Căpitan de Iaşi! Vărzaru revine după şapte ani în campionatul României

20 feb 2012 6610 afişări Comentează şi tu Handbal
Căpitan de Iaşi! Vărzaru revine după şapte ani în campionatul României

Căpitanul naţionalei de handbal a României şi componentă a echipei Viborg HK, Cristina Vărzaru (32 de ani, foto) se întoarce acasă. Triplă câştigătoare a Ligii Campionilor, extrema dreaptă a semnat deja un precontract cu echipa din Liga a doua, Terom Iaşi, formaţie pentru care evoluează deja buna ei prietenă, Carmen Amariei.

După şapte ani de excepţie la Viborg HK, cu care a cucerit de trei ori cel mai important trofeu intercluburi din Europa, Liga Campionilor, la care a adăugat titluri şi Cupe ale Danemarcei, Cristina spune adio ţinuturilor Nordului. O decizie luată cu un an înainte de a se termina contractul cu Viborg, determinată de dorinţa de a fi mai aproape de familie şi prietene.

Cu semnătura pe contract

Nici nu a ajuns bine vestea în ţară, că a apărut şi numele viitoarei echipe a golgeterei Ligii Campionilor din sezonul 2009-2010: Terom Iaşi. Aflată în divizia secundă, echipa moldavă, la care mai evoluează din vară şi Carmen Amariei are planuri mari pentru sezonul următor, în care doreşte să facă saltul în Liga Naţională. "Cristina a semnat un precontract, iar la prima venire a ei în ţară, va semna şi contractul, care nu are nicio clauză de reziliere, pe un an, cu opţiune de prelungire. Probabil, în scurt timp, la prima convocare a naţionalei, pentru turneul preolimpic. Ce îşi doreşte ea, dar şi noi, s-a întâmplat. Din ce ştiu, Cristina se va căsători în vară şi atunci e perfect pentru ea, să joace acasă. Ea va juca la Terom, indiferent dacă vom promova sau nu", a declarat Florin Zamfir, care finanţează clubul ieşean, în liga secundă.

Crede în viitorul Teromului

La rândul său, Cristina Vărzaru şi-a explicat decizia surpriză de a evolua la echipa moldavă. "De ce am ales Iaşiul ca următoare destinaţie? Pentru că în urma zecilor de conversaţii pe care le-am avut, atât cu finanţatorul Florin Zamfir, cât şi cu antrenoarea Victorina Bora, am descoperit acolo un plan ambiţios şi atractiv, o conducere entuziastă şi deschisă. Sper din suflet că voi reuşi să mă adaptez noilor condiţii şi că voi reuşi să pun o mână serioasă la îndeplinirea planului pe care l-au început deja în urmă cu un an", a declarat ea, pentru MEDIAFAX.

"Deşi mai aveam încă un an de contract cu Viborg, am simţit că cel mai bine pentru mine e să mă reîntorc în ţară", Cristina Vărzaru

Spune adio şi naţionalei

Căpitanul naţionalei a făcut referiri şi la încheierea carierei la echipa naţională, în vara acestui an: "Pentru mine handbalul de cea mai înaltă performanţă se incheie în vară, atunci când mi-am anunţat şi retragerea de la naţională. Faptul că voi merge la o echipă care nu joacă, cel puţin pentru moment, în cupele europene, nu face noul angajament mai puţin motivant. Din contră, se potriveşte perfect cu ceea ce-mi doresc eu, şi anume, reintegrarea în sistemul românesc, apropierea cu un pas de ceea ce va însemna viaţa de după terenul de handbal. Îmi doresc să-mi închei frumos cariera şi sper că aranjamentul va fi de bun augur pentru ambele părţi".

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.