Au vibrat câteva secvenţe, au obţinut doar o victorie de palmares. România a învins Macedonia în manşa retur a play-off-ului Campionatului Mondial, dar vede turneul final la televizor şi în 2019

13 iun 2018 10248 afişări Comentează şi tu Handbal
Au vibrat câteva secvenţe, au obţinut doar o victorie de palmares. România a învins Macedonia în manşa retur a play-off-ului Campionatului Mondial, dar vede turneul final la televizor şi în 2019

Naţionala masculină a învins Macedonia cu 26-25 în partida retur a play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial din 2019. Cum în tur adversarii au câştigat cu 32-24, tricolorii au ratat calificarea la turneul final găzduit de Germania şi Danemarca.

Tricolorii au avut din start o misiune imposibilă, după tot ce s-a întâmplat la Skopje, dar au ţinut să iasă din acest baraj cu capul sus, acest lucru însemnând măcar o victorie, fie şi la un gol diferenţă. Ceea ce avea să se şi întâmple până la final. Cele două echipe au stat aproape tot jocul, România având însă iniţiativa după minutul 20.

Abia în ultimele minute, naţionala tricoloră a reuşit să ia un avans mai consistent de 4 goluri (24-20), motiv pentru care pentru câteva clipe chiar a început să creadă mai apăsat într-o minune. A fost suficientă o decizie a arbitrilor în favoarea Macedoniei, pentru a tăia elanul României. Adversarii au strâns din nou scorul, iar calificarea a fost lămurită.

Macedonia merge din nou la Campionatul Mondial, în timp ce România trebuie să mai aştepe 2 ani pentru a juca într-o astfel de competiţie.

EVOLUŢIA SCORULUI

Rezultat final România - Macedonia 26-25

26-25 Georgievski a înscris ultimul gol

26-24 Csog înscrie pe contraatac la intrarea în ultimul minut

25-24 Stoilov este angajat pe semicerc şi aduce Macedonia la un gol. Humet este eliminat 2 minute.

25-23 Gol înscris din aeriană de Filip Lazarov.

25-22 Apără Popescu, gol înscris pe contratac de Csog în inferioritate.

24-22 Filip Lazarov stinge probabil toate speranţele României, cu un gol marcat în minutul 55.

24-21 Stoilov reduce din diferenţă, arbitrii nu văd un 7 metri clar ca lumina zilei la Ghionea. Mai mult, Fotache este eliminat pentru 2 minute la faza imediat următoare.

24-20 Alex Csepreghi duce la România la 4 goluri! Diferenţa maximă a României în acest meci. România ar mai avea nevoie de 4 goluri în ultimele 7 minute şi jumătate.

23-20 Racoţea înscrie de la aproximativ 11 metri. Raul Gonzales este nevoit să solicite time-out. Ristovski salvează Macedonia la un contraatac dus de Ghionea (min. 52)

22-20 O nouă bombă trimisă de Grigoraş. România intră în ultimele 10 minute cu avantaj de 2 goluri.

21-20 Stoilov scapă în apărarea tricoloră şi reduce din diferenţă.

21-19 În inferioritate numerică, România ia din nou viteză, gol marcat de Valentin Ghionea ca-n vremurile bune.

20-19 Alex Csepreghi a marcat un gol important pentru România. Vencel Csog este eliminat 2 minute (min. 48).

19-19 Din nou egalitate, după o reuşită marca Goce Georgievski. Popescu evită revenirea în avantaj a Macedoniei, după ce l-a ghicit pe Kiril Lazarov. 

19-18 Csepreghi înscrie după o repunere rapidă.

18-18 Manaskov este omul numărul 1 al Macedoniei, extrema stânga a egalat în minutul 45.

18-17 Manaskov apare din nou la finalizare.

18-16 După un time-out solicitat de Pascual, Demis Griogoraş se înalţă şi îl surprinde din nou pe Ristovski.

17-16 Lazarov reduce din diferenţă dintr-o aruncare de la 7 metri.

17-14 Georgievski zburdă pur şi simplu în atac şi marchează al patrulea gol personal din această repriză. Execuţia a fost de inter adevărat.

16-14 Joc succesiv dus bine la capăt de Macedonia, a marcat Georgievski.

16-13 Demis Grigoraş pluteşte, iar România conduce cu 3 goluri. Momente foarte bune de joc pentru echipa naţională, poate cele mai bune de oână acum pe parcursul celor două manşe (min. 38)

15-13 Popescu apără în faţa lui Lazarov, mingea ajunge repede în atac. Fotcahe atacă în zonă centrală şi înscrie pentru o diferenţă de 2 goluri. Mihai Popescu este un înger păzitor în ultimele minute, are o nouă paradă.

14-13 Grigoraş pătrunde prin defensiva adversarilor şi menţine România în avantaj (min. 36)

13-13 Kiril Lazarov egalează din aruncare de la 7 metri. Popescu are o interveţie unu la unu în faţa lui Georgievski.

13-12 Grigoraş a răspuns rapid cu o execuţie valoroasă.

12-12 S-a reluat repriza secundă cu un gol al lui Manaskov.

12-11 Ultimul cuvânt al reprizei îl are tot Marius Mocanu, care duce România în avantaj la cabine.

11-11 Stoilov restabileşte egalitatea în ultimul minut al primei reprize, cu preţul unei accidentări.

11-10 Manaskov înscrie pe colţul scurt (min. 29).

11-9 Csepreghi înscrie la jocul 7 vs 6, dar Macedonia repune imediat mingea la centru şi înscrie în poarta goală prin Manaskov. La faza imediat următoare, mingea ocoleşte poarta goală a României.

10-8 Kiril Lazarov a redus din diferenţă.

10-7 România înscrie un prim gol şi cu pivotul, Marius Mocanu fiind omul care s-a inflitrat foarte bine şi l-a învins pe Ristovski (min. 25).

9-7 Demis Grigoraş a atacat poarta şi a finalizat. România are pentru prima dată avantaj de 2 goluri (min. 23). Popescu iese din nou la rampă şi ajută naţionala să prindă putere.

8-7 România este în avantaj în minutul 20. Pivotul i-a făcut un paravan lui Humet, iar interul dreapta a marcat. Ramba are şanda de a desprinde România, dar trimite pe lângă poartă. Mihai Popescu salvează din nou echipa naţională. Pascual a luat primul time-out.

7-7 Ramba este omul momentul şi restabileşte egalitatea după aproape 15 minute de joc în care a alergat după adversar (min. 18).

6-7 Ramba marchează al doilea gol consecutiv (min. 17). România are o nouă şansă la 7 vs 6. Ristovski trimite în bara porţii goale a României. La acest capitol, scorul este 2-2 (două reuşite - 2 ratări Macedonia).

5-7 Gol înscris uşor de Popovski, în poarta goală. România insistă 7 vs 6.

5-6 Ramba vine lansat şi reduce din diferenţă. România a contat cu interii în ultimele minute, patru goluri în cinci minute. Popescu are o intervenţie extrem de utilă.

4-6 Manaskov înscrie dintr-un unghi dificil pe colţul scurt.

4-5 Este momentul lui Racoţea, care expediază o nouă bombă, fără speranţă pentru Ristovski. Interul stânga îşi asumă responsabilităţi.

3-5 Vine şi primă acţiune încheiată rapid cu gol de Racoţea, care a făcut doi paşi şi şi-a pus braţul în valoare.

2-5 Taleski readuce Macedonia la 3 goluri avans, după o reuşită cu boltă a lui Taleski.

2-4 Gol Demis Grigoraş, pus în valoare de Alex Csepreghi

1-4 Manaskov ajunge în extrema dreaptă pe contraatac, dar nu are probleme să finalizeze.

1-3 Lazarov reuşeşte până la urmă al doilea gol dintr-o aruncare de la 7 metri (min. 8). Ristovski are a doua intervenţie în faţa lui Ghionea.

1-2 Manaskov aduce Macedonia în avantaj pentru prima dată în minutul 5. Naţionala scapă cu faţa curată la următoarea fază. Pierde mingea în atac, dar Lazarov trimite de la mare distanţă pe lângă poartă, deşi aceasta era goală.

1-1 Kiril Lazarov ”rupe” plasa cu o ghiulea de la mare distanţă. Ristovski îi închide culoarele lui Ghionea şi îi apără o primă minge.

1-0 Csog Vencel, noutatea pe extrema stângă, deschide scorul. Mihai Popescu are o primă paradă. Selecţionerul a început şi acest meci cu şapte jucători în atac.

21:30 Surprinzător, Sala ”Horia Demian” din Cluj este destul de goală la jocul retur. România - Macedonia. Partida a început cu naţionala tricoloră în atac.

România - Macedonia

Popescu, T. Stănescu – portari; Mocanu, M. Bujor, Ramba, Rotaru, Grigoraş, Ghionea, Racoţea, Sadoveac, Soare, Csog, Csepreghi, Humet, Fotache, Militaru

Mitrevski, Ristovski – portari; Manaskov, Velkovski, Stoilov, K. Lazarov, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Kuzmanovski, Popovski, Peshevski.


România şi-a redus şansele de calificare la Campionatul Mondial de handbal masculin, după ce a pierdut cu 32-24 partida tur cu Macedonia din cadrul play-off-ului, dar încă nu a abandonat lupta. Tricolorii speră într-o sală arhiplină, cu ajutorul căreia să încerce să producă una din cele mai spectaculoase răsturnări din istoria acestei discipline.

Pentru jocul din acestă seară de la Cluj, care va începe la ora 18:30, Xavier Pascual a operat două modificări în lot. Au intrat Csog Vencel (extremă stânga) şi Dragoş Soare (pivot), care i-au înlocuit pe Alin Roşu, accidentat în tur, şi Călin Căbuţ.

Echipa României pentru acest joc este următoarea:

Popescu, T. Stănescu – portari; Mocanu, M. Bujor, Ramba, Rotaru, Grigoraş, Ghionea, Racoţea, Sadoveac, Soare, Csog, Csepreghi, Humet, Fotache, Militaru

Macedonia va utiliza aceeaşi echipă ca şi în tur:

Mitrevski, Ristovski – portari; Manaskov, Velkovski, Stoilov, K. Lazarov, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Kuzmanovski, Popovski, Peshevski.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.