Cine a început bătaia dintre Per Johansson și Florentin Pera la meciul CSM București – SCM Rm. Vâlcea și de ce! Reacții dure din parte celor doi antrenori

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cine a început bătaia dintre Per Johansson și Florentin Pera la meciul CSM București – SCM Rm. Vâlcea și de ce! Reacții dure din parte celor doi antrenori

CSM București – SCM Rm. Vâlcea (scor 23-22), marele derby din Liga Florilo MOL, continuă și la câteva zile distanță în afara terenului. Partida s-a încheiat cu o încăierare între Per Johansson (antrenor secund CSM București) și Florentin Pera (antrenor principal SCM Rm. Vâlcea). Antrenorul suedez a avut o reacție dură după tot ce s-a întâmplat zilele trecute, susținând printre altele că Florentin Pera ar trebui suspendat pe o perioadă mai lungă. De partea cealaltă, antrenorul campioanei en-titre a anunțat că îl va acționa în instanță pe Per Johansson.

Per Johansson: „Dacă cineva crede că sunt aici pentru a spiona, este mai mult despre paranoia clanului antrenorilor români decât despre orice altceva”

Per Johansson și-a prezentat punctul de vedere pentru ProSport, printr-o declarație destul de consistentă, pe care o redăm în rândurile ce urmează. Antrenorul de la CSM București și-a început „mărturisirile” cu un Background:

„Anul trecut am fost la cursurile Master Coach, la Cluj, mândru și cu intenții foarte bune. Am predat antrenorilor de top din România. Mi-am deschis toată inima și mi-am descris filozofia fără să ascund niciun secret. Am vrut să contribui și eu la o schimbare și o îmbunătățire a handbalului românesc, să ofer antrenorilor și alte abordări pentru dezvoltare.

Câteva luni mai târziu am primit o ofertă de la CSM București și m-am întors în România cu intenții bune. Am fost fericit să mă întorc (n.r. Per Johansson a fost antrenor principal în 2017 și 2018, pe finalul sezoanelor respective). Dar am aterizat cu greu, pentru că înainte am fost atacat puternic de mass-media și de antrenorii autohtoni, m-au acuzat că sunt spion din cauza poziției mele ca selecționer în Muntenegru. România trebuia să întâlnească Muntenegru la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice, între timp anulat din cazua situației cu coronavirus. Mi s-a spus că este scandal pentru că am acces în România. Niciodată nu am avut parte de o asemenea lipsă de respect din partea liderilor și a mass-mediei, care nu-mi ajunge nici la genunchi când vine vorba despre experiență și cunoștințe.

Într-adevăr, așa îți dorește să tratezi un antrenor din străinătate, care are 30 de ani de experiență, care oferă întotdeauna totul cluburilor și jucătorilor, care are doar intenții bune și dorește să educe jucătorii și oficialii din România? Această lipsă completă de respect și această paranoia pentru antrenorii străini care vin cu bune intenții nu arată decât o mare limitare.

Sunt în țară de patru săptămâni și am lucrat zi și noapte la CSM București. M-am deschi total în fața unor jucătoare precum Neagu, Pintea, Moisă, Curea, Dedu, Perianu, antrenorului principal Vasile Adrian, care este tot român. Dacă cineva crede că sunt aici pentru a spiona, este mai mult despre paranoia clanului antrenorilor români decât despre orice altceva”.

Per Johansson: „Am avut multe confruntări cu alți antrenori în cei 30 de ani de carieră. Dar s-au oprit întotdeauna la comentariile verbale, iar după ce meciul s-a terminat, am dat mâna și am mers mai departe”

După această introducere, Per Johansson a intrat în „subiectul” CSM București – SCM Rm. Vâlcea, meci încheiat cu un mare scandal și după o decizie contestată a arbitrilor Cazan și Suliman la ultima fază:

„Comportamentul pe care antrenorul echipei SCM Râmnicu Vâlcea îl arată în timpul și după meci, față de arbitri, delegați, jucători și oficiali, este cât se poate de departe de un a fi unul civilizat. Faptul că arbitrii și delegații nu au reacționat deloc este pentru mine o dovadă că handbalul românesc are probleme grave cu cei needucați, care încă fac legea în acest sport în România.

Cum este posibil ca un antrenor care îi ucide pe toți cu limbajul barbar poate scăpa basma curată în 2020? Este în sine un mare scandal. Antrenorul echipei din Vâlcea a strigat atât de multe lucruri murdare, încât în multe alte țări civilizate ar fi fost interzis ani de zile pentru comportamentul său (n.r. Apoi, Per Johansson a reprodus câteva înjurături pe care susține că le-a auzit, unele adresate inclusiv lui).

Toți cei din sală au auzit ce strigă, dar toată lumea a acceptat, pentru că el are voie să facă asta. Comportamentul murdar provine de la un antrenor mic, care nu ar supraviețui 5 minute în afara granițelor României. Cum poate familia română de handbal să accepte asta?

După meci, el a continuat să înjure arbitrii și delegații. Apoi, când mi s-a adresat în același mod, i-am spus două lucruri: „ šuti” în sârbă şi „Håll käften” în suedeză, care înseamnă taci din gură.

Am avut multe confruntări cu alți antrenori în cei 30 de ani de carieră. Dar s-au oprit întotdeauna la comentariile verbale, iar după ce meciul s-a terminat, am dat mâna și am mers mai departe.

Negru în fața ochilor, a alergat spre mine și a încercat să mă doboare, pentru că am fost singurul din sală care i-a spus să tacă și să nu mai umilească toată lumea din jurul său. Ura pe care mi-a arătat-o ​​mie, unui antrenor străin, cu 30 de ani de experiență și mai multe medalii cucerite decât el, nu le-am văzut niciodată. Pentru mine este complet inacceptabil și o batjocură. Mă pregăteam să mă apăr pentru că am fost obligat. Dar, din fericire, agenții de pază, jucătorii și liderii au intrevenit. Așa doriți ca jucătorii tineri să fie crescuți de antrenorii români?”.

Per Johansson: „Mă aştept ca antrenorul de la Vâlcea să obţină o suspendare lungă pentru comportamentul său”

Apoi, Per Johansson a adresat o întrebare Federației Române de Handbal, cum ar vrea să continue:

„Antrenorul de la Vâlcea a continuat și la conferința de presă să mă batjocorească cu lucruri care sunt atât de departe de adevăr. Și-a construit propriul adevăr pe minciuni pure și are voie să facă acest lucru în mass-media. O mass-media care scrie doar minciunile răspândite de antrenorul lui Vâlcea, care nu este interesată să obțină comentarii și de la mine. Este un scandal în sine.

De exemplu, antrenorul de la Vâlcea mă acuză că am vorbit cu portarul Marta Batinovic înainte de meci, timp de 7 minute în jumătatea lor de teren, şi că am oprit-o să îşi facă încălzirea. De fapt, am vorbit cu ea timp de 45 de secunde stând la centrul terenului. Din nou, miniciuni pe bandă rulantă de la un antrenor needucat.

Mă aştept ca antrenorul de la Vâlcea să obţină o suspendare lungă pentru comportamentul său. Orice altceva ar fi o batjocuriă pentru ceilalţi care ce aflau în sală şi pentru Federaţia Română de Handbal”.

Florentin Pera: Foarte mulți oameni de handbal din țară s-au întrebat cum este posibil ca un antrenor principal la o echipă națională să vină secund la un club cu puțin timp înaintea turneului preolimpic”

FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

După asemenea declarații dure, ProSport a stat de vorbă și cu Florentin Pera. Antrenorul echipei SCM Rm. Vâlcea spune că Per Johansson „minte cu nerușinare cu privire la înjurături și pune la îndoială calitatea oficialilor. Ei ar fi oprit meciul în cazul unor jigniri la adresa lor, mai ales că era sala goală și se auzea absolut totul. Dar iată totul răspusnul lui Florentin Pera:

„Este foarte important de știut la ce oră a făcut declarațiile antrenorul secund de la CSM București.

Dupa încheierea jocului, eu nu m-am manifestat la adresa lui, fiind în zona băncii mele, iar acest antrenor secund de la CSM București a venit spre mine foarte agresiv, pentru a mă provoca prin jigniri și injurii, lucruri care se văd cât se poate de clar și pe imaginile de la TVR (n.r. în sprijinul afirmațiilor sale, Florentin Pera a pus la dispoziție câteva capturi de la TVR).

În acel moment, Ionuț Bugan de la CSM Bucuresti (n.r. organizator de competiții) a încercat să-l liniștească, însă el a continuat într-un mod de neînțeles să mă provoace, ținând cont de faptul că nu am avut absolut nici o discuție cu el. În urma acestui comportament total inacceptabil, eu am reacționat doar în momentul în care individul, roșu de furie, a continuat cu un tupeu ieșit din comun.

Eu nu l-am făcut spion, iar dacă se simte este problema lui. Nu este corect să ne facă paranoia. Foarte mulți oameni de handbal din țară s-au întrebat cum este posibil ca un antrenor principal la o echipă națională (n.r. Muntenegru) să vină secund la un club cu puțin timp înaintea turneului preolimpic. Întâmplare, una dintre adversarele echipei României este naționala la care el este antrenor principal. Poate de aici pleacă și frustrarea lui față de oamenii din handbalul romînesc.

Acest individ, cu aceste declarații atât față de mine și în special față de oamenii din handbalul românesc, nu face decât să-și arate aroganța și superioritatea fața de noi, declarând că el a venit cu intenții bune și dorește să educe jucătorii și oficialii din România.

Minte cu nerușinare și se vede tupeul care se potrivește sintagmei „hoții strigă hoții. Aș dori ca FRH să facă o analiză corectă, având ca element justificativ filmarea televiziunii care a transmis meciul.

Faptul că a stat la discuții cu o jucătoarea de la Vâlcea și totodată componentă a echipei naționale pe care acesta o conduce, discuția fiind în propria jumătate de teren până ce eu am intervenit ca aceasta să-și continue încălzirea, arată educația la care acesta face referire.

Declarația dată de acesta în presa din Suedia, probabil tot la o oră târzie, în care mă calomniază, m-a făcut să contactez avocatul pentru a-l acționa în instanță”.

Atât Per Johansson, cât și Florentin Pera au susținut că vor trimite / au trimis declarații la Federația Române de Handbal.

Jocul CSM București – SCM Rm. Vâlcea s-a disputat înaintea suspendării campionatului, cu 2 zile mai devreme. Cele două formații sunt azi la egalitate de puncte.

Pe aceeași temă
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii mei
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii mei
Cât de valoroasă e, de fapt, Emma Răducanu? Cel mai mare antrenor din istorie a dat răspunsul
Cât de valoroasă e, de fapt, Emma Răducanu? Cel mai mare antrenor din istorie a dat răspunsul
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea prioritate
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea prioritate
Ce fotbalist trimite FCSB la naționala Moldovei. Joacă pe postul de mijlocaș ofensiv
Ce fotbalist trimite FCSB la naționala Moldovei. Joacă pe postul de mijlocaș ofensiv
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
Loredana Groza, luată cu ambulanţa la scurt timp după ce a participat la nunta Simonei Halep… >
Loredana Groza, luată cu ambulanţa la scurt timp după ce a participat la nunta Simonei Halep… >
Şoc în politică! I-a fost retras sprijinul politic. Trebuia DEMIS!
Şoc în politică! I-a fost retras sprijinul politic. Trebuia DEMIS!
Fost șef al Fiscului, jefuit când era în vacanţă. Hoții i-au furat de acasă 500.000 de euro
Fost șef al Fiscului, jefuit când era în vacanţă. Hoții i-au furat de acasă 500.000 de euro
Zodiile care primesc VEȘTI CUTREMURĂTOARE la începutul săptămânii
Zodiile care primesc VEȘTI CUTREMURĂTOARE la începutul săptămânii
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a ŞOCAT o lume întreagă
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a ŞOCAT o lume întreagă
„Comoară” de 100.000 de dolari, descoperită într-o cameră abandonată de 20 de ani
„Comoară” de 100.000 de dolari, descoperită într-o cameră abandonată de 20 de ani
Andreea Esca a fost părăsită! A început să plângă: 'Aştept să mă 😞
Andreea Esca a fost părăsită! A început să plângă: 'Aştept să mă 😞
FOTO. Cine este CÂNTĂREAŢA PREFERATĂ a lui Gigi Becali?! 'Sunt foarte aglomerată'
FOTO. Cine este CÂNTĂREAŢA PREFERATĂ a lui Gigi Becali?! 'Sunt foarte aglomerată'
VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Informația care dă absolut totul peste cap
VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Informația care dă absolut totul peste cap
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal al COVID
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal al COVID
Secțiile ATI, sufocate de pacienții cu COVID. Se vor lua paturi de la bolnavii de cancer sau cei răniți grav. Manager Matei Balș:
Secțiile ATI, sufocate de pacienții cu COVID. Se vor lua paturi de la bolnavii de cancer sau cei răniți grav. Manager Matei Balș: "Nu mai avem unde să îi punem"
Produse de gaming atractive disponibile acum la Dedeman
Produse de gaming atractive disponibile acum la Dedeman
Dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 în România
Dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 în România
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Cine sunt fostele neveste ale lui Toni Iuruc. Soţul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
Cine sunt fostele neveste ale lui Toni Iuruc. Soţul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Ninge în România! Autoritățile au intervenit cu material antiderapant, după prima zăpadă / VIDEO
Ninge în România! Autoritățile au intervenit cu material antiderapant, după prima zăpadă / VIDEO
Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor
Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor
Care este, de fapt, marja de profit a Dacia. Ford nu reușește la Craiova aceleași performanțe
Care este, de fapt, marja de profit a Dacia. Ford nu reușește la Craiova aceleași performanțe
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă Playboy
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă Playboy
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase! `Sunt jalnică`
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase! `Sunt jalnică`