Cauzele eşecului cu Olanda, elucidate de Ambros Martin. Prima reacţie a selecţionerului după ratarea bronzului

16 dec 2018 6968 afişări Handbal
Cauzele eşecului cu Olanda, elucidate de Ambros Martin. Prima reacţie a selecţionerului după ratarea bronzului

Ambros Martin a comentat finala mică de la Campionatul European, pierdută de România în faţa Olandei. Selecţionerul recunoaşte că un rol important în jocul de duminică l-a jucat absenţa Cristinei Neagu, care este un adevărat lider în teren. Pe lângă absenţa celei mai bune handbaliste a României, Martin spune că tricolorele au fost mult prea motivate, iar acest aspect a dăunat.

Echipa e experimentată. Cu Olanada a fost foarte dificil. În prima repriză am jucat bine în defensivă, dar în ofensivă nu am reuşit să ne facem jocul. Ele au marcat uşor pe contraatac. Am jucat mai liber în a doua repriză, ne-am bucurat de handbal, asta ne-a ajutat, dar nu a fost suficient. Am încercat să ne închidem mai bine, dar mi s-a părut că ne-am motivat prea mult şi de aceea am greşit.

Ne-a lipsit Cristina, mereu ne lipseşte. Nu am arătat la fel de bine fără ea. Ea e o jucătoare care nu doar marchează, pasează şi face foarte bine şi faza defensivă”, a declarat Ambros Martin după meci, pentru Tvr.

România a pierdut finala mică a Campionatul European, 20-24 cu Olanda, astfel că a rămas în afara podiumului de premiere. Medalia de bronz cucerită la ediţia din 2010 rămâne vârful atins de România în istoria acestei competiţii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.