Campionat Mondial de handbal cu 32 de echipe? ”Este de neconceput să vedem atât de multe echipe puternice din Europa care nu joacă la Campionatul Mondial”

21 iun 2018 1744 afişări Comentează şi tu Handbal
Campionat Mondial de handbal cu 32 de echipe? ”Este de neconceput să vedem atât de multe echipe puternice din Europa care nu joacă la Campionatul Mondial”

Congresul Federaţiei Europene de la Glasgow, desfăşurat în această săptămână, a ”produs” multe noutăţi pentru viitorul acestei discipline atât la nivel continental, dar şi la nivel mondial. Pe lângă atribuirea turneelor finale din 2022 şi 2024, EHF a venit cu o propunere care ar putea marca începutul unei noi ere în handbalul mondial: Campionatul Mondial din 2021, care va fi găzduit în Egipt, să se desfăşoare cu 32 de echipe.

Ideea unei existinderi a Campionatului Mondial la masculin i-a aparţinut lui Michael Wiederer, preşedintele EHF, iar propunerea i-a fost înaintată inclusiv preşedintelui IHF, dr. Hassan Moustafa (şeful IHF este aşteptat în luna iulie în România). ”Odată cu extinderea Campionatului European la 24 de echipe (n.r. din 2020), este acum de neconceput să vedem atât de multe echipe puternice din Europa care nu joacă la Campionatul Mondial”, a susţinut Wiederer, care a adăugat faptul că această propunere ar trebui examinată t mai curând de IHF şi eventual implementată încă de la turneul final din 2021.

Federaţia Europeană de Handbal a decis la Glasgow şi gazdele Campionatelor Europene din 2022 şi 2024. Astfel, turneul final masculin din 2022 va fi organizat de Ungaria şi Slovacia, această candidatură comună fiind acceptată în dauna ”tripletei” Franţa, Spania şi Belgia. Danemarca şi Elveţia şi-au retras candidatura comună. Europeanul din 2024 va fi găzduit de Germania. Aceasta va deveni astfel prima naţiune care va organiza de una singură un turneu cu 24 de echipe.

La feminin, EHF a atribuit pe moment doar găzduirea Europeanului din 2022. Slovenia, Macedonia şi Muntenegru vor organiza împreună acest turneu final, fiind şi singura candidatură. Deocamdată, pentru 2024, nicio naţiune nu şi-a exprimat opţiunea pentru a găzdui Campionatul European.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.