Cozma omagiat! Va avea un bust în Ştefan cel Mare, asemenea lui Cătălin Hîldan!

10 feb 2009 37 afişări Comentează şi tu Handbal
Cozma omagiat! Va avea un bust în Ştefan cel Mare, asemenea lui Cătălin Hîldan! Cozma va avea un bust în Ştefan cel Mare, asemenea lui Hîldan!

Marcel Popescu, preşedintele CS Dinamo, dezvăluie că un bust al handbalistului Marian Cozma va fi dezvelit cu ocazia inaugurării noii săli de jocuri din cadrul Parcului Sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Am luat în calcul ca numele noii săli de sport din cadrul complexului sportiv Dinamo să poarte numele lui, dar, din păcate, aveam în proiect un nume şi ne e greu să mai dăm înapoi. E vorba de cel care a influenţat handbalul românesc poate în modul cel mai decisiv. Este vorba de Oprea Vlase, care a câştigat patru campionate mondiale cu România ca antrenor. Dar în faţa sălii respective, Marian Cozma va avea un bust, aşa cum are în faţa stadionului Cătălin Hîldan. La toamnă, când sala va fi gata, probabil că va fi dezvelit şi bustul. De asemenea, vom organiza o competiţie anuală pentru juniori, dotată cu un trofeu care îi va purta numele, «Cupa Marian Cozma». Va fi un turneu internaţional şi în mod cert prima invitată va fi echipa clubului MKB Vesprem, unde el a evoluat. Şi în sala trofeelor din sediul CS Dinamo, Marian Cozma va avea un loc care să ne aducă aminte de el", a declarat Marcel Popescu pentru MEDIAFAX.

Preşedintele CS Dinamo a menţionat faptul că trupul neînsufleţit al lui Marian Cozma va fi depus pentru câteva ore, cel mai probabil vineri, la sala de trofee a grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare: "Probabil că vineri va fi depus al sala trofeelor de la Dinamo. Cortegiul va ajunge la noapte în Bucureşti şi va fi depus acasă. Înmormântarea va avea loc vineri, iar în dimineaţa respectivă pentru câteva ore va fi depus la sediul clubului, după care se va pleca la Cimitirul Pipera".

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.