Baia Mare îşi anunţă revenirea la cel mai înalt nivel în handbalul feminin printr-o schimbare! Cherecheş: „Ca orizont de timp, în 2-3 ani vom ajunge din nou în Liga Campionilor”

8 mar 2019 5043 afişări Handbal
Baia Mare îşi anunţă revenirea la cel mai înalt nivel în handbalul feminin printr-o schimbare! Cherecheş: „Ca orizont de timp, în 2-3 ani vom ajunge din nou în Liga Campionilor”

Minaur Baia Mare redevine HCM la handbal feminin, din sezonul următor! Anunţul a fost făcut chiar de primarul Cătălin Cherecheş, cu ocazia prelungirii contractului antrenorului Costică Buceschi.

„Echipa de fete se va reaşeza într-o logică normală iubită de spectatori, de către băimăreni şi români. Consolidarea spre performanţă europeană a echipei de handbal fete va fi o prioritate. Dacă ne reaşezăm în matca normală a HCM Baia Mare, ne dorim ca şi performanţele să ne ducă din nou spre Liga Campionilor. Şi se va întâmpla acest lucru! Nu într-un mod forţat, ci într-un mod aşezat, într-un mod logic, constructiv. Ca orizont de timp, în 2-3 ani vom ajunge din nou acolo. Chiar dacă există o doză de scepticism, îi asigur pe băimăreni că nu dau înapoi şi nu voi avea niciun fel de rezervă de a ţinti foarte sus. Şi asta înseamnă înalta performanţă la nivel european”, a declarat Cătălin Cherecheş, care a mai spus că va reveni la sală după o pauză de 3 ani.

Costică Buceschi, văzut „capul familiei HCM Baia Mare”, a semnat prelungirea contractului, la fel şi întregul staff, care le mai cuprinde pe Magda Kovacs şi Claudia Cetăţeanu. „Sunt bucuros că rămân la echipă şi avem o continuitate. Întotdeauna, am fost adeptul poriectelor lungi, pentru că performanţa nu poate să apară peste noapte”, a declarat Costică Buceschi.

Printre altele, Cătălin Cherecheş a evidenţiat faptul că în Liga Naţională de handbal masculin, unii au devenit „favoriţi nu prin prestaţia pe care au avut-o echipele pe teren, ci prin faptul că ştiu foarte bine să folosească anumite instrumente care n-ar trebui să existe în sport”. „A venit momentul ca şi handbalul naţional să se salubrizeze”, a mai spus edilul-şef din Baia Mare.

Deocamdată, viitoarea HCM nu a anunţat niciun transfer.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.