Atac puternic la adresa CSM Bucureşti: „Acum, cu un buget de 75 milioane de lei, te mai plângi că nu ai bani, când la sfârşitul anului...”. Prime de 40.000 de euro pentru „realizări inexistente” şi motivul pentru care un fost director general a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu

4 mar 2019 9120 afişări Handbal
Atac puternic la adresa CSM Bucureşti: „Acum, cu un buget de 75 milioane de lei, te mai plângi că nu ai bani, când la sfârşitul anului...”. Prime de 40.000 de euro pentru „realizări inexistente” şi motivul pentru care un fost director general a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Constantin Căliman, fostul director general al CSM Bucureşti, a lansat atacuri furibunde după ultimul eşec înregistrat de campioana României în Liga Campionilor în faţa echipei Krim Ljubljana, scor 22-23. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, însoţită de un articol ProSport privind calcule echipei în Liga Campionilor, oficialul a făcut mai multe dezvăluiri.

Printre altele, a susţinut că a preluat un club anonim în 2013, cu buget de 4.3 milioane de lei şi 0 lei sponsorizare şi l-a lăsat în 15 decembrie 2015 cu 51 de milioane de lei şi sponsorizări în valoare de 1 milion de euro. Nu l-a iertat pe Bogdan Vasiliu, fostul director general, pe care l-a acuzat că s-a „împăunat cu rezultatele echipelor pe care le dorea închise”, dar nici actuala conducere, denumită „gaşca Szabo&Chesnoiu”, care şi-ar fi dat premii de 40.000 de euro în decembrie 2018 pentru „realizările inexistente”.

”În 2014, CGMB nu a aprobat încheierea unui contract de prestări servicii juridice externalizate, valoarea cuantumului consilierului juridic de pe organigramă, imensa sumă de 1.800 lei x 12 luni! Acum au servicii juridice în valoare de peste 57.000 lei externalizate! E normal!? Au până şi maşini de topit zăpada şi niciodata folosite!

Înţeleg că nu mai funcţionează principiile managementului performant pentru instituţiile publice ... Fac comisii care stabilesc ce să plătească mai întâi: valoarea contractelor la sportivi sau facturile la furnizori!?”, a susţinut Constantin Căliman.

Fostul director general a mai precizat că în timpul manadatului său împtrumuta bani să plătească facturile la furnizori de servicii şi taxele de participare la competiţii, pentru că altfel echipele erau penalizate şi desfiinţate!

„Acum cu un buget de 75 mil lei, te mai plângi că nu ai bani, când la sfârşitul anului 2018 ai dat înapoi bani pentru că nu ai reuşit să-i cheltui, dar ai rămas cu arierate de câteva milioane!?”, a continuat Căliman.

Apoi, fostul oficial al CSM a dezvăluit că în iulie 2018 a fost invitat la club la o Comisie de Cercetare Administrativă, formată din 2 persoane prin decizia directorului general Gabriela Szabo, fiind acuzat de abuz în serviciu pentru neplata contribuţiilor la bugetul de stat: „Credeam că vor să-mi mulţumească pentru ceea ce am făcut pentru acest...faimos club! Am fost acuzat de abuz în serviciu pentru neplata contribuţiilor la bugetul de stat! Ok! Dacă CSM nu primea tranşele lunare de la PMB şi asta s-a întâmplat 3 luni consecutive, cum să plătim acele contribuţii!? În toate adresele către PMB întrebam cine va plăti aceste penalităţi, ce se întâmplă dacă sportivii îşi depun memorii şi echipele sunt penalizate sau chiar desfiinţate? Este frumos când vezi că o echipă câştigă un trofeu, dar dacă ne gândim ce este de fapt în spatele acestei realizări, nu ne prea place! De ce? Pentru că nu avem autonomie în sport! Pentru că deşi avem drepturi stabilite şi garantate de stat prin legislaţie, nu citim şi nici nu vrem să înţelegem că administraţiile publice au obligaţii (art 2 şi 3 din Legea 69/2000) iar noi, oamenii din sport, avem drepturi!”.

Sub conducerea lui Căliman, CSM Bucureşti a câştigat primul titlu din seria de patru a echipei de handbal, după o bătălie la baionetă cu HCM Baia Mare, chiar dacă a avut de recuperat şi un handicap de 4 puncte luate de Federaţia Română de Handbal pentru că la un meci antrenorii nu au avut ecusoanele la dispoziţie! Oficialul a fost şi cel care a adus-o pe Isabelle Gullden la Bucureşti. Apoi, CSM Bucureşti a participat în premieră şi în grupele Ligii Campionilor. Căliman a fost forţat la sfârşitul anului 2015 să demisioneze, după ce Consiliul General al Primăriei Capitalei l-a ameninţat că nu mai finanţa clubul. În acel moment, la toate echipele se acumulaseră restanţe salariale. Ba chiar, Deonise Fachinello a şi cerut rezilierea contractelor, iar grupul de brazilience a refuzat la vremea respectivă să joace într-un meci de campionat cu HC Zalău.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.