Cazul „MIGRAȚIA”. Revolta părinților, după înfometarea și amenințarea junioarelor de la Școala 181. „Copiii au fost trei zile la Târgoviște, de dimineața până seara, și nu le dai nicio masă?”

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cazul

ASC Șc 181 București a acuzat CSM București că i-a furat 16 handbaliste la junioare I, II și III. Directorul Maximilian Gavrilă a susținut că gruparea finanțată de Primăria Capitalei dorește să le ia gratis. Părinții jucătoarelor aflate între cele două grupări s-au răsculat. Aceștia au explicat adevăratele motive pentru care au părăsit clubul privat, fiind fermi pe poziție: „Nu CSM București ne-au furat fetele, ci noi am vrut să plecăm”.

Citiți aici toate detaliile din Cazul „Migrației” prezentate de Maximilian Gavrilă, dar și punctul de vedere al CSM București.

ProSport a stat de vorbă cu părinții mai multor jucătoare pentru a afla motivele pentru care handbalistele au părăsit ASC Șc 181 București, chiar dacă majoritatea au câștigat în primăvară-vară titlul de campioane. Iar unele dezvăluiri sunt șocante. În acest articol vom prezenta cazul a patru junioare: Amalia Coman, Maria Radu, Andreea Stan și Georgiana Brașov.

„Nu-mi pot obliga copilul să mai meargă la Școala 181”

Cristian Coman, tatăl Amaliei (junioare III), ne spune încă din startul discuției că nu CSM București este motivul pentru care fiica lui a părăsit ASC Șc 181 București. „Mi-a spus că nu mai vrea să meargă acolo pentru că pur și simplu nu mai există echipă. Mai rămăseseră doar patru fete și copila mea, după ce trei au fost promovate la junioare II, iar o altă colegă nu a mai venit la antrenamente. Nu pot să oblig niciodată copilul să mai meargă acolo. Este o fetiță de 14 ani, plânge, nici nu are contract, nu suntem sclavii nimănui”, a precizat Cristian Coman. Acesta a mai evidențiat faptul că Amelia Coman a venit la Șc. 181 de la Șc 88, iar pentru transfer nu s-a plătit niciun ban: „Nici nu s-a pus problema să nu ne dea drumul”. Familia Coman speră ca lucrurile să se rezolve în perioada următoare sau „un an de zile nu o mai duc la handbal”.

Junioarele de la Liceul Hristo Botev, amenințate cu repetenția

Maria Radu a ajuns la ASC Șc 181 București de la Rapid, în urmă cu două sezoane. Ca și în cazul Amaliei Coman, transferul s-a făcut gratis. „Am venit aici pentru a face performanță, dar am găsit cu totul altceva. Este o mare minciună că fetele au fost furate de CSM București. Noi am vrut să plecăm. Maria a primit ofertă de la Vardar Skopje, dar am ales CSM, mai și învățăm”, ne spune Adrian Radu, tatăl sportivei. Pe măsură ce discuția avansează, tonul devine tot mai grav: „Noi am semnat cererea de transfer încă din iulie, am transmis-o, dar nu vrea să răspundă. Nu vrea decât să distrugă copiii. A câștigat multe titluri pe talentul fetelor. De fapt el a furat jucătoare și a făcut contracte ilegale. Datorită minciunilor vrem să plecăm”. Adrian Radu nu s-a oprit în acest punct, ci ne sugerează să-l întrebăm pe Maximilian Gavrilă cum au mâncat fetele în deplasări, cum au fost chinuite. „L-am ajutat cu echipamente, cu tratamentele fetelor”, continuă tatăl Mariei. Apoi, dezvăluie faptul că directorul Șc 181 nu a înregistrat la FRH contractul pe care l-a semnat el și fiica lui: „Maria a ieșit campioană națională, deși nu i-a înregistrat contractul la FRH, deci a jucat pe fals!”.

În ultimii ani, Maximilian Gavrilă a fost ajutat la pregătiri de trei antrenori, unul dintre aceștia, Lazăr Mihalache, ajungând de curând în curtea CSM București. De altfel, șeful Școlii 181 a sugerat ideea că Mihalache ar fi convins mai multe junioare să treacă în cealaltă tabără. „Lazăr Mihalache a fost administratorul patrimoniului Școlii Gen 183, dar Gavrilă l-a dat afară, el fiind directorul. Muncea la școală, iar apoi intra în sălile de sport până la ora 21:00, fără să-l plătească. Normal că și-a căutat de lucru, în aceste condiții, în altă parte”, spune Adrian Radu, care are o explicație și pentru plecarea în masă a fetelor de la ASC Șc 181: „Când începe o Revoluție nu este din cauza unui singur nebun, ci pentru că sunt mari probleme. Să știți că nu toate sportivele vor să meargă la CSM București, ci și la Sebeș, la Cisnădie”.

Dezvăluirile șocante sunt păstrate pentru finalul conversației. „Fetele care au fost duse la Liceul Hristo Botev au fost amenințate că sunt lăsate repetente dacă nu se prezintă la un turneu la Călărași. O sportivă chiar vrea să se lase de handbal. A jucat cu firma mea pe piept după ce am cumpărat echipemente Hummel, nici naționala nu era îmbrăcată precum Școala 181. Am fost sponsor fără să-mi facă un contract de sponsorizare. Nu avea nici cont la club când CSM Ploiești a vrut să plătească transferul lui Chiricuță. Poate le întrebați și pe fetele pe care le-a ținut în casă ce sarcini primeau. Trebuia să facă în schimb menaj, să calce, să spele, să dea cu aspiratorul și primeau pachete cu mâncare de acasă. Gavrilă doar s-a folosit de jucătoare”.

Adrian Radu a mai susținut că tatăl Angelei Cioca s-a împrumutat la bancă pentru a plăti taxa de transfer a fiicei lui la Bad Wildungen în Bundesliga, în valoare de 7.500 de euro, numai pentru a scăpa de calvarul de la ASC Șc 181, iar fetelor care mai sunt la echipă au fost obligate să scrie niște declarații, conform cărora li s-a asigurat cazare și masă.

Au fost înfometate jucătoarele la Târgoviște?

Familia Andreei Stan susține că nu a primit niciun duplicat al contractului pe care l-a semnat cu ASC Șc 181 București, deși au trecut doi ani de atunci. „Am fost la Federație în urmă cu 3-4 luni pentru a lua o copie. Nu s-a respectat nimic în acel contract”, ne-a precizat Camelia Stan, mama handbalistei. Andreea este una dintre fetele care au fost îndrumate de Maximilian Gavrilă să meargă la Liceul Hristo Botev, chiar dacă ea avea o altă opțiune. „Am vrut să o duc la alt liceu, dar am mers pe încredere, am spus că va face handbal de mare performanță. Dar dânsul și-a bătut joc de copii, de noi părinții. Ne-am înșelat, Maximilian Gavrilă nu știa decât să înjure copilul, nu a știut niciodată să-l aprecieze”, a susținut Camelia Stan, care a confirmat și varianta amenințărilor de la Liceul Hristo Botev: „Chiar am întrebat diriginta ce a căutat Gavrilă la liceu, să oblige copiii să meargă la turneu la Călărași. Pur și simplu a forțat două fete să meargă acolo”. Pentru Andreea Stan, ASC Șc 181 Gavrilă solicită 4.000 de euro, a precizat mama sportivei, dar sunt junioare pentru care „se cer 9.000-10.000 de euro. Să-mi spună când a primit fata mea bani suplimentari și cantonamente gratuite, așa cum scrie în contract”.  Camelia Stan a dezvăluit și momentul în care a decis că trebuie să-și ia fata de la ASC Șc 181: „Din 8-10 mai, de la un turneu la Târgoviște a început totul. Au fost trei zile la Târgoviște, de dimineața până seara, și nu le dai nici măcar o masă copiilor? Dacă nu plecau cu bani și sandwich-uri de acasă, ce făceaU, mureau de foame?”

„Am plătit peste 10.000 de lei pentru echipamente și închirieri”

Mama Georgianei Brașov a declarat pentru ProSport că a făcut o notificare către Inspectoratul Școlar și conducerea Licelui Hristo Botev, după ce directorul-antrenor le-a amenințat pe fete. „În 2 ani, domnul Gavrilă ne-a demonstrat că nu a făcut nimic. Nici contractul nu mi l-a dat, oricum sunt nule. Eu am plătit o grămadă de bani pentru activitatea echipei, pot demonstra acest lucru cu chitanțe. Am cumpărat echipament, iar factura am primit-o ca persoană fizică. Mi-a cerut până și factura”, a precizat mama sportivei, care a cheltuit peste 10.000 de lei: „3.800 de lei am plătit numai pentru închirierea sălilor”.

Gavrilă: „N-am luat bani de la copii”

Acuzat de părinți, Maximilian Gavrilă, a răspuns pentru ProSport: „N-am luat bani de la copii niciodată. Nu le-am ținut scalve pe fete, iar toate cheltuielile m-au interesat doar pe mine. N-am solicitat echipament de la nimeni, doar mi s-a cerut permisiunea, dacă se poate cumpăra. Dacă le-am înfometat pe fete la Târgoviște, de ce le-au mai lăsat la turneul semifinal, la final. . Nu mai spun unde au stat, în ce condiții, și cum au mâncat. Este evident că se încearcă”.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Știri despre
Pe aceeași temă
Alina Sorescu a făcut anunţul trist despre divorţul de Alex Ciucu 'Mă 😞
Alina Sorescu a făcut anunţul trist despre divorţul de Alex Ciucu 'Mă 😞
O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar
O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar
România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de ani!”
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de…
Atât! Anamaria Prodan îl demolează pe Reghe!
Atât! Anamaria Prodan îl demolează pe Reghe!
Ce este „Ochiul lui SAURON”? Unul dintre cele mai ÎNFRICOȘĂTOARE obiecte din UNIVERS care...
Ce este „Ochiul lui SAURON”? Unul dintre cele mai ÎNFRICOȘĂTOARE obiecte din UNIVERS care...
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Cutremur la PRO TV! De ce boală suferă Bobiță din Las Fierbinți
Cutremur la PRO TV! De ce boală suferă Bobiță din Las Fierbinți
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk: De ce nu vorbește lumea?
Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk: De ce nu vorbește lumea?
Decizia lui Biden care înfurie China. Statele Unite au creat o nouă alianţă
Decizia lui Biden care înfurie China. Statele Unite au creat o nouă alianţă "în beneficiul popoarelor din Pacific"
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
Cum a apărut decalajul dintre România şi Occident. Cauzele care au făcut ca românii să rămână în urmă
Cum a apărut decalajul dintre România şi Occident. Cauzele care au făcut ca românii să rămână în urmă
„Interzis minorilor”: Cum s-a răzbunat un bărbat pe femeia care îl deranja la meci (VIDEO)
„Interzis minorilor”: Cum s-a răzbunat un bărbat pe femeia care îl deranja la meci (VIDEO)
Dezmăț total pe plajă! Vedetele au renunțat la haine și și-au arătat formele!
Dezmăț total pe plajă! Vedetele au renunțat la haine și și-au arătat formele!
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!