România s-a bătut singură cu Muntenegru! Decizie de neînțeles a selecționerului Tomas Ryde, într-un moment în care naționala era pe val. Urmează un meci decisiv cu Ungaria

Autor: Marius Hutu Publicat: 04 Dec. 2019, 07:44 Actualizat: 04 Dec. 2019, 13:57 Handbal
România s-a bătut singură cu Muntenegru! Decizie de neînțeles a selecționerului Tomas Ryde, într-un moment în care naționala era pe val. Urmează un meci decisiv cu Ungaria

ROMÂNIA – MUNTENEGRU 26-27 (final)

România a fost învinsă de Muntenegru cu 27-26 în meciul patru susținut în Grupa C, deși a avut meciul în mână. În minutul 46, tricolorele au avut patru goluri diferență (21-17).

La scorul de 21-20, când adversara trebuia să alerge pe contraatac, România scoate portarul și primește gol cu poarta goală. Muntenegru a marcat șapte goluri consecutive și a întors soarta jocului. Naționala nu a mai putut reveni pe final, astfel că a suferit a doua înfrângeere la Kumamoto.

Cristina Neagu a fost într-o formă excepțională – 11 goluri, Elena Dache a fost o surpriză plăcută, dar România nu a reușit să profite de acest lucru.

Astfel, meciul cu Ungaria de vineri, de la ora 12:00, este decisiv pentru calificarea în Main Round.

CUM A EVOLUAT SCORUL

26-27 Dache a marcat ultimul gol, dar dezamăgirea este mare.

25-27 Despotovic marchează cu 30 de secunde înainte de final.

Aneta Udriștioiu trage în portar în minutul 59. Final dramatic. Muntenegru cere time-out. Per Johasson le anunță din start pe elevele lui că un punct este pun, două ar fi și mai bune!

25-26 Elena Dache și Ana Maria Iuganu marchează goluri rapide, România încă mai are timp să revină.

23-26 Radicevic se infiltrează din nou pe semicerc și marchează în inferioritate (min. 57).

4-6 cu, Muntenegru o blochează pe Dache și recuperează mingea.

Elena Dache scoate eliminare de 7 metri. Sunt deja 13 eliminări. Tomas Ryde solicită time-out. Cristina Neagu prezintă schema de joc.

Elena Dache face o depășire excepțională în defensiva adversă, dar trage în bară.

Crina Pintea scoate eliminare la Jaukovic în minutul 55 (scor 23-25). Interul stânga al echipei Muntenegru este la rândul ei descalificată.

23-24 Perianu ia o acțiune pe cont propriu, iar România oprește căderea.

22-24 Elena Dache întrerupe o serie de șapte goluri consecutive pentru Muntenegru în minutul 52.

21-24 România se prăbușește. Pierde minge după minge în atac, iar Muntenegru ne taxează din nou pe contraatac, dar și de la distanță. Jocul s-a transformat într-un coșmar în șase minute!

21-22 Uluitor! Muntenegru înscrie cinci goluri în patru minute. România a primit un nou gol cu poarta goală.

21-21 Ne batem singuri! Ryde scoate portarul și pune doi pivoți în teren. România pierde mingea și este taxată de Raicevic. Muntenegreana înscrie în poarta goală și scoate și eliminare la Polocoșer, care este descalificată (trei eliminări).

21-20 România pierde o nouă minge în atac și aceeași Radicevic pleacă la contraatac. Scoate 7 metri, iar Raicevic înscrie (min. 48)

21-19 Radicevic reduce din diferență în minutul 48, în urma unui contraatac.

21-17 Fabuloasa Cristina Neagu marchează și atunci când România este cu două jucătoare mai puțin în teren!

România are din nou șansă. Mehmedovic trage în bară. Rămâne 20-17 (min. 46).

Crina Pintea vede a doua eliminare în minutul 45. La câteva secunde, România rămâne cu două jucătoare mai puțin. Faultează și Gabriela Perianu.

Yuliya Dumanska are o altă paradă excepțională în fața extremei dreapta Jovanka Radicevic, în situație de inferioritate, la scorul de 20-17.

Time-out Muntenegru. Cristina Neagu: „Ele sunt stresate, nu noi! Vom găsi soluții pe atac”.

20-16 Cristina Neagu a ajuns la al 10-lea gol în acest meci, după ce a fructificat un 7 metri. Avem o nouă diferență maximă în acest meci (min. 41), iar asta și pentru că Gabriela Perianu și-a ridicat mult nivelul de joc.

19-16 Cristina Neagu face un alt meci mare. Trimite o torpilă de la 9 metri, din zona centru – inter dreapta

18-15 Aneta Udriștioiu realizează cea mai mare diferență din acest meci (min. 39).

Yuliya Dumanska apără un șapte metri la scorul de 17-15.

Avem eliminări pe bandă rulantă, patru numai în ultimele 3-4 minute. Muntenegru conduce cu 5-3 la acest capitol. Pe margine a fost trimisă Radicevic după un fault la Crina Pintea

16-14 Perianu și Neagu au marcat în inferioritate (min. 36)

14-12 Gabriela Perianu ajunge la finalizare și de această dată nu „iartă” (min. 33)

13-11 Cristina Neagu înscrie primul gol al reprizei a doua.

STATISTICĂ MUNTENEGRU – ROMÂNIA (PAUZĂ)

România este în avantaj la pauză, 12-11. Radicevic s-a infiltrat pe semicerc și a marcat pentru 11-11. Pe final de repriză a marcat și cealaltă extremă a naționalei, Ana Maria Iuganu. Prima reprezentativă a avut-o pe Cristina Neagu dominantă în atac, dar și poartă, astfel că este în joc după 30 de minute. A ieșit în evidență și Elena Dache, cu câteva lucruri frumoase în atac, în special în relația unu la unu.

11-10 Aneta Udriștioiu profită de situație și România se află din nou la conducere.

România are dublă superioritate în ultimele două minute ale primei reprize. Scorul este egal, 10-10

Gabriela Perianu comite o nouă greșeală în atac, dar Yuliya Dumanska intervine salvator.

10-9 Cristina Neagu ține România în avantaj cu a șasea reușită personală.

Tomas Ryde solicită time-out în minutul 24. Antrenorul Costică Buceschi oferă indicațiile.

9-9 Perianu oferă o pasă greșită. Mehmedovic interceptează, pleacă pe contraatac și marchează cu sete.

9-8 Crina Pintea înscrie de la 7 metri. România evoluează în superioritate numerică.

8-8 Andrea Klikovac găsește o breșă în defensiva României, pătrunde și egalează în minutul 20.

8-6 Elena Dache este din ce în ce mai prezentă în joc. Ajunge pe 6 metri în zonă centrală și menține România la două goluri avantaj (min. 18).

7-5 România scoate aruncări de la 7 metri pe bandă rulantă. Ultima a fost obținută de Elena Dache, iar Neagu a marcat.

6-4 Cristina Neagu ajunge la cota patru în acest meci (min. 15), după o nouă execuție de la 7 metri. Per Johansson solicită time-out.

5-4 Cristina Neagu și-a intrat în mână și trimite mingea în vinclu.

4-3 România preia conducerea pentru prima dată în acest joc, în minutul 13. A venit rândul Crinei Pintea să execute o aruncare de la 7 metri obținută de Cristina Neagu. Jucăm în inferioritate numerică, după ce Anca Polocoșer a fost eliminată.

3-3 Cristina Neagu restabilește egalitatea în minutul 11. Yuliya Dumanska are trei parade consecutive.

2-3 Cristina Neagu transformă cu siguranță un 7 metri obținut de Crina Pintea. România stă foarte bine în apărare până la această oră, dar în atac sunt probleme. Ryde o introduce pe Dache pe postul de inter dreapta.

1-2 Gabriela Perianu sparge gheața pentru prima reprezentativă în minutul 6, cu o aruncare de la 7-8 metri.

0-2 Jaukovic marchează al doilea gol în acest meci (min. 5). România a irosit deja cinci atacuri

Cristina Neagu are o primă aruncare la poartă, dar este ghicită de Marta Batinovic.

România începe meciul în apărare, cu Crina Pintea și Gabriela Perianu în centru. Jaukovic deschide scorul.


România și Muntenegru se întâlnesc miercuri, de la ora 8:00, într-un meci din Grupa C la Campionatul Mondial de Handbal Feminin.

Jocul poate fi urmărit pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport

România și Muntenegru nu mai au secrete una față de cealaltă, se cunosc aproape perfect chiar dacă nu s-au mai întâlnit din 2016, când au jucat atât în calificările pentru Jocurile Olimpice, cât și la competiția supremă (meciuri terminate cu 23-23, respectiv 25-21).

În primul rând, Adrian Vasile, antrenorul echipei CSM București, este secund la reprezentativa Muntenegrului încă din 2017. El face echipă cu Per Johansson, cu care a colaborat și pe banca formației bucureștene în două rânduri, în 2017 și 2018.

Într-un interviu pentru ProSport, Adrian Vasile a vorbit despre parteneriatul cu Per Johansson: „Lucrul care este cel mai important în cultura scandinavă și mai ales la suedezi este faptul că ei oferă foarte multă responsabilitate și în același timp libertate în cadrul staff-ului. Fiecare om din staff trebuie să înțeleagă că are un rol și o răspundere clară, nu este doar la număr. Și când simți tot timpul că ai încrederea asta din partea antrenorului, atunci automat cred că dai mult mai mult din tine decât atunci când nu ți s-ar cere sfatul și nu ai fi implicat în anumite lucruri. Sigur, trebuie să existe și o chimie între oameni, pe care o avem, suntem foarte buni prieteni și vom rămâne așa, pentru că ne unesc deja foarte multe amintiri. Per mi-a oferit foarte multă responsabilitate, iar asta nu face altceva decât să mă provoace să devin și mai bun decât el ar fi crezut că sunt”.

La momentul în care ne-a acordat interviul, Adi Vasile ne-a mărturisit, totodată, că nu și-a dorit niciodată acest meci România – Muntenegru și că va avea cu siguranță emoții.

Adi Vasile a lucrat și cu Tomas Ryde

Adrian Vasile a lucrat și cu Tomas Ryde la CSM București, dar cei doi au colaborat mai puțin, pentru că la începutul lunii octombrie selecționerul României a renunțat la job-ul de la club. Apoi, antrenorul român de pe banca națională a Muntenegrului colaborează la club cu Cristina Neagu, Crina Pintea, Gabriela Perianu și Denisa Dedu și cu siguranță că are toate informațiile și despre celelalte jucătoare ale României, din moment ce le-a avut ca adversare în Liga Națională.

Apoi, Jovanka Radicevic, Majda Mehmedovic, Dijana Ujkic, Itana Grbic, Andrea Klikovac și Marta Batinovic au evoluat sau sunt azi la echipe din România.

La fel de adevărat, România are foarte multe informații despre Muntenegru. În primul rând, le știe pe toate aceste fete din Muntenegru care au jucat / evoluează în Liga Națională. Apoi, Cristina Neagu a jucat la Buducnost cu toate handbalistele importante din naționala Muntenegrului. Împreună au câștigat Liga Campionilor în 2015. Chiar și cele tinere din tabăra adversară au apucat să fie în aceeași echipă cu Cristina, Jaukovic crescând chiar în umbra căpitanului naționalei României.

Așadar, ambele tabere au bagajul neceser de informații despre tabăra adversă. Până la urmă, tactica pe care staff-urile tehnice o vor adopta cu această ocazie va juca un rol determinant.

Autor: Marius Hutu Publicat: 04 Dec. 2019, 07:44 Actualizat: 04 Dec. 2019, 13:57 Handbal
Pe aceeași temă
Scandal la iUmor după de l-au anunțat pe Mukinka drept câștigător. Ce NU s-a văzut la TV
Scandal la iUmor după de l-au anunțat pe Mukinka drept câștigător. Ce NU s-a văzut la TV
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului meu i s-a făcut rău şi a vomat“
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului ...
Adi Minune RUPE TACEREA dupa ce fata sa a fost ELIMINATA de la Vocea Romaniei! Ce a putut sa spuna despre jurati
Adi Minune RUPE TACEREA dupa ce fata sa a fost ELIMINATA de la Vocea Romaniei! Ce a putut sa spuna despre jurati
Tânăra, inginer la uzina Dacia, care i-a impresionat pe români cu vocea ei
Tânăra, inginer la uzina Dacia, care i-a impresionat pe români cu vocea ei
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte la titlu
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte ...
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
LOVITURĂ ŞOC! Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri a intrat la ÎNCHISOARE în România
LOVITURĂ ŞOC! Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri a intrat la ÎNCHISOARE în România
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când faci SEX
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci ...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
GOL puşcă la prostituate! Bărbatul CELEBRU, filmat în acţiune şi arestat. Imagini BOMBĂ
GOL puşcă la prostituate! Bărbatul CELEBRU, filmat în acţiune şi arestat. Imagini BOMBĂ
Un virus face ravagii în România. Zeci de îmbolnăviri în câteva zile: E prăpăd
Un virus face ravagii în România. Zeci de îmbolnăviri în câteva zile: E prăpăd
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Dezvaluire BOMBA! Oana Roman si-a prins sotul cand... IPOSTAZA e INCREDIBILA
Dezvaluire BOMBA! Oana Roman si-a prins sotul cand... IPOSTAZA e INCREDIBILA
S-A AFLAT! Cine este, de fapt, Mukinka Chibanga, câștigătorul iUmor. Câți bani a primit de la Antena 1
S-A AFLAT! Cine este, de fapt, Mukinka Chibanga, câștigătorul iUmor. Câți bani a primit de la Antena 1
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Pedeapsa primită de cinci angajaţi ai unui hotel, care au violat o turistă aflată în vacanţă
Pedeapsa primită de cinci angajaţi ai unui hotel, care au violat o turistă aflată în vacanţă
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul care a făcut-o! Ce i-a spus bărbatul din prim-plan
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul ...
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. A rupt tacerea. Ce s-a intamplat intre ei
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. ...
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate