Craiova plânge! A murit căpitanul campionilor la handbal din 1992 şi 1993

23 dec 2012 5105 afişări Handbal
Craiova plânge! A murit căpitanul campionilor la handbal din 1992 şi 1993 Craiova plânge! A murit căpitanul campionilor la handbal din 1992 şi 1993
Handbalul craiovean l-a pierdut pe căpitanul care a condus echipa Băniei din teren la cele două titluri consecutive din anii 90, singurele din istoria oltenilor. Gheorghe Dumitru s-a stins la numai 56 de ani din cauza unui infarct. "Am rămas efectiv fără cuvinte. Era un om extraordinar, noi îl consideram tăticul nostru din teren şi din afara acestuia. Toţi tinerii care au ajuns la Universitatea între anii 85 şi 1992 au fost ajutaţi de el", rememorează fostul portarul Sorin Toacsen.
Născut la Călăraşi, dar consacrat la Craiova, Gicu Dumitru a fost component al naţionalei de seniori în anii 80. Campion mondial universitar în 1981, alături de jucători precum Stângă, Grabovschi, Folker sau Maricel Voinea, Dumitru a participat şi la Mondialul din 1982, unde naţionala tricoloră s-a clasat pe locul 5.
"Era singurul handbalist care pe vremea aceea, înainte de 89, mergea zi de zi la serviciu. Avea funcţia de inspector la Transport Călători, pe toată zona Olteniei. Pleca dimineaţa la 4 la serviciu, iar la ora 10:00 era la antrenament. A fost un exemplu pentru toţi", a mai declarat Sorin Toacsen.
Gheorghe Dumitru va fi înmormântat luni la Călăraşi.
Foto: Arhivă personală
Marea echipă a Craiovei, cu Gheorghe Dumitru în componenţă (rândul de jos, numărul 5)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.