„Au muşcat din tigroaice”! Vâlcea este la un pas să câştige titlul în Liga Naţională, după o noapte memorabilă. Cronica meciului retur cu CSM Bucureşti

13 mar 2019 9377 afişări Handbal
„Au muşcat din tigroaice”! Vâlcea este la un pas să câştige titlul în Liga Naţională, după o noapte memorabilă. Cronica meciului retur cu CSM Bucureşti

Vâlcea este gata să redevină campioană la handbal feminin după o pauză de 6 ani, chiar dacă a cedat cu 30-29 în partida retur cu CSM Bucureşti. În tur, SCM s-a impus cu 22-19 în capitală, iar dacă va câştiga meciurile până la finalul sezonului va intra în posesia titlului, ca urmarea a rezultatelor mai bune în meciurile directe.

„Finala” campionatului a stârnit un interes uriaş, Sala Sporturilor din localitate arătând ca-n vremurile de aur ale echipei Oltchim. Echipa combinatului chimic s-a desfiinţat în 2013, însă „microbul” pentru handbal nu a dispărut. Peste 2.500 de spectatori au umplut arena la refuz şi s-au transformat într-un aliat de nădejde pentru SCM. „Muşcaţi din ele!”, a fost mesajul cu care fetele lui Florentin Pera au intrat la luptă. Iar vâlcencele au trecut la atac

CSM Bucureşti a venit rănită la Vâlcea, după ce şi-a compromis în mare măsură sezonul şi în Liga Campionilor, dar nu a avut timp să-şi lingă rănile. Din contră, a reactivat-o inclusiv pe Andrea Lekic, care nu mai făcuse antrenament de patru săptămâni. Să piardă şi titlul în Liga Naţională, ar fi prea mult la investiţiile făcute.

Din primul minut, CSM Bucureşti a intrat în teren cu cinci câştigătoare de Liga Campionilor (Grubisic, Lekic, Radicevic, Lekic şi Curea), plus o finalistă (Lazovic) şi Omoregie, una dintre stelele în devenire. De partea cealaltă, Vâlcea a intrat cu o trupă neexperimentată în astfel de bătălii, dar gata să se ia la luptă cu resursele avute. Yuliya Dumanska a fost singura jucătoare din primul 7 de la Vâlcea care avea un titlu în palmares în Liga Naţională, câştigat din postura de a treia soluţie la Baia Mare.

Diferenţa de pe hârtie nu s-a văzut în prima parte, când cele două echipe s-au succedat la conducere. În 30 de minute am asistat la nu mai puţin de cinci răsturnări de situaţie. În schimb, în primele 15 minute ale părţii secunde, diferenţa a fost vizibilă. Campioana s-a desprins la 20-14 în minutul 41, Lekic, Radicevic, Omoregie şi Cvijic oferind o adevărată demonstraţie de forţă.

Vâlcea nu s-a predat, Florentin Pera a mutat cu o apărare avansată şi a început să recupereze din diferenţă. A fost momentul în care a intrat în scenă şi publicul. Aşa cum s-a întâmplat în multe alte ocazii, suporterii au turnat plumb în ghetele adversarelor. Tigroaicele au început să se piardă în faţa unei apărări extrem de dense a gazdelor. Vâlcea a recuperat mingi şi a dat drumul la contraatacuri furibunde. În minutul 56, gazdele au revenit la 25-26.

Pera a vrut şi mai mult şi cu riscul de a pierde meciul şi titlul a trecut la atac 7 vs 6. Curtajul nebun al antrenorului a adus satisfacţie. Vâlcea a egalat la 26-26 în minutul 58, iar zarurile au fost aruncate. Ambele echipe au încercat în ultimele secvenţe să scoată maximum posibil. Vâlcea măcar un punct, cu care să închidă de acum campionatul, CSM Bucureşti, victoria, măcar să mai aibă de doi bani speranţă. Campioana a câştigat cu 30-29 la final, dar Vâlcea jubilează. În proporţie de 99%, titlul revine în Zăvoi.

SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti 29-30 (12-12)

Glibko 12, Fernandez 4, Popa 4, Popa 2, Petrovic 2, Vasileuskaya 2, Lopez 1, Pricopi 1, Da Silva 1 / Radicevic 8, Lazovic 6, Lekic 5, Omoregie 5, Cvijic 4, Manea 1, Curea 1

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.