Cinci nume cu experienţă ajung la Minaur Baia Mare! „Ne dorim să facem o echipă mult mai bună decât am avut în acest sezon”

22 mai 2019 3190 afişări Handbal
Cinci nume cu experienţă ajung la Minaur Baia Mare! „Ne dorim să facem o echipă mult mai bună decât am avut în acest sezon” PAUL URSACHI / MEDAIFAX FOTO

La primul sezon de la revenirea în Liga Naţională, Baia Mare nu a avut probleme cu evitarea retrogradării, ba chiar a avut o primă parte a sezonului foarte bună, motiv pentru care la începul anului a urcat până pe locul 3. Minaur – viitoare HCM – a terminat sezonul pe locul 10, dar ambiţiile cresc pentru următorul sezon.

„În proporţie de 80-90 la sută suntem cu lotul închegat, acum încercăm să aducem câteva jucătoare tinere cu potenţial, pentru că avem acele criterii pe care trebuie să le îndeplinim (n.r. referire la regula U21). Ne dorim să facem o echipă mult mai bună decât am avut în acest sezon. Am păstrat mare parte dintre jucătoarele străine şi cele care au dus greul în acest sezon. Şi am <<repatriat>> câteva jucătoare formate aici la echipele de club de junioare, fete care ştiu ce înseamnă Baia Mare atât din punct de vedere al handbalului, cât şi al spectatorului. Sperăm ca acest sezon să fie mai bun decât precedentul”, ne-a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Baia Mare va miza în sezonul următor pe un lot format în jur de 20 de handbaliste, incluzând şi fetele U21. Minaur a perfectat deja mai multe transferuri. Cele mai importante nume vehiculate sunt Paulina Masna (inter dreapta, Boden). Baia Mare a ţinut neapărat să se întărească la nivelul acestui post şi a adus-o pe jucătoarea din Polonia pentru a suplini în primă fază şi accidentarea cehoaicei Helena Rysankova.

Roxana Szollosi (centru, HC Zalău), Larisa Tămaş (inter stânga, Corona), Mădălina Conache (pivot, CSM Galaţi) şi Ana Maria Măzăreanu (portar, Gloria Bistriţa) sunt alte jucătoare care vor fi văzute din vară la Baia Mare, ultima fiind şi medaliată în acest sezon.

Dintre jucătoarele străine, Mianur se desparte doar de portarul Adriana Medvedova.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.