Cristina Neagu: „Jucăm meciul vieții, dar cu speranță și responsabilitate îl vom câștiga!” + Cea mai bună handbalistă a lumii a vorbit despre toate subiectele fierbinți ale momentului | EXCLUSIV

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cristina Neagu: „Jucăm meciul vieții, dar cu speranță și responsabilitate îl vom câștiga!” + Cea mai bună handbalistă a lumii a vorbit despre toate subiectele fierbinți ale momentului | EXCLUSIV

Cristina Neagu a oferit un interviu amplu pentru ProSport, în care a atins toate subiectele fierbinți din această perioadă. La fel ca toată lumea responsabilă, cea mai bună jucătoare a lumii s-a autoizolat la domiciliu și încearcă să se păstreze pe cât posibil într-o formă fizică propice pentru reluarea sezonului.

În același timp, Cristina Neagu nu a ezitat să se implice în acțiuni caritabile în această perioadă. 105 tricouri, inscripţionate CN8, disponibile pentru a sprijini cu fonduri Crucea Roşie Română, s-au vândut în câteva ore. Suma adunată a fost 7.350 lei.

De asemenea, s-a alăturat Clubului Sportiv Universitar Suceava în licitația organizeată pentru a ajuta Spitalul Județean din localitate. Pentru tricoul de la echipa națională al Cristinei s-a licitat deja 2.000 de lei.

Cristina Neagu a vorbit despre această perioadă, despre CSM București, despre echipa națională, despre reluarea campionatului. De asemenea, a rememorat cele mai frumoase momente ale carierei. Răspunsurile căpitanului echipei naționale le puteți citi în rândurile ce urmează:

Bună, Cristina! Cum decurge viața în autoizolare, care este în general programul în timpul unei zile?
Mă antrenez, mi-am cumpărat cele necesare pentru a face antrenamente cât de cât de calitate și a mă păstra într-o formă fizică bună pentru reluarea sezonului. Mă antrenez dimineața, citesc, mă uit la filme. Folosesc perioada asta pentru a mă recupera și a mă relaxa din punct de vedere fizic, dar și psihic. Mai ales psihic, pentru că ultimele luni, și mai ales anul trecut, au fost foarte stresante pentru mine, așa că folosesc perioada asta pentru a mă recupera.

Cum resimți toată situația din România în aceste zile?
Situația din aceste zile din România este grea și apăsătoare pentru toată lumea, este o perioadă plină de incertitudini pentru toți oamenii și, sincer, îmi doresc să trecem cât mai bine prin asta. Să se termine cât mai repede și să ne putem relua activitățile zilnice.

„Sunt convinsă că fiecare jucătoare de la CSM București ar fi acceptat o diminuare a salariului pe perioada stării de urgență, dacă acest lucru ar fi fost cerut de către club”

ALEXANDRRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Sunt țări precum Norvegia, Suedia, Polonia care au pus punct final sezonului, dar și țări care preferă să mai aștepte înainte de a lua o decizie finală. Crezi că acest campionat este compromis sau încă mai vezi posibilă încheierea lui?
Îmi doresc foarte mult ca acest campionat să se încheie pe teren, însă acesta este un lucru care nu depinde nici de noi, jucătoarele, nici de federație, nici de celelalte echipe, pentru că nu știm ce o să se întâmple în continuare în următoarele săptămâni. Mi s-ar părea injust să se încheie campionatul cu acest clasament, mai ales că unele echipe au un meci mai puțin disputat decât altele, iar un exemplu în acest caz îl reprezintă chiar echipa noastră. Așa că mi-aș dori să se găsească o soluție, să se termine campionatul. Și dacă s-ar întampla asta, mai sunt puține etape și cred că cel mai bine ar fi să se joace fără spectatori, pentru siguranța tuturor. Dar repet, dacă nu o să se poată găsi soluții din cauza răspândirii acestui virus, trebuie să se găsească măcar o soluție prin care toate echipele să aibă același număr de meciuri jucate, pentru că așa ar fi cel mai corect. Mai ales că derby-urile campionatului au fost deja jucate.

Conform unui studiu de fezabilitate, Federația Europeană a anunțat că turneul Final Four al Ligii Campionilor se va desfășura în septembrie. Cum ai primit această veste?
Am auzit și eu veștile că Final Four-ul Ligii Campionilor s-ar putea desfășura în septembrie. Este o situație foarte ciudată, pentru că există posibilitatea ca după încheierea acestui sezon echipele să sufere modificări de lot. Unele jucătoare poate se retrag, altele pleacă la alte cluburi, vin jucătoare noi… Deci apare această situație în care echipele care se califică în Final Four nu vor evolua cu aceeași componență a loturilor din acest sezon. Ar fi și cazul nostru și este cumva nedrept față de cele care muncesc un sezon întreg, se califică în Final Four și nu pot participa pentru că se transferă la altă echipă. În același timp, norocos pentru altele care nu s-au calificat, dar poate se tranferă la echipe care vor fi prezente la Budapesta. Deci este clar o situație foarte ciudată pe care nimeni nu poate să o controleze și federațiile încearcă să găsească cele mai bune soluții.

Această perioadă dificilă a prins și clubul CSM București într-o perioadă dificilă. Cum ați primit vestea suspendării contractelor?
În primul rând, sunt convinsă că fiecare jucătoare de la CSM București ar fi acceptat o diminuare a salariului pe perioada stării de urgență, dacă acest lucru ar fi fost cerut de către club. Este o situație grea pentru toata lumea și nici clubul nu este vinovat de așa ceva. Nu e niciun secret că avem în continuare restanțe salariale, așa că vestea suspendării contractelor nu este una placută, dar am fost puse în fața faptului împlinit și n-am avut ce face, decât să acceptăm situația.

„În ceea ce mă privește pe mine și echipa națională a României, cu puțină șansă această suspendare a turneului preolimpic și a Jocurilor Olimpice se poate dovedi benefică”

Credit line: Fred TANNEAU / AFP / Profimedia

Jocurile Olimpice de vară au fost mutate în 2021, așadar un an în plus pentru toată lumea de așteptare, de pregătire. A venit bine această amânare pentru naționala României, dincolo de problema globală de azi?
Da, dincolo de problema globală de astăzi. Dar mă gândesc și la ceilalți atleti care s-au calificat deja și poate unii dintre ei ar fi vrut să își termine carierele după aceste Jocuri Olimpice, mă pot pune și în locul lor și sunt convinsă că este o situație complicată. Însă, în ceea ce mă privește pe mine și echipa națională a României, cu puțină șansă această suspendare a turneului preolimpic și a Jocurilor Olimpice se poate dovedi benefică. De ce zic asta? Nu știu exact care este situația fetelor de la Brașov, dar am înțeles că există posibilitatea ca acestea să poată să înceapă să joace cât de curând, ceea ce ar însemna un plus enorm pentru echipa națională. Acolo sunt unele jucătoare care au fost de bază în acest ciclu olimpic și au contribuit la calificarea la acest turneu preolimpic, dar și altele convocate în mod costant anul trecut. Pe lângă asta, jucătoarele care erau într-o formă bună și s-au accidentat și nu ar fi putut ajuta echipa la acest turneu, se vor recupera și pot reveni la echipa. Jucătoarele tinere, care au venit de curând la echipa națională, pot prinde mai multă experiență. În funcție și de când se va desfășura acest turneu, dar și cu puțin noroc, putem alinia o echipă mai bună și mai completă pe ambele faze ale jocului. Pentru unele dintre noi poate însemna ultima ediție a Jocurilor Olimpice la care avem șansa să participăm, așa că îmi doresc să jucăm aceste calificări cu cea mai bună și experimentată echipă pe care o putem alinia, pentru a avea șanse reale de calificare. Experiența este esențială în astfel de meciuri în care presiunea este foarte mare și nu ai nici fanii de partea ta, cunoscut fiind faptul că turneul preolimpic se va juca în Muntenegru.

Erai într-o formă foarte bună înainte de a se întrerupe totul. De cât timp ai avea nevoie pentru a reveni la o formă optimă de competiție, din momentul în care se vor relua antrenamentele?
Da, într-adevăr eram într-o formă foarte bună înainte să se întrerupă sezonul, însă acumulasem și foarte multă oboseală și resimțeam asta din plin. E clar că o să fie o perioadă foarte grea, pentru că, de obicei când venim din vacanțele de vară, venim cu o pregătire destul de bună. Pentru că oriunde unde te afli în vacanță, ai posibilitatea să te antrenezi fizic. Acum stăm în casă, încercăm să facem antrenamente cât mai bune, însă cu siguranță nu e același lucru și ne va fi mult mai greu să ajungem la o formă optimă de competiție pentru a termina sezonul. Iar riscul accidentarilor va fi destul de ridicat. Cred că o să am nevoie de minimum 2-3 săptămâni pentru a fi într-o formă cât de cât bună, însă e aproape imposibil să ajung la forma pe care o aveam înainte să se întrerupă competițiile, într-un timp așa scurt și fără meciuri pregătitoare.

„Sper ca la anul să am șansa să vorbesc despre un alt moment frumos la echipa națională, și anume Jocurile Olimpice de la Tokyo”

Este o perioadă în care se deschid și cutiile cu amintiri. Dacă ar fi să nominalizezi cel mai frumos moment al carierei, care ar fi acesta? Poți opta și pentru un Top 5…
Da, cred că sunt mai multe momente frumoase pe care le-am avut de-a lungul carierei. Dacă ar fi să numesc câteva, sfertul de finală împotriva Franței la Campionatul Mondial din 2007, aș continua cu anul 2010, finala de Liga Campionilor cu Oltchim și apoi medalia de bronz la Europene, care mi-au adus, practic, primul titlu de cea mai bună jucătoare a lumii. După aceea, sezonul de la Buducnost în care am câștigat Liga Campionilor și apoi medalia de bronz cu echipa națională la Campionatul Mondial în 2015. Au mai fost, între timp, și alte meciuri, dar să spunem că aș termina acest top cu Campionatul European din 2018, în care am ajuns din nou într-o semifinală de Campionat European. Și, poate, cu puțin noroc, dacă nu m-aș fi accidentat, am fi putut ajunge și mai sus. Sper ca la anul să am șansa să vorbesc despre un alt moment frumos la echipa națională, și anume Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sunt meciuri în perioada asta pe care dorești să le revezi?
Nu am revăzut meciuri în perioada asta. Sincer, încerc să rămân focusată pe meciurile pe care le mai avem de jucat în acest sezon, dacă se vor mai juca, atât în campionat, cât și în Liga Campionilor.

Când crezi că se va putea juca din nou handbal?  Și cât de mult va fi afectat handbalul de această pauză?
Nu știu, sper să se joace, poate undeva la începutul lunii iunie și să terminam sezonul. Handbalul va fi afectat și asta se va vedea în meciurile din încheierea sezonului, dacă se vor juca. Fără o pregătire corespunzătoare nu poți să joci handbal de calitate. Însă, dacă pregătirea de vară va decurge normal, din sezonul viitor se va vedea din nou handbal la cel mai înalt nivel!

Un gând de final pentru lumea handbalului?
În primul rând, vreau să le spun tuturor să aibă grijă de sănătatea lor, să respecte regulile în această perioadă. Știu că e o perioadă grea pentru toată lumea, toți ne dorim să treacă cât mai repede și să ne putem relua activitățile obișnuite. Sper să ne vedem curând pe teren. Mi-e dor să văd sălile pline de oameni, cred că și lor le e dor să vadă sport. Aveți grijă de voi și de cei dragi, jucăm meciul vieții, dar cu speranță și responsabilitate îl vom câștiga!”

Știri despre
Pe aceeași temă
A pierdut lupta cu boala cruntă! A murit la doar 40 de ani. Vestea tristă a venit în această dimineață
A pierdut lupta cu boala cruntă! A murit la doar 40 de ani. Vestea tristă a venit în această dimineață
Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români
Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români
Prima ţară, în afara Rusiei, care recunoaşte independenţa celor două regiuni separatiste proruse din Donbasul ucrainean
Prima ţară, în afara Rusiei, care recunoaşte independenţa celor două regiuni separatiste proruse din Donbasul ucrainean
Momente dificile pentru Simona Gherghe. Ce se întâmplă cu cei doi copii ai vedetei: „Sunt terminată!”
Momente dificile pentru Simona Gherghe. Ce se întâmplă cu cei doi copii ai vedetei: „Sunt terminată!”
Efectele secundare ASCUNSE ale consumului de VIN! E știut de SECOLE de FRANCEZI!
Efectele secundare ASCUNSE ale consumului de VIN! E știut de SECOLE de FRANCEZI!
Incredibil! Cum a aflat Delia că va fi mamă de fată. Testul pe care și l-a făcut vedeta recent
Incredibil! Cum a aflat Delia că va fi mamă de fată. Testul pe care și l-a făcut vedeta recent
Veste șoc despre Traian Băsescu! Judecătorii au decis. Lovitură totală pentru fostul președinte
Veste șoc despre Traian Băsescu! Judecătorii au decis. Lovitură totală pentru fostul președinte
Ce au găsit muncitorii în Pasajul Unirii după ce au scos asfaltul: Sunt probleme mari!
Ce au găsit muncitorii în Pasajul Unirii după ce au scos asfaltul: Sunt probleme mari!
Cum arată Laura Cosoi după ce a născut. A publicat primele fotografii cu copilul
Cum arată Laura Cosoi după ce a născut. A publicat primele fotografii cu copilul
Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk: De ce nu vorbește lumea?
Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk: De ce nu vorbește lumea?
UE dă înapoi în cazul blocadei asupra Kaliningradului.
UE dă înapoi în cazul blocadei asupra Kaliningradului. "Trebuie să ne confruntăm cu realitatea. Putin are mai multe pârghii decât…
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce mi-a făcut…”
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce mi-a făcut…”
Primele imagini cu racheta rusească  X-22 care loveşte centrul comercial din Kremenciuk - VIDEO
Primele imagini cu racheta rusească  X-22 care loveşte centrul comercial din Kremenciuk - VIDEO
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare regizor
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare regizor
Monica Tatoiu, anunț tulburător despre moarte! Care este ultima ei dorință 😔
Monica Tatoiu, anunț tulburător despre moarte! Care este ultima ei dorință 😔
Hyundai tocmai a lansat mașina care va trimite la culcare TESLA. Arată foarte bine!
Hyundai tocmai a lansat mașina care va trimite la culcare TESLA. Arată foarte bine!
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!