Concluziile lui Tomas Ryde despre CSM Bucureşti, cu două săptămâni înaintea debutului oficial. „Un lucru pe care trebuie să-l ştim când jucăm cu echipe puternice precum Buducnost şi Brest...”

12 aug 2019 2459 afişări Handbal
Concluziile lui Tomas Ryde despre CSM Bucureşti, cu două săptămâni înaintea debutului oficial. „Un lucru pe care trebuie să-l ştim când jucăm cu echipe puternice precum Buducnost şi Brest...”

CSM Bucureşti a încheiat şi al doilea turneu de pregătire, cel din Suedia unde a terminat pe locul 2 la Annliz Cup (Skovde). Antrenorul Tomas Ryde a tras câteva concluzii, susţinând că a avut câteva obiective de îmbunătăţire a jocului atât pentru faza de apărare, dar şi pentru atac.

În finala de la Skovde, vicecampioana României a fost învinsă de TTH Holstebro cu 23-21.

”Am vrut să securizăm apărarea 6:0, eu şi Adi (n.n. - antrenorul secund Adi Vasile) am vorbit despre un  6:0 pe model scandinav, adică să fim mai agresivi şi, uneori, să schimbăm sistemul în 5:1. Pot spune că sunt mulţumit de acest aspect. Un alt obiectiv a fost legat de faza a doua. La finalul turneului din Suedia, am reuşit să ieşim din apărare direct în faza a doua mult mai bine. Dar când ajungeam în cealaltă jumătate a terenului, unde trebuiau să coopereze jucătoarele de la linia de 9 metri cu extremele şi pivotul, nu a ieşit cum ne-am dorit şi e un aspect pe care trebuie să-l rezolvăm în această săptămână. În ceea ce priveşte atacul, obiectivul pentru începutul sezonului este să găsim o modalitate prin care să simţim cât mai bine combinaţiile şi să ne sincronizăm. Am evoluat din ce în ce mai bine, am folosit-o pe Perianu şi pe inter stânga, deşi a jucat centru, dar ea ar trebui să fie inter stânga, şi am jucat cu Denisa Vâlcan pe postul de coordonator. Am fost foarte mulţumim de această formulă. Colaborarea dintre jucătoarele de la linia de 9 metri şi Crina, Nora şi Crina (n.r cu referire la Mork şi Pintea), a fost fantastică. Am reuşit să îmbunătăţim o serie de lucruri, dar încă avem de muncit pentru a putea juca împotriva unei apărări 3:2:1, să jucăm 7 vs 6. Dar cred că e la fel pentru toate echipele, mai ai nevoie de o lună de pregătire” – Tomas Ryde, antrenor CSM Bucureşti”, a tras concluziile Tomas Ryde, conform site-ului oficial al clubului.

Până la startul sezonului oficial din 25 august, când va înfrunta SCM Rm. Vâlcea în Supercupa României, CSM Bucureşti va mai susţine două meciuri de verificare în Franţa, cu Buducnost (sâmbătă) şi Brest (duminică).

”Un lucru pe care trebuie să-l ştim când jucăm cu echipe puternice precum Buducnost şi Brest este să simţim ritmul, când anume trebuie să accelerăm, când trebuie să scădem viteza, la fel şi în atacul poziţional, cum şi când trebuie să accelerezi sau să reduci viteza. Când joci cu echipe cu un nivel mai scăzut, ştii că toate joacă în acelaşi ritm, uneori poate încearcă să-l crească. Dar când ai meciuri grele, e cu totul altceva, este vorba despre a controla jocul. Şi asta este ceea ce ne propunem pentru acest sfârşit de săptămână, să ajungem să simţim că noi decidem ce se întâmplă pe teren. Ok, ştiu că şi celelalte echipe îşi propun acelaşi lucru, aşa că e mai mult un fel de şah la un nivel extrem de ridicat şi sper că putem să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor. Desigur, este vorba şi despre victorie, despre atitudine, despre a juca foarte decise situaţiile de 1 la 1, iar Buducnost este o echipă fantastică pentru astfel de meciuri”, a punctat Tomas Ryde.

Interesant este faptul că CSM Bucureşti se va înfrunta la sfârşitul acestei săptămâni exact cu echipele cu care s-a întâlnit şi Vâlcea la Pogdorica, în weekend-ul trecut.

Sursa foto: CSM Bucureşti Oficial / Facebook

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.