Anunţul oficial: TVR a achiziţionat drepturile TV pentru o importantă competiţie sportivă

26 sep 2018 14372 afişări Handbal
Anunţul oficial: TVR a achiziţionat drepturile TV pentru o importantă competiţie sportivă

TVR a difuzat jocuri din primele etape ale Ligilor Naţionale de handbal şi va continua să ofere în direct meciuri de pe plan intern în următorii 2 ani! Consiliul de Administraţie al TVR şi-a dat girul pentru acest contract, astfel că tot ce va însemna handbal pe plan intern în această perioadă, inclusiv partidele echipelor naţionale desfăşurate pe teritoriul României, se va putea urmări la Televiziunea publică.

”Este un moment foarte important pentru Televiziunea publică, după ce s-a aprobat în şedinţa Consiliului de Administraţie, în unanimitate, un contract cadru pe 2 ani, pe două sezoane competiţionale pentru tot ce înseamnă handbal românesc. Face parte din misiunea televiziunii publice, pentru care primeşte bani, să difuzeze, să arate, să promoveze adevăratele valori ale sportului românesc. Mulţumesc Federaţiei Române de Handbal că ne-a dat această şansă, să putem avea tot handbalul înapoi la el acasă”, a declarat Doina Gradea, preşedinte director general TVR”.

”Sunt în sintonie cu preşedintele TVR, când spune că handbalul s-a întors acasă. Nu pot să nu leg handbalul şi de tot ceea ce noi suntem de Televiziunea Română. În acelaşi timp, nu pot să nu îi aduc acum un omagiu lui Cristian Ţopescu. Pentru noi este un deziderat împlinit, vrem ca handbalul să intre în casa tuturor românilor. Considerăm că este un pas bun şi îmi doresc ca toţi cei din handbal şi cei care sunt în Televiziunea Română să conştientizeze acest lucru, iar împreună să creştem acest produs, împreună să creştem handbalul şi împreună să ne bucurăm cât mai mult de reuşitele echipelor naţionale”, a susţinut şi Alexandru Dedu, preşedintele FRH.

Ce a spus preşedintele TVR despre posibilitatea ca toate turneele finale de handbal să fie urmărite pe viitor la Televiziunea Naţională

”Suntem într-o permanentă comunicare cu toate federaţiile, cu Ministerul Tineretului şi Sportului, cu COSR pentru a identifica echipele naţionale cu potenţial pentru a le promova, inclusiv prin achiţionarea drepturilor TV pentru Campionate Mondiale şi Europene, ceea ce deja facem şi în acest moment. Mondialele de handbal nu se mai văd de câţiva ani, dar aşteptăm să se termine perioada pentru licenţa de acum şi fiţi siguri că TVR va participa la achiziţionarea drepturilor. Când ai asemenea valori (n.r. cu referire directă la componentele echipei naţionale de handbal), trebuie să te lupţi să le difuzezi pe Televiziunea Publică, pentru asta plăteşte cetăţeanul, pentru asta primim bani de la bugetul statului, pentru a promova aceste valori la televizor”

Ce a spus preşedintele FRH despre posibilitatea ca numărul meciurilor din Ligile Naţionale transmise în direct să se crească pe viitor. În momentul de faţă, atât de la fete, cât şi de la băieţi se transmit în fiecare etapă câte două jocuri

”Televiziunea publică are o grilă de programe foarte clar stabilită şi deja am făcut un pas înainte faţă de contractul precedent, în sensul că meciurile sunt la nişte ore pe care de comun acord noi le considerăm mai bune (n.r. în general, meciurile transmise în direct încep la ora 17:30). În ceea ce priveşte faptul că nu se vede acelaşi număr de jocuri precum în contractul precedent, o să fiu foarte pragmatic. În momentul în care eu, Alexandru Dedu, am început să negociez contractele TV, în urmă cu vreo 6 ani, erau difuzate vreo 70-80 de meciuri pe sezon. Poate fi cuantificat. Anul trecut am ajuns la 250 de meciuri în nişte condiţii de piaţă, care nu sunt stabile. În momentul de faţă, noi considerăm că ne-am atins un obiectiv din punct de vedere al unei stabilităţi decente din punct de vedere financiar şi al unei vizualizări nu aşa cum ne dorim la nivel naţional, dar în industria noastră cred că suntem OK”.

Conform informaţiilor din piaţă, Federaţia Română de Handbal a obţinut de la TVR aceeaşi sumă pe care a încasat-o în sezonul trecut de la TVR, Digi Sport şi Telekom Sport, adică 400.000 euro/sezon.

Ar mai fi de remarcat faptul că turneul final de la sfârşitul acestui an - Campionatul European feminin din Franţa - va fi difuzat de TVR.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.