Campionatul Mondial de Handbal | România, umilință maximă în meciul de debut de la Kumamoto!

Redactor:
Marius Hutu
Campionatul Mondial de Handbal | România, umilință maximă în meciul de debut de la Kumamoto!
  • Publicat:
  • Actualizat:

ROMÂNIA – SPANIA 16-31 (FINAL)

Naționala tricoloră a început înfiorător de slab Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, fiind învinsă la o diferență istorică de Spania, 15 goluri, cu scorul de 31-16.

Selecționata condusă de Tomas Ryde nu a avut practic idei în atac, iar în apărare a fost depășită cu regularitate. Ibericele au luat o opțiune de a marca încă din prima repriză, când s-au desprins la șapte goluri, 16-9. Aflată într-o cădere continuă, tricolorele nu au primit niciun ajutor de pe bancă, Tomas Ryde luând time-out abia în minutul 54, când adversara atinsese deja 15 goluri. Cristina Neagu și Crina Pintea au fost retrase mai devreme pe banca tehnică.

România a fost o echipă prăbușită, iar timpul nu este deloc un alit. Mâine, de la ora 11:00, va înfrunta Senegal, care i-a pus mari probleme naționalei Muntenegru (25-29). Unagria este lider după prima zi, ca urmare a succesului cu 39-15 cu Kazakhstan

EVOLUȚIA SCORULUI:

România a pierdut cu 31-16 în fața Spaniei, după ce Anca Polocoșer a marcat două goluri pe final.

Ratează de la 7 metri și Anca Polocoșer. România a marcat doar 5 goluri în partea secundă.

România este o echipă prăbușită. Crina Pintea a ratat de la 7 metri, a recuperat mingea, iar apoi a tras din nou în portar.

14-29 Spania s-a desprins la 15 goluri, s-a trezit și Tomas Ryde, care a cerut time-out în minutul 55!

14-26 România este în dublă inferioritate, după eliminările văzute de Băcăoanu și Vizitiu. Ibericele s-au desprins la 12 goluri când mai sunt aproximativ 10 minute de jucat.

11-22 Se poate chiar și mai rău. Naționala arată ca la un meci de pregătire, pur și simplu este incapabilă să reacționeze, iar Barbosa duce diferența dincolo de 10 goluri în minutul 41.

10-20 Coșmar pentru tricolore! Se văd conduse la o diferență de 10 goluri după mai puțin de 37 de minute de joc. Alicia Fernandez a marcat ultimul gol al Spaniei, după ce a slalomat prin defensiva României.

10-19 România a primit și al treilea gol cu poarta goală, Spania se desprinde la opt goluri în minutul 34.

PAUZĂ: 9-16. România a arătat foarte slab în prima repriză, doar Cristina Neagu și Yuliya Dumanska reușind să se ridice peste media echipei. Tricolorele au avut doar 35% eficiență a atacului și au comis deja 8 greșeli. A fost o primă repriză complet ratată.

8-15 România este groggy pe final de repriză. A fost eliminată din nou Pristaviță

8-13 Tricolorele ratează patru atacuri la rând, astfel că ibericele s-au desprins din nou la cinci goluri în minutul 27. Jucăm și în inferioritate numerică după o eliminare văzută de Gabriela Perianu.

Dumanska are o altă intervenție de excepție, dar România nu fructifică în atac. Cristina Florica ratează două situații la rând din extrema stângă. Spania conduce cu 11-8.

8-10 S-au terminat experimentele lui Ryde. Dumanska are două intervenții, intră în teren și Patricia Vizitiu care scoate un 7 metri, iar Perianu și Neagu au redus din diferență (min. 21). E rândul Spaniei să solicite time-out.

5-10 Tomas Ryde joacă 7 vs 6, iar Spania marchează două goluri cu poarta goală. Ibericele s-au desprins la 5 goluri în mai puțin de 17 minute.

5-7 Cristina Neagu a marcat al treilea gol al României în acest meci. Căpitanul își ține echipa în joc.

România solicită time-out în minutul 14 la scorul de 7-4 pentru Spania. Echipa „joacă” fără inter dreapta. Staff-ul tehnic caută soluții pe acest post, dar deocamdată reușitele lipsesc.

3-6 Laura Pristaviță este eliminată pentru 2 minute, Spania profită și se desprinde din nou la trei goluri în minutul 11.

3-4 Barbosa marchează primul gol de la distanță din acest joc (min. 6). România este însă în joc după a doua reușită a Crinei Pintea.

1-3 Tomas Ryde este nevoit să apeleze după 3 minute la Cristina Neagu. Căpitanul o angajează pe Crina Pintea pe semicerc, iar pivotul marchează primul gol al naționalei la Mondiale.

0-3 Spania marchează primele trei goluri ale jocului din aruncare de la 7 metri

♦ România a început partida în apărare în următoarea formulă: Dedu – Iuganu, Pristaviță Perianu, Pintea, Zamfirescu, Udriștioiu. Cristina Neagu a rămas pe bancă deocamdată și în atac.

♦ Derby-ul zilei la Mondialul de handbal feminin, România – Spania, este arbitrat de surorile Charlotte și Julie Bonaventura.

România are patru debutante la un turneu final: Laura Pristaviță, Lorena Ostase, Elena Dache și Sonia Seraficeanu. Ultimele două dispută și primul joc oficial pentru prima reprezentativă.

România a învins Spania cu 27-25 în ultima întâlnire directă, care a avut loc în urmă cu aproximativ un an la Campionatul European, în faza grupelor principale. Cristina Neagu (7 goluri) și Crina Pintea (6 goluri) au marcat atunci aproape 50% din goluri. Dintre marcatoarele din 2018 se mai regăsesc și azi în echipă Cristina Florica – 3 goluri și Gabriela Perianu – 1 gol.

♦ Tot în această dimineață s-au mai disputat partidele: Germania – Brazilia 30-24 (Grupa B), Japonia – Argentina 24-20 (Grupa D), Serbia – Angola 32-25 (Grupa A).

♦ Muntenegru a învins Senegal cu 29-25 în primul meci al Grupei C, dar a transpirat serios pentru această victorie. Selecționata africană a intrat în avantaj la cabine cu 15-14 și a condus și la două goluri diferență în partea secundă.

Selecționata condusă de Per Johansson și Adi Vasile s-a desprins în ultimele trei minute, când a marcat trei goluri consecutive la scorul de 26-25.


Naționala feminină este gata de startul la Campionatul Mondial de handbal feminin care se produce sâmbătă, de la ora 11:00, în compania Spaniei. Cristina Neagu este aptă de joc și își va conduce echipa în luptă.

„Toate speranțele României se leagă de Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în patru rânduri, care s-a refăcut după accidentarea de la Campionatul European din 2018. O altă amenințare pentru poarta Spaniei va fi pivotul Crina Pintea”, susțin spaniolii.

Cu o zi înainte de meci, tricolorele s-au pregătit la sala din Yatsushiro, unde vor evolua cu Senegal, Kazahstan și Ungaria. Pe chipul jucătoarelor s-a putut observa foarte multă concentrare și determinare, pentru ca lucrurile să iasă bine inclusiv la antrenament.

„Va fi un meci foarte dificil, avem multe debutante. Este complicat să începi o competiție oficială cotată cel puțin la nivelul tău, emoțiile își vor spune cuvântul. Cred că avantajul Spaniei față de noi este că ele joacă mai mult, chiar cele care evoluează în România sunt titulare. Iar fetele noastre sunt rezervele lor la echipa de club. Dar am încredere în fete și sper să facă cea mai bună performanță pe care și-o doresc”, a declarat Radu Voina

„La ora jocului, fetele vor uita chiar și ce au mâncat înainte de meci și se vor focusa pe ce au de făcut. Nu cred că vreo fată care intră pe teren se va gândi la ce s-a întâmplat la Brașov. Eu cât am jucat, mă debarasam și de problemele familiale pe care le aveam acasă! 60 de minute eram concentrată doar asupra jocului, asupra adversarului. Cred că și ele vor face același lucru, pentru că, dacă stau și se gândesc, s-au dus degeaba”, a susținut Luminița Huțupan-Dinu

Dintre cele 17 jucătoare deplasate în Japonia, portarul Diana Ciucă (19 ani) a rămas în afara lotului pentru jocul cu Spania

Spania atacă România cu Mireya Gonzalez, Marta Lopez, Fraga Fernandez (toate legitimate la liderul SCM Rm. Vâlcea), Zoqbi de Paula (Gloria Bistrița), Silvia Navarro (fostă la Oltchim), Almudena Rodriguez (fostă la Gloria Bistrița) și Alexandrina Cabral Barbosa (fostă la Rulmentul și Oltchim).

Sursa foto: FRH

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×