Cristina Neagu, aptă de joc! Calvarul jucătoarei de la Oltchim s-a încheiat după 19 luni

20 sep 2012 4620 afişări Comentează şi tu Handbal
Cristina Neagu, aptă de joc! Calvarul jucătoarei de la Oltchim s-a încheiat după 19 luni

Cristina Neagu (24 de ani) a jucat pentru ultima dată într-un meci oficial pe 12 februarie 2011, în partida Itxako - Oltchim din Liga Campionilor

La sfârşitul anului 2010, Cristina Neagu era declarată cea mai bună handbalistă a lumii după ce făcuse un turneu final de Campionat European de excepţie în Danemarca. Destinul a scos-o însă din joc la nici două luni distanţă. Chinuită de dureri la braţul de aruncare şi sfătuită de daneza Anja Andersen, Cristina a decis în februarie 2011 să pună stop şi să se opereze la umăr. O decizie care a produs multe reacţii de susţinere din partea fanilor, dar şi un risc asumat, de a nu mai juca handbal niciodată, după cum au susţinut mai mulţi oameni din handbal, inclusiv antrenorul şi selecţionerul din acel moment, Radu Voina.

După ce a vizitat clinici în toată Europa, Cristina Neagu a ajuns vara trecută în Statele Unite, la medicul care a operat-o şi pe Maria Şarapova. Intervenţia chirurgicală a decurs fără probleme, însă perioada de recuperare a fost anevoioasă. Cele 7-8 luni de absenţă ale tricolorei, aşa cum s-a estimat în primă fază, s-au făcut deja 19, astfel că întrebarea „Când va reveni Cristina?“ a devenit poate obsedantă.

Revine duminică împotriva CSM-ului?

„Mulţi au spus că nu se va reface acest cartilaj, dar uite că se întâmplă. A fost prima accidentare gravă din viaţa mea, dar îmi ajunge. Fizic nu sunt mari schimbări, greutatea e aceeaşi, dar am mai pus masă musculară, ceea ce îmi dă încredere. Am alergat mult, am făcut forţă, cu psihicul stau excelent“, spunea interul stânga în urmă cu ceva timp. Această declaraţie avea să prevestească lumina de la capătul tunelului, pe care Cristina Neagu a regăsit-o la începutul acestei săptămâni în Statele Unite. „Avem veşti conform cărora Cristina este bună de joc. Ea l-a sunat din Statele Unite pe Jakob Vestergaard (n.r. - antrenorul Oltchimului) şi i-a comunicat că medicul i-a dat avizul pentru a începe jocul cu mingea. Mai multe amănunte vom avea când va reveni acasă“, ne-a declarat Petre Berbecaru, preşedintele CS Oltchim. Aşadar, o perioadă de calvar de 19 luni se apropie de final, nefiind exclus ca Neagu să reapără pe foaia de joc a Oltchimului chiar duminică, la meciul de campionat cu CSM Bucureşti. Cristina s-a pregătit cot la cot cu coechipierele sale din punct de vedere fizic în ultima perioadă, astfel că singura problemă din acest moment a handbalistei a mai rămas doar antrenamentul cu mingea! Unul cu care s-ar putea reacomoda rapid, având în vedere calităţile native.

Handbalista revine azi în ţară din Statele Unite, unde s-a operat la umărul drept în vara anului trecut

Oltchim debutează în Liga Campionilor pe 14 octombrie, acasă cu Hypo Viena. Din grupa campioanei României mai face parte Randers, a patra echipă urmând să să decidă la finele acestei săptămâni, cel mai probabil între Byasen şi Buxtehuder

Oltchim a strâns doar câteva sute de lei din colecta publică

Situaţia financiară a clubului este departe de a fi rezolvată după ce principalul sponsor, SC Oltchim, a anunţat că nu mai poate susţine clubul. Deşi s-au făcut mai multe promisiuni din partea unor oameni de afaceri sau politicieni, campioana României încă nu a strâns bugetul pentru Liga Campionilor. „Sunt mai multe intenţii, dar nimic concretizat. Continuăm să purtăm discuţii cu diverşi parteneri şi încercăm să rezolvăm problemele“, ne-a declarat Andrei Luca, vicepreşedintele CS Oltchim. Pe lângă atragerea unor potenţiali oameni de afaceri, clubul a încercat să strângă fonduri şi printr-o colectă publică. Modelul Viborg din Danemarca nu a mers însă şi în România, în conturile Oltchimului fiind virate doar câteva sute de lei timp de o săptămână!

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.