Ce se întâmplă cu Neagu după accidentare. Anunţ ferm al CSM Bucureşti + cine plăteşte operaţia şi salariul Cristinei

18 dec 2018 14372 afişări Handbal
Ce se întâmplă cu Neagu după accidentare. Anunţ ferm al CSM Bucureşti + cine plăteşte operaţia şi salariul Cristinei

Cristina Neagu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate de la genunchiul drept, iar operaţia jucătoarei va fi suportată de Federaţia Română de Handbal, anunţă Libertatea. De asemenea, Cristina Neagu ar urma să fie chemată pentru a negocia prelungirea contractului.

"Operaţia şi recuperarea Cristinei vor fi făcute pe banii Federaţiei Române de Handbal, deoarece accidentarea s-a produs la naţională, iar jucătoarele au asigurări medicale. CSM Bucureşti va solicita Federaţiei Europene de Handbal plata integrală a salariului Cristinei pentru perioada de indisponibilitate. Contractul Cristinei Neagu cu CSM expiră în vara anului 2019, iar noi suntem interesaţi de prelungire", a declarat preşedintele secţiei de handbal de la CSM Bucureşti, Andrei Luca, conform sursei citate.

Cristina Neagu a fost accidentată la finalul partidei cu Ungaria de la Campionatul European. În minutul 52 al meciului România - Ungaria, la scorul 26-27, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată de unguroaica Szimonetta Planeta şi i-a ”fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren şi transportată la spital.

17.300 de euro pe lună încasează Cristina Neagu de la CSM Bucureşti, clubul Primăriei.

Cristina Neagu a avut o carieră presarată cu accidentări grave:

În vara lui 2011 s-a operat la umărul drept, după ce a jucat cu dureri mari o perioadă de câţiva ani. După intervenţia chirurgilor a stat pe tuşă timp de un an şi şapte luni.

S-a întors pe teren în 2012, spre ultima parte a anului, dar a avut din nou ghinion: în prima lună a lui 2013, la un antrenament, a suferit o ruptură a ligamentelor genunchiului stâng. A urmat o jumătate de an de pauză.

În 2013, Cristina a ajuns a Buducnost şi a jcuat pentru prima dată după operaţia de la genunchi. Era octombrie a acelui an.

În 2013, Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost desfiinţată, iar Neagu a ajuns la Buducnost, unde a jucat primul meci după accidentarea la genunchi în octombrie 2013.

Ce înseamnă o ruptură a ligamentelor încrucişate - acestea furnizează stabilitate şi limitează mişcările de rotaţie internă a tibiei, previn hiperextensia genunchiului, limitează deplasarea anterioara a tibiei în timpul flexiei genunchiului.

Tratament - În general pentru persoanele active se optează pentru reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior, tratament chirurgical care va fi urmat de tratamentul de recuperare ce poate dura şase luni.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.