Cristina Neagu: ”Chiar dacă am pierdut, am câştigat la moral, în spiritul de luptă”. Tomas Ryde, nemulţumit de extreme: ”Trebuie să-şi îmbunătăţească jocul”

10 dec 2015 3365 afişări Handbal
Cristina Neagu: ”Chiar dacă am pierdut, am câştigat la moral, în spiritul de luptă”. Tomas Ryde, nemulţumit de extreme: ”Trebuie să-şi îmbunătăţească jocul”

România a suferit a doua înfrângere la Campionatul Mondial de handbal feminin, 22-26 cu Norvegia, astfel că va încheia pe locul 4 în Grupa D, indiferent cum se termină partida cu Rusia (vineri, ora 19:15). Pe lângă eşec, prima reprezentativa a terminat partida şi cu probleme medicale. Cristina Neagu şi Valentina Ardean s-au resimţit la sfârşitul jocului.

”Este greu de spus ce s-a întâmplat în acest meci. Au fost din nou jucătoare care au făcut aceleaşi greşeli ca în meciurile trecute, am avut un moment de cădere liberă, dar important este că am reuşit să ne adunăm şi să revenim pe finalul jocului”, a spus Tomas Ryde la Dolce Sport, televiziunea care deţine drepturile TV, imediat după joc. Selecţionerul s-a referit apoi şi la extreme, care au avut o evoluţie slabă cu Norvegia, la fel ca şi în partida cu Spania, de altfel: ”Trebuie ca extremele să-şi îmbunătăţească jocul, să ofere echipei mai multă încredere”.

Dincolo de această înfrângere, Cristina Neagu a susţinut că acest meci a avut şi unele plusuri, care s-art putea să conteze în următoarele zile, în special în optimile de finală, meci care se va desfăşura cu siguranţă luni, 14 decembrie: ”Cred că am arătat o faţă total diferită faţă de cea în meciul cu Spania. Păcat de acea cădere liberă din repriza a doua. Dacă rămâneam 2-3 goluri distanţă, altfel poate era finalul. Am luptat foarte mult, este o înfrângere, dar altfel ne simţit după acest meci. Am câştigat la moral, în spiritul de luptă”.

Interul stânga, autoare a 8 goluri în partida cu Norvegia, a vorbit şi despre cel mai important meci, cu Franţa sau cu Brazilia: ”Toate meciurile sunt grele, aşa cum a fost şi cel de azi, şi cel cu Spania. Să nui mai spun de cel cu Rusia de mâine. Meciul din optimi va fi cu siguranţă de mare presiune, atât pentru noi, dar şi pentru Franţa sau Brazilia.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.