Caz incredibil în handbalul românesc! "Trăiesc un calvar!" Busuioceanu a fost dată afară din casă şi are interzis în sala de antrenament

23 ian 2012 5998 afişări Handbal
Caz incredibil în handbalul românesc! "Trăiesc un calvar!" Busuioceanu a fost dată afară din casă şi are interzis în sala de antrenament Caz incredibil în handalul românesc! "Trăiesc un calvar!" Busuioceanu a fost dată afară din casă şi are interzis în sala de antrenament

Un nou caz incredibil loveşte în handbalul românesc. Amelia Busuioceanu, jucătoare care a cochetat şi cu echipa naţională în 2011, a fost dată afară din casă şi blocată cu poliţia să intre în sala de antrenament, vinerea trecută, de către actuala sa echipă, HCM Roman.

Toată povestea a avut ca punct de plecare partida de campionat HCM Roman - CSM Cetate Deva (scor 26‑26), disputată pe 14 ianuarie, la sfârşitul căreia Amelia Busuioceanu şi alte două coechipiere, Gabriela Cristescu şi Oana Pop, au fost acuzate că au "vândut" meciul. "Acuzaţiile au venit după ce am ratat două aruncări de la şapte metri în partida respectivă. Mi-au spus că le-am irosit intenţionat, însă în viaţa mea nu am făcut aşa ceva! Handbalul înseamnă totul pentru mine", ne-a declarat Busuioceanu. Dacă în cazul lui Cristescu şi Pop contractele au fost reziliate a doua zi, Busuioceanu a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. "Au venit şi mi-au pus în faţă să semnez o foaie că sunt suspendată, doar cu 10% din contract. Dacă nu mă mai vor, să-mi dea hârtie că sunt liberă şi plec fără probleme", a continuat handbalista, care este pe primul loc în clasamentul golgheterilor în Liga Naţională.

Proprietarul, forţat să o dea afară din casă?

Busuioceanu a refuzat să semneze, astfel că toată povestea a căpătat o altă turnură. "Vineri, am fost dată afară din apartament de proprietar, un om deosebit, care nu mi-a călcat casa doi ani. Cred însă că a fost forţat să ia această decizie, având în vedere că lucrează în Primărie. Ca să nu aibă probleme, mi-a cerut să plec. Am rămas pe drum, dar şi în aceste condiţii m-am dus la antrenament, altfel aş fi fost amendată. La intrarea în sală am fost întâmpinată de Poliţie, care mi-a spus că am interdicţie să intru în incintă. Niciodată nu mi-am închipuit că voi trece printr-un asemenea calvar", ne-a dezvăluit jucătoarea de la HCM Roman. Fără alte soluţii, Busuioceanu a luat legătura cu oficialii Federaţiei Române de Handbal, pe care i-a informat de situaţie. Mai târziu, lucrurile s-au mai calmat, iar jucătoarea a fost reprimită în apartament.


92 de goluria marcat Amelia Busuioceanu (în alb) în nouă partide pentru HCM Roman, având o medie de peste zece goluri pe meci

"Busuioceanu ne-a făcut ţărani"

Vicepreşedintele HCM Roman, Gheorghe Carnariu, a apreciat ca fiind exagerate afirmaţiile jucătoarei: "În ultimele trei meciuri şi la antrenamente, Busuioceanu a avut o altă atitudine, de vedetă, astfel că am decis să o suspedăm pe o perioadă nedeterminată. Nu avem dovezi să o acuzăm că a făcut blat, dar avem unele dubii. Nu a fost oprită cu poliţia să intre în sală, ci a fost vorba de un incident avut cu o firmă de pază, dar creat de handbalistă. Cred că situaţia ei va fi clarificată în aceste zile. Ne-a transmis că nu mai vrea să joace pentru Roman şi neoficial că suntem «ţărani»".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.