucurăm deocamdată de această calificare. Vom analiza apoi cu cine vom juca”
 • „Este pentru prima dată când ajung în semifinale în acest format al Ligii Campionilor, sunt foarte fericită că am ajuns până aici şi sper să nu ne oprim. Totul este posibil, fiecare echipă va avea şansa ei la Budapesta”.
 • „Am fost conştiente toate de importanţa jocului, de ceea ce trebuie să facem pentru a ne îndeplini obiectivul şi a merge sus, acolo unde ne-am dorit”.

Cristina Vărzaru, extremă dreapta

 • „Am făcut un meci foarte bun, dar poate nici Rostov-Don nu a prins cea mai bună zi. Este o echipă mai tânără şi mai puţin experimentată decât noi. A contat experienţa, a contat moralul psihologic pe care l-am luat după primul meci”.
 • „Ne-am dat seama încă după meciul de acasă că suntem peste ele, când am luat puţină viteză şi ne-am dus la 4 goluri. Tot noi am dat cu piciorul la oală şi s-au dus ele apoi la două goluri”
 • „Nu-mi doresc pe nimeni în mod special în semifinale, cunoaştem valoarea tuturor adversarilor. Niciun adversar nu este uşor, la nivelul acesta toate echipele sunt super bune. Mă bucur că suntem aici, ne-am îndeplinit obiectivul ca şi club, este un rezultat deosebit pentru că suntem un club tânăr. De la prima participare am ajuns în Final 4, este un lucru extraordinar"
 • „Am câştigat Liga Campionilor, îmi doresc să se întâmple acest lucru din nou. Vom face tot ce putem ca să se îndeplinească şi acest vis al nostru. Eu sunt la a patra semifinală, toate au fost până acum cu win, win! Nu e niciuna cu win, lose! Toate au fost cu win, win, sper să fie cu noroc şi de această dată”.
 • „Toată lumea a ştiut că partida cu Rostov este meciul sezonului şi am avut un moral bun. Atitudinea contează pentru că toate echipele sunt foarte valoroase la acest nivel. Atitudinea cu care abordezi meciul, nu handbalul pe care îl ştii, nu cine te conduce. Şi atitudinea a contat. Noi am avut un moral bun pentru că am câştigat meciul tur şi asta a fost”.
 • „De la început am simţit că e meci câştigat cu Rostov-Don. De la începutul meciului n-am avut nici cel mai mic sentiment că putem să pierdem meciul”.

Oana Manea, pivot

 •  „Calificarea în Final 4 reprezintă o mare performanţă pentru mine, mi-am dorit-o. Sunt foarte bucuroasă şi fericită că am ajuns atât de departe cu CSM Bucureşti din  primul an în Champions League”.
 • „N-am o echipă favorită cu care îmi doresc să joc la Final 4, le-am simţit deja pe toate pe pielea mea”.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.