Apărare jenantă, înfrângere dură! CSM Bucureşti a fost surclasată de Gyor în primul meci din grupa principală a Ligii Campionilor. Crina Pintea a dat recital pentru campioana Ungariei

26 ian 2019 11176 afişări Handbal
Apărare jenantă, înfrângere dură! CSM Bucureşti a fost surclasată de Gyor în primul meci din grupa principală a Ligii Campionilor. Crina Pintea a dat recital pentru campioana Ungariei

CSM Bucureşti a debutat cu o înfrângere la scor în grupa principală 2 a Ligii Campionilor, scor 27-36 pe terenul echipei Gyor. Campioana României a avut o primă repriză sub orice critică în apărare, perioadă în care a încasat un număr record de goluri de când joacă la acest nivel – 22 de goluri. Pentru ca gustul să fie şi mai amar după această seară, cea mai bună jucătoare a meciului a fost o româncă, pivotul Crina Pintea, tranferată în această iarnă de Gyor.

  • Următorul meci va fi pe 2 februarie, la Bucureşti, în compania echipei Krim Ljubljana
  • Crina Pintea a fost golgheterul partidei, cu 9 goluri. A fost şi meciul de debut al pivotului României într-un meci în Liga Campionilor.

Filmul meciului:

Gyor - CSM Bucureşti 36-27 (FINAL)

Afentaler închide tabela la 36-27, după un gol de la 7 metri. CSM Bucureşti suferă o înfrângere grea de tot!

► Crina Pintea face o partidă fabuloasă şi ajunge la 9 goluri din tot atâtea aruncări. Lazovic reduce din handicap, 35-26.

► Andrea Lekic şi Crina Pintea duc o bătălie la distanţp pentru titlul de golgheter în acest meci. Ambele ajung la 8 goluri. Marchează şi Oana Manea.

► Knedlikova şi Kristiansen refac diferenţa maximă, 33-23 (min. 54).

► Jovanka Radicevic punctează la impresia artistică, prin Jovanka Radicevic, cu o boltă peste portarul advers, 31-23.

► După o nouă realizare a interului Barbara Lazovic, Crina Pintea revine pe teren şi se evidenţiază imediat, prin obţinerea unei arjncări de la 7 metri. A marcat Kristiansen, 31-22 (min. 51).

► Barbara Lazovic marchează cu şansă, iar la faza imediat următoare Grubisic partează o aruncare de la 7 metri. Diferenţa scade la opt goluri, după o reuşită a extremei Radicevic de la 7 metri, 29-21

► Inevitabilul s-a produs, Gyor a ajuns la 10 goluri diferenţă, scor 29-19 (min. 45). A marcat Fodor pe contraatac, cu preţul unei accidentări. CSM Bucureşti trăieşte un adevărat coşmar.

► Omoregie a fost eliminată pentru 2 minute. Groot marchează cu siguranţă de la 7 metri, scor 28-19 (min. 44)

► Sparge gheaţa şi Mehmedovic, cu o reuşită pe contraatac, 19-27 (min. 43)

► Omoregie reduce din diferenţă, după o pătrundere. La câteva secunde distanţă, Mehmedovic face o intercepţie în defensivă, dar Lekic trage la braşul portarului pe contraatac.

► Nycke Groot face o intercepţie şi pleacă pe contraatac pentru a mai răsuci încă o dată cuţitul în rană. Scorul este incredibil pentru minutul 39, 26-17. Dragan Djukic, nevoit să solicite din nou un time-out destul de devreme.

► Crina Pintea ajunge la 7 goluri, după ce a rămas singură pe semicerc. De partea cealaltă, Dragana Cvijic trimite în bară. Mai mult, pivotul din Serbia este eliminată pentru două minute. În aceste condiţii, avantajul gazdelor se măreşte la opt goluri, 25-17 (min. 38).

► Dragana Cvijic câştigă un prim-plan în apărarea adversă şi reduce din handicap, 17-23 (min. 35).

► Primul gol al reprizei este realizat de Andrea Lekic, în minutul 33, scor 22-16

► Repriza secundă se reia cu o intervenţie a croatei Jelena Grubisic. La CSM Bucureşti şi-a făcut apariţia şi Claudia Constantinescu.

► Hagman profită de o eliminare a Crinei Pintea şi îşi face apariţia pe lista marcatoarelor. Vine un gol cu poarta goală şi pentru CSM Bucureşti, a înscris Jovanka Radicevic. Fodor închide însă prima repriză la 22-15

► Lekic şi Omoregie fac o fază spectaculoasă, ultima înscrie, dar Crina Pintea ajunge din nou la finalizare. După numai 27 de minute de joc, CSM Bucureşti a luat deja 20 de goluri, după ultima reuşită a extremei Fodor, 20-13

► Jocul se reia cu un gol marcat de Tomori. Apărarea echipei nu ţine deloc. Crina Pintea dă recital, marchează încă un gol cu poarta goală şi avem o nouă diferenţă maximă în meci, 18-12, min. 25

► Crina Pintea este jucătoarea momentului, cu alte două reuşite, una de la mijlocul terenului. Ajunge la patru goluri în numai 8 minute. Lekic ajunge la şase goluri, dar gazdele mai înscriu încă un gol în poarta goală, prin Oftedal. Într-un interval foarte scurt se reface de diferenţa de cinci goluri, 16-11. Gyor cere time-out, nu înainte ca Radicevic să reducă din diferenţă, 16-12 (min. 24)

► Lekic şi Radicevic la CSM Bucureşti, dar Kristiansen la Gyor marchează trei goluri într-un minut: 12-10 (min. 20). Crina Pintea începe să-şi facă numărul la gazde şi îşi trece la rândul ei o nouă reuşită în cont.

► S-a refăcut echilibrul de forţe în teren, după ce Tomori a fost trimisă 2 minute pe bancă. Cvijic primeşte o pasă foarte bună de la Omoregie şi marchează cu siguranţă. Vine şi replica Crinei Pintea, 11-8 pentru Gyor în minutul 18.

► CSM Bucureşti a depăşit începutul de meci mai dificil şi se apropie la două goluri, după ce Omoregie a finalizat din zonă centrală, 7-9 (min. 16). Andrea Lekic a fost eliminată însă pentru 2 minute. Tomori profită de superioritate şi înscrie pentru 10-7.

► Andrea Lekic este tot-factum la CSM Bucureşti în ultimele minute şi ajunge la cota 4. În teren îşi face apariţia şi Crina Pintea, în minutul 15

► Andrea Lekic are o execuţie de mare campioană şi reduce la 5-8. Gyor nu-i dă însă timp campioanei României să respire, iar Knedlikova reface imediat avantajul de 4 goluri

► Andrea Lekic şi-a reglat tirul şi pare a fi principala armă a echipei în atac. Coordonatorul de joc pluteşte peste defensiva adversară şi reduce din handicap. Majda Mehmedovic este eliminată pentru 2 minute în minutul 12.

► Scorul ia proporţii. Nycke Groot apare pe postul de inter dreapta şi duce tabela la 8-3 după mai puţin de 11 minute de joc.

► Leynaud mai adună o paradă în faţa Andreei Lekic, iar Oftedal nu stă prea mult pe gânduri şi surprinde cu o aruncare de la şold. Acţiunile se succes cu rapididate. Au apărut pe lista marcatoarelor Lekic şi Fodor. Gyor conduce cu 7-3 (min. 9).

► CSM Bucureşti a început cât se poate de slab jocul. Lekic este blocată de Leynaud, iar pe faza a doua Gyor mai pune un gol avans, 5-1, printr-un gol realizat de Groot. Omoregie sparge gheaţa la rândul ei la faza imediat următoare, fiind mult mai decisă în atac.

► În inferioritate numerică, campioana Europei reuşeşte să ia un avans de trei goluri, 4-1 (min. 6). Ultimele două reuşite au fost semnate de Knedlikova şi Brattset. Dragan Djukic nu stă pe gânduri şi cere time-out.

► Dragana Cvijic a scos o aruncare de la 7 metri cu eliminare de 2 minute la Hansen. Radicevic a transformat cu siguranţă, 2-1 (min. 4)

► Campioana României a irosit primele trei acţiuni de atac, ultimele două prin Majda Mehmedovic. CSM Bucureşti nu înscrie, în schimb, Gyor, DA. Knedlikova face 2-0.

► Partida de la Gyor a început cu CSM Bucureşti în atac. Gazdele deschid însă scorul prin jucătoarea daneză Hansen

20:15 CSM Bucureşti a pierdut locul 2 în grupă, după ce Vipers Kristiansand a câştigat mai devreme cu 25-24 pe terenul echipei Krim Ljubljana. Într-o partidă din Grupa 1, Metz a învins Rostov cu 29-25 şi a trecut pe locul 1.


Gyor Audi ETO şi CSM Bucureşti se întâlnesc în această seară, de la ora 20:30, într-un meci din grupa principală 2 a Ligii Campionilor. Cele două campioane ocupă primele două locuri în grupă, la startul fazei secunde a competiţiei, cu 8 puncte, respectiv 6 puncte.

Atât CSM Bucureşti, cât şi Gyor au absenţe notabile în acest meci. Campioana României nu se poate baza pe Cristina Neagu, încă golgheterul întrecerii, şi Amanda Kurtovic. De partea cealaltă, nu vor evolua Eduarda Amrom şi Nora Mork. Toate cele patru handbaliste sunt accidentate. În plus, la gazde nu va juca nici Anita Gorbicz, aceasta fiind absenţă de ultim moment

Pentru meciul de la Gyor, cele două combatante au anunţat următoarele distribuţii:

Gyor: Leynaud, Kiss, Grimsbo – portari; Knedlikova, Afentaler, Brattset, Hansen, Oftedal, Kristiansen, Tomori, Groot, Fodor, Bodi, Puhalak, Pintea

CSM Bucureşti: Ion, Ungureanu, Grubisic – portari; Udriştioiu, Radicevic, Curea, Lekic, Jacobsen, Bazaliu, Lazovic, Omoregie, Constantinescu, Manea, Hagman, Cvijic, Mehmedovic

Claudia Constantinescu îşi va face cu această ocazie debutul la CSM Bucureşti. La Gyor, Crina Pintea va disputa primul meci pentru echipa maghiară în Liga Campionilor. Ea este prima româncă după Simona Spiridon care va îmbrăca tricoul formaţiei din Gyor. De-a lungul timpului, la formaţia maghiară au mai jucat Aurelia Brădeanu, Simona Gogârlă, Ana Maria Şomoi, Carmen Niţescu, Stăncuţa Guiu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.