Constanţa, prima echipă din România care a început sezonul şi în cupele europene. Încă o dovadă de „stat în stat”: doi jucători ai HCDS au dreptul să joace în Cupa EHF, dar nu şi în Liga Naţională

1 sep 2019 2303 afişări Handbal
Constanţa, prima echipă din România care a început sezonul şi în cupele europene. Încă o dovadă de „stat în stat”: doi jucători ai HCDS au dreptul să joace în Cupa EHF, dar nu şi în Liga Naţională

HC Dobrogea Constanţa a terminat la egalitate, scor 24-24, manşa tur cu Antalyaspor desfăşurată în deplasare, în turul 1 al Cupei EHF. Returul va avea loc peste o săptămână, la Constanţa.

Turcii le-au pus destule probleme „delfinilor”, la prima lor apariţie în cupele europene, reuşind să intre în avantaj la cabine după primele 30 de minute, scor 13-11. În partea a doua, HCDS a fost mai combativă şi a întors rezultatul în favoarea ei la mijlocul reprizei, 18-17. Reprezentanta României a avut meciul în mână pe final, a condus cu 23-21, dar Antalyaspor a revenit, iar după prima manşă scorul s-a terminat egal, 24-24.

  • Au marcat: Malinovic 8 goluri, Chikovani 4, Ali Omar 3, Ignat 3, Nistor 2, Andrei 1, Nikoilic 1, Simovic 1, Susanu 1

Constanţa a mizat la acest joc pe 15 handbalişti. Partea interesantă, Rocha Chiuffa şi Nebosja Simovic şi-au făcut debutul oficial pentru echipa lui Zvonko Sundoski. Cei doi jucători sunt buni de joc în cupele europene, dar în Liga Naţională, deocamdată, NU! În România, jucătorii extracomunitari nu au voie să joace până nu au la dispoziţie permisele de şedere, conform regulamentului FRH, deşi legea le dă dreptul să-şi desfăşoare activitatea şi în baza adeverinţelor eliberate de IGI, până la imprimarea propriu-zisă a legitimaţiei.

Sursa foto: hcdobrogeasud.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.