Au apărut cozile la FRH. „Apelul” care a fost găsit după un an și care a bulversat un campionat, cazul sportivei care a fost dată în judecată după ce s-a operat și întrebarea unei jucătoare de națională: „Eu ce fac, tată? Vreau să joc handbal”

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:

ACS Șc. 181 București și-a făcut „abonament” la instanțele de judecată ale Federației Române de Handbal! Joi, Consiliul de Administrație a avut de luat decizii în 5 spețe în care au fost implicate sportive de la clubul bucureștean. Bilanțul final a fost de 3-2 în favoarea handbalistelor, în sensul că Emilia Anghel, Ioana Dobrică și Denisa Șerevel au devenit libere de contract, în timp ce Alexandra Badea și Alexandra Banciu au rămas jucătoare ale ASC Șc. 181 București. Cazurile au scos în evidență câteva lucruri suprinzătoare.

DE CE S-A FORMAT COADĂ‚ LA FEDERAȚIE

Atenția ne-a fost atrasă de „coada” formată la intrarea în sala de ședințe a Federației Române de Handbal! Sportivi, oficiali, părinți, avocați s-au prezentat joi la Federație (nu au fost doar cazurile Școlii 181) pentru a obține niște soluții la cazurile în care au fost / sunt (după caz) implicați. Aglomerația s-a creat pentru că în această perioadă forul din Floreasca nu mai are Comisie de Apel (!), după ce Mihai Popa Cherecheanu și Mihail Marinescu și-au prezentat demisiile. Conform Statutului, noua Comisie nu poate fi aleasă decât de Adunarea Generală a FRH. Procedurile sunt destul de complicate. În absența unei Comisii de Apel, toate cazurile care ajung la această instanță sunt judecate în această perioadă de Consiliul de Administrație, care teoretic se întrunește o dată pe lună. Faptul că litigiile sunt judecate în prezent la ultima instanță de oameni care nu au pregătire juridică este o altă problemă.

DE LA CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE, LA CURTEA DE APEL

Cele 5 jucătoare de la ACS Șc 181 București, care au fost convocate pentru joi la ședința Consiliului de Administrație, și persoanele care le-au însoțit au stat la FRH mai bine de 4 ore, chiar 5 cum a fost cazul Ioanei Dobrică.

Două din handbalistele cu litigii, Alexandra Badea și Alexandra Banciu, sunt componente ale naționalei U18 (începând din această toamnă), iar în vară au ocupat locul 4 la Campionatul European de junioare. Prima a fost inclusă și în lotul lărgit al naționalei de tineret, iar în primăvară chiar a pus umărul la calificarea echipei la Euro U19. Cele două jucătoare au vrut să devină libere, având în vedere că acestea au înțelegeri de câțiva ani, iar în contract nu a intervenit clauza privind și drepturile financiare, conform noilor prevederi regulamentare. Consiliul de Administrație a dat dreptate clubului, astfel că fetele vor râmâne la ACS Șc. 181 București. Avocatul handbalistei Alexandra Badea a anuțat însă că va ataca această decizie în justiție, la Curtea de Apel, având în vedere că membrii CA au judecat cazul pe 2 regulamente, atât cel vechi, cât și cel nou.

ALEXANDRA BADEA SIMTE CĂ‚ BATE PASUL PE LOC LA ȘCOALA 181 BUCUREȘTI

În cazul celor două handbaliste a intrat în discuție și CSM București. Clubul susținut de Primăria Capitalei le-ar fi oferit contracte jucătoarelor.

Prosport a stat de vorbă cu tatăl unei sportive, Alexandru Badea, care a explicat motivele pentru care extrema dreaptă își dorește să plece: „Este adevărat că formația CSM București a depus o cerere de transfer pentru Alexandra, dar nu am introdus memoriu pentru că ar vrea neapărat să plece acolo. Nu a fost cauza financiară pentru care am recurs la această soluție, ci o cauză sportivă. Ea și-ar dori să lucreze, să se antreneze și să joace la un nivel mai înalt. Domnul Gavrilă ne spune:

Tatăl Alexandrei Badea a detaliat apoi de ce handbalista este hotărâtă să continue în altă parte: „La turneul final de junioare II am ajuns cu 7 fete. Numeric au fost 9, dar două au fost luate ca să fie cineva și pe bancă. La junioare I, clubul a fost exclus de la turneul final. Acolo se vede ce ai muncit un an întreg. La turneul de calificare pentru CE Under 19, cineva i-a transmis că trebuie să se pregătească mult mai mult decât o face la actualul club. Noi vorbim despre mintea unui copil care nu este încă major, care mă întreabă: > Îi dau dreptate și domnului Gavrilă, dar parcă ar trebui totuși mai multă deschidere. Nu se poate plăti 10.000 de euro pe o junioară în România, niciun club nu va oferi vreodată această sumă!”. Alexandra Badea a semnat un contract cu ACS Șc. 181 București în urmă cu 7 ani, după cum ne-a precizat tatăl jucătoarei, astfel că gruparea condusă de Maximilan Gavrilă poate pretinde, conform regulamentelor FRH, 1.500 euro grila de formare x 7 ani (10.500 de euro) în schimbul „dezlegării”

A FOST VICIAT CAMPIONATUL DE JUNIOARE I? 

Pentru Alexandra Badea și Alexandra Banciu ziua de joi s-a încheiat trist. În schimb, pentru celelalte 3 fete de la Șc 181 București finalul a fost cu happy-end. În cazurile Ioana Dobrică și Denisa Șerevel ne-au fost semnalate alte probleme care mai de care mai ieșite din comun.

Cazul „Ioana Dobrică” a fost unul de durată la Federația Română de Handbal. Ba chiar a „produs” acea excludere a Școlii 181 de la turneul final, după ce a pierdut la masa verde toate jocurile din turneul semifinal. Ioana Dobrică a jucat atunci pentru clubul bucureștean, deși nu avea contract!

Despre acest caz, ProSport a scris și în 28 aprilie 2015. Povestea o puteți CITI AICI.

La data respectivă, Maximilan Gavrilă era acuzat de faptul că a plătit taxă, a luat număr de înregistrare de la FRH, dar nu a lăsat Apelul! „Cine mi-ar fi dat mie număr de înregistrare dacă nu lăsam Apelul? Dau hârtia, mi-o înregistrezi, apoi mi-o dai înapoi? Ce instituție din România face așa ceva?”, se apăra în aprilie 2015 Gavrilă. Vă vine să credeți? Apelul respectiv a fost găsit de oficiali FRH în 15 septembrie 2015. Adică după aproape un an de zile! În condițiile în care a existat acel Apel, trebuia să existe și o rezoluție, favorabilă, nefavorabilă, ceea ce nu a fost cazul. Atunci putem trage concluzia că Federația Română de Handbal a viciat un campionat?

Maximilian Gavrilă a pierdut în cazul Ioana Dobrică la ședința Consiliului de Administrație al FRH din 1 octombrie 2015 pentru că acesta nu a … plătit Apelul! Managerul clubului bucureștean a introdus în noiembrie 2014 un Apel pentru trei sportive odată (pe aceeași hârtie) și a fost depusă o chitanță de 100 de lei! Acum, Gavrilă și FRH se „războiesc” pe valorea acelei chitanțe. Forul din Floreasca susține că aceasta ar fi trebuit să fie de 300 de lei, Șc. 181 este de părere că respectiva hârtie ar trebui să aibă valoare de 100 de lei, din moment ce a fost depus un memoriu pentru toate trei sportive. Ca argument în plus, clubul susține că în iarnă a primit o rezoluție din partea Comisiei de Apel pentru 2 din cele 3 fete în condițiile în care a plătit 100 de lei!

CLUBUL A TRIMIS-O PE ȘEREVEL LA O CLINICĂ‚ SĂ‚ SE OPEREZE, IAR SPORTIVA S-A TREZIT CHEMATĂ‚ ÎN INSTANȚĂ‚

Cazul „Denisa Șerevel” a fost pierdut de club la un singur vot, în sensul că nu a adunat suficiente voturi (șapte): 6 au fost pentru Școala 181, 2 pentru sportivă, iar 5 membri din CA s-au abținut! Sportiva a reclamat faptul că nu a primit cazare, masă și o idemnizație de 900 de lei. Handbalista și-a depus memoriu, supărată și după o situație incredibilă. Denisa Șerevel a fost dată în judecată de Medicover după ce a suferit o intervenție chirurgicală. Ea s-a trezit că are de plătit o factură de 4.300 lei, deși a fost trimisă de club să se opereze la clinica respectivă, existând și un contract semnat între Gavrilă și instituția medicală. Până la urmă, cazul a fost decis în instanță: s-a respins cererea față de sportivă și s-a admis cererea față de club, care a trebuit să plătească și o penalitate importantă. Intervenția și restul penalităților au însumat aproximativ 8.000 de lei! 

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Știri despre
Pe aceeași temă
Alina Sorescu a făcut anunţul trist despre divorţul de Alex Ciucu 'Mă 😞
Alina Sorescu a făcut anunţul trist despre divorţul de Alex Ciucu 'Mă 😞
O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar
O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar
România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de ani!”
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de…
Atât! Anamaria Prodan îl demolează pe Reghe!
Atât! Anamaria Prodan îl demolează pe Reghe!
Ce este „Ochiul lui SAURON”? Unul dintre cele mai ÎNFRICOȘĂTOARE obiecte din UNIVERS care...
Ce este „Ochiul lui SAURON”? Unul dintre cele mai ÎNFRICOȘĂTOARE obiecte din UNIVERS care...
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Se dau MAI MULȚI BANI la PENSIE! Se majorează PENSIA dacă treci de această vârstă
Se dau MAI MULȚI BANI la PENSIE! Se majorează PENSIA dacă treci de această vârstă
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Luiza Melencu trăiește! Dezvăluiri tulburătoare
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk: De ce nu vorbește lumea?
Detaliul legat de drapelul României care i-a atras atenția lui Elon Musk: De ce nu vorbește lumea?
Decizia lui Biden care înfurie China. Statele Unite au creat o nouă alianţă
Decizia lui Biden care înfurie China. Statele Unite au creat o nouă alianţă "în beneficiul popoarelor din Pacific"
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
Cum a apărut decalajul dintre România şi Occident. Cauzele care au făcut ca românii să rămână în urmă
Cum a apărut decalajul dintre România şi Occident. Cauzele care au făcut ca românii să rămână în urmă
„Interzis minorilor”: Cum s-a răzbunat un bărbat pe femeia care îl deranja la meci (VIDEO)
„Interzis minorilor”: Cum s-a răzbunat un bărbat pe femeia care îl deranja la meci (VIDEO)
Dezmăț total pe plajă! Vedetele au renunțat la haine și și-au arătat formele!
Dezmăț total pe plajă! Vedetele au renunțat la haine și și-au arătat formele!
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!