Cristina Vărzaru: ”Avem suficientă energie şi pentru Gyor”. Extrema dreaptă a câştigat Liga Campionilor din 2009 chiar pe terenul formaţiei maghiare

8 mai 2016 2154 afişări Handbal
Cristina Vărzaru: ”Avem suficientă energie şi pentru Gyor”. Extrema dreaptă a câştigat Liga Campionilor din 2009 chiar pe terenul formaţiei maghiare Foto: Sebastian TĂTARU / MEDIAFAX

CSM Bucureşti dispută duminică de la ora 18:15, în Budapesta, finala Ligii Campionilor la handbal feminin. Adversara este Gyor, formaţie care are la activ două trofee, ultimul în 2014, dar şi câteva finale pierdute. Una dintre acestea a fost pierdută chiar pe teren propriu în 2009, în faţa echipei Viborg din care făcea parte şi Cristina Vărzaru. De altfel, extrema dreaptă a avut o contribuţie majoră la respectivul succes. Cine îşi aduce aminte, Cristina s-a apărat extraordinar la ultima fază a meciului, blocându-şi practic adversara directă să pătrundă şi să înscrie golul de titlu al formaţiei Gyor.

Cristina Vărzaru şi-a adus aminte cu de momentul 2009, dar atenţia ei este acum doar pe finala din 2016: ”Nu-mi place să mă uit în trecut, nu-mi place să văd ce am făcut, îmi place să stau ancorată în prezent, Gyor joacă extraordinar, are şi aportul publicului fiindcă joacă acasă, însă se întâlneşte cu o echipă care nu are nimic de pierdut şi să vedem ce o să se întâmple şi în acest meci”.

  • ”Cu Vardar am jucat lipsite de orice stres, ne-am ţinut de ceea ce am pregătit, ele mai puţin. Ne-am dus repede la 9-3, un scor pe care nu-l visa nimeni, apoi 22-11. A fost un meci de vis, aşa cum ni l-am dorit. Dacă îţi subestimezi adversarul la nivelul acesta eşti mâncat. Dacă au făcut asta, păcat pentru ele bine pentru noi”, Cristina Vărzaru, CSM Bucureşti

Aşa cum mărturisea înaintea prezenţei la Final 4, Vărzaru a avut numai semifinale cu ”win-win”, tradiţia în cazul ei fiind respectată şi la Budapesta. Privind acum şi mai departe, la finala Ligii Campionilor, bilanţul în cele trei ocazii precedente este identic, ”win-win”. ”Îmi doresc foarte mult şi pentru colegele mele să simtă gustul victoriei. Fiecare fată din echipa noastră merită să câştige Liga Campionilor. Va fi un meci infernal într-o sală arhiplină. Trebuie să-i învingem pe toţi pentru a pune mâna pe trofeu”, a declarat Cristina Vărzaru, care a câştigat trofeul cu Viborg în 2006, 2009 şi 2010.

Extrema dreaptă a evidenţiat faptul că echipa se simte foarte bine după partida cu Vardar Skopje, având suficientă energie şi pentru Gyor, meci care se desfăşoară la 24 de ore distanţă. ”Ne simţim bine, cu Vardar a putut să joace toată lumea, s-a mai salvat energie şi pentru Gyor, lucrurile au decurs aşa cum ne-am propus. Avem suficientă energie pentru finală, să nu avem prea multă că dăm în partea cealaltă”, a zâmbit Cristina Vărzaru. 

CSM Bucureşti şi Gyor se întâlnesc pentru a treia oară în acest sezon, ambele partide din grupa principală fiind câştigate de echipa maghiară, cu 28-22 în Unagria şi cu 24-22 în România. Pentru campioana României, situaţia este similară cu cea dinaintea semifinalei cu Vardar Skopje.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.