Buceschi: „Vor apărea probleme la multe echipe din campionat. Nu îmi doresc acest lucru, dar mi se par puțin prea mari sumele care s-au vehiculat în transferul anumitor jucătoare”

Redactor:
Marius Hutu
Buceschi:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ligile Naționale de handbal sunt în vacanță în acest moment, dar interesul pe plan intern este întreținut în această perioadă de piața transferurilor. Una care este destul de tumultoasă în handbalul feminin, prin „dezmembrarea” echipei HCM Baia Mare. Campioana României din 2014 nu-și mai poate continua activitatea, astfel că mai multe cluburi din Liga Națională s-au străduit să obțină semnătura fetelor care în ultimii 2-3 ani au evoluat în Liga Campionilor. De la HCM Baia Mare a transferat inclusiv CSM București. 

Exceptând campioana națională en-titre, care „joacă în altă ligă”, Dunărea Brăila și SCM Craiova arată cel mai bine în acest moment după transferurile efectuate pentru sezonul 2016-2017. Dar cum se văd toate aceste mișcări de pe piața transferurile la cluburi? ProSport l-a „prins” în această săptămână pe Costică Buceschi, aflat la București în pregătire cu lotul universitar, care a acceptat să stea de vorbă pe marginea ultimelor evenimente consemnate pe plan intern.

Costică Buceschi despre …

… achizițiile făcute de Dunărea Brăila

Personal, sunt mulțumit că am reușit să luăm câteva jucătoare de la HCM Baia Mare (n.r. Szucs, Perianu, Tănăsie, Tătar), care se adaugă la fetele care le-am transferat anul trecut la Brăila (n.r. Zamfirescu, Tiron). Cu cele mai multe dintre ele am lucrat și când am fost la Baia Mare, știam ce pot. Am încercat ca în acest sezon lotul echipei din Brăila să fie format din jucătoare tinere și foarte tinere, din jucătoare care pot mai mult”.

cine crede că a ieșit cel mai bine după transferurile efectuate și competiția în sezonul 2016-2017

„Din păcate, sezonul care va urma va fi o reîntoarcere în timp pe vremea Oltchimului. Avem o echipă CSM București foarte bună și este greu de dat jos de pe primul loc. Dar, în schimb, pentru celelalte locuri de cupe europene se vor bate cel puțin 4 echipe. Aici aș include Ploiești, Craiova, Roman, suntem noi și pot apărea și suprize. Să vedem Brașovul cum reușește să se replieze acum după schimbarea antrenorului. Și așa cum a fost și în sezonul trecut, multe rezultate care până la urmă au schimbat pozițiile în clasament vor apărea și în campionatul care urmează. S-au întărit foarte mult și echipele care au promovat, echipele care au reușit să se salveze de la retrogradare, la acest capitol Cisnădie s-a schimbat mult. Deci va fi un campionat mult mai puternic decât sezonul trecut, de la locul 2 în jos. Prin dispariția echipei HCM Baia Mare s-au întărit alte 4-5 echipe din Liga Națională, ceea ce dă o greutate, o importanță și sper din tot sufletul o atractivitate petru public mult mai mare”.

ce jucătoare și-ar fi dorit să mai aducă și nu a putut

„Pe Cristina Neagu! Glumeam. Au fost și sunt jucătoare pe care mi le doresc la Brăila, dar până la urmă am stat și am analizat în primul rând bugetul. Nu putem să aducem jucătoare și să depășim bugetul pentru că vor apărea probleme. Noi am avut o experiență destul de neplăcută în iarnă și sperăm să nu mai avem sezonul următor. Vorba românului, să te întinzi atât cât îți permite plapuma este valabilă”

… despre situația jucătoarelor neplătite

„Toate cele 7 jucătoare care sunt neplătite sunt cele care și-au depus memorii cu 20 de zile mai devreme decât data scadentă și cred că până la urmă lucrurile astea nu fac bine nici nouă, nici lor. Sunt bani care-i plătim de pomană pe memorii. Jucătoarele de la Brăila care nu și-au depus memorii și-au primit banii, iar cele care au recurs la această soluție își vor primi banii în momentul în care va veni data scadentă, conform memoriilor pe care le-au depus. În rest, sperăm ca prin schimbările care au avut loc în această perioadă, schimbările politice la nivelul Consiliului Județean și la nivelul Consiliului Local, Primăriei, cei care vin acum să susțină sportul mult mai bine decât au făcut-o cei dinainte. Și aici mă refer în primul rând la handbal pentru că sezonul acesta Brăila va participa și în cupele europene, deci bugetul trebuie să fie mai mare decât cel din sezonul trecut. În plus, în acest an, Cupa EHF se va juca la fel ca și în Champions League, cu grupe, vor fi mai multe meciuri, deci și cheltuielile vor fi mult mai mari”

… despre nivelul de salarizare În handbalul feminin

„Salariile la Brăila sunt normale pentru ce se joacă. De asta nu am putut intra într-o competiție cu alte cluburi pentru că nu putem trece peste acest nivel. Mai devreme sau mai târziu vor apărea probleme în plata banilor, așa că ne-am mulțumit cu jucătoatele care au venit. Iar cu multă muncă și răbdare cred că vom reuși să facem o figură la fel de bună ca și anul trecut, când am pierdut locul 3 la un singur punct și când am reușit să pătrundem în Final 4 la Cupa României și doar pentru că am avut un lot subțire nu am putut juca finala.

Părerea mea este că vor apărea probleme la multe echipe din campionat. Nu îmi doresc acest lucru, dar mi se par puțin prea mari sumele care s-au vehiculat în transferul anumitor jucătoare. Sunt curios de unde și cum vor face să rezolve plata salariilor. Dar repet, nu îmi doresc ca vreo echipă să se desființeze pentru că nu aduce nimic bun handbalului românesc. Cel mai important acum este să fie liniștite, iar toate proiectele să fie pe cel puțin 4 ani pentru că atunci se văd rezultatele și în cupele europene și la echipa națională. Adevărata valoare a handbalului se vede afară și cred că trebuie dată în primul rând din campionatul intern.”.

… despre posibiltatea ca Dunărea Brăila să mai transfere ceva în această perioadă

„Mai avem puși deoparte niște bani pentru zilele care urmează, bani puși la pușculiță pentru o jucătoare care s-ar putea să apară. Trebuie ca acea jucătoare să fie foarte bună, să fie de națională, indiferent că este din România sau de afară. Sperăm într-o surpriză frumoasă”.

Transferuri efectuate de echipele din Liga Națională

  • CSM București: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Camille Ayglon (Nimes), Gnonsiane Niombla (Fleury Loiret), Majda Mehmedovic (Buducnost), Anastasia Lobach (HC Gomel)
  • Dunărea Brăila: Gabriella Szucs, Gabriela Perianu, Ana Maria Tănăsie, Timea Tătar (toate de la HCM Baia Mare), Cătălina Preda, Natasha Krnic (ambele de la Măgura Cisnădie), Andreea Dincu (HCM Roman)
  • HCM Roman: Luciana Marin Popescu (HCM Baia Mare), Raluca Dăscălete (Unirea Slobozia), Nicoleta Rusu (Alba Sebeș)
  • CSM Ploiești: Aneta Udriștoiu, Oana Apetrei, Carmen Gheorghe (toate de la Dunărea Brăila)
  • SCM Craiova: Valentina Ardean, Iulia Dumanska (ambele de la HCM Baia Mare), Zeljka Nikolic (Ringkobing), Cristina Zamfir (Corona Brașov), Jelena Markovic (Achenheim)
  • „U” Cluj: Diana Puiu (HC Zalău)
  • HCM Rm. Vâlcea: Nicoleta Safta (Alba Sebeș), Maria Gavrilă (CSM Ploiești)
  • Măgura Cisnădie: Ada Moldovan Alina Horjea, Alina Czeczi (toate de la Dunărea Brăila), Cătălina Cioaric (SCM Craiova), Andreea Pătuleanu, Bianca Curmenț, Ioana Pătuleanu, Paula Hoha (toate de la Alba Sebeș), Raluca Băcăoanu (Unirea Slobozia)
  • CSM Bistrița: Daniela Rațiu (Corona Brașov), Marinela Gherman (HCM Roman), Gabriela Preda (HCM Baia Mare)
  • Danubius Galați: Ștefania Florea (CSM Ploiești), Michaela Derdelova (Olomouc), Nicoleat Eșanu (Dunărea Brăila), Dajana Jovanovska (Metalurg Skopje)

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa…
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup